Kacamata kanggo gunung

Kacamata kanggo gunung

Kacamata kanggo gunung Iki minangka elemen penting kanggo nglindhungi mata saka unsur sing mbebayani, kayata sinar ultraviolet, angin lan partikel bledug utawa serangga sing bisa ditanggepi.

Ora mung sapa wae, dheweke kudu manut kanthi jinis gunung sing bakal sampeyan lakoni, sing nyaman, tahan lan awet, uga kudu sesuai karo desain sing paling pas karo rai. Ing Pria nganggo Gaya, sampeyan menehi saran babagan cara milih kacamata kaca paling apik kanggo gunung kasebut.

Karakteristik umum kanggo kacamata kanggo gunung

Penting, pilih jinis kacamata sing cocog karo jinis olahraga sing bakal sampeyan lakoni. lan apa paparan permanen sing bakal ditindakake mripat sampeyan supaya bisa dilindhungi sabisa-bisa. Kita aja lali yen bisa nemokake kacamata nganggo adaptor optik ing pasar yen pengin lensa resep.

Umumé, kacamata gunung paling apik yaiku genggeman sing apik, yaiku bisa ngowahi swarane gumantung saka akeh cahya sing dikepungake lan nganggo a pangobatan anti-kabut.  Dheweke uga kudu menehi tandha kategori 4 lan wis polarisasi lan fotokrom.

Kacamata kanggo gunung

Lensa minangka salah sawijining faktor utama. Sampeyan kudu milih lensa kanthi kategori ing antarane 0 lan 4, level iki bakal ngidini kita jumlah panyerepan cahya sing bisa dideleng. Kanggo menehi ide, level 0 minangka lensa sing meh transparan lan level 4 peteng banget, cocog kanggo wilayah pegunungan kanthi salju lan wilayah perairan kanthi refleksi srengenge. Ora masalah maneh yen duwe lensa sing paling peteng, nanging bakal menehi perawatan anti UV paling gedhe.

  • Werna bisa beda-beda gumantung karo jinis kebutuhan, sing warna ijo padha ngidini kita njupuk warna kanthi bener. Coklat Dheweke mbantu kita nyaring radiasi biru kanthi luwih apik lan nambah lapangan. Sing kuning Iki cocog kanggo dina sing mendhung lan entheng, nanging uga kudu nggabungake perawatan anti UV. Sing abu-abu padha menehi kesetaraan kanggo cahya lan ngormati warna alami.
  • Lensa fotokromik: Dheweke cocog kanggo olahraga kayata muter, amarga adaptasi kanthi apik banget karo cahya, tanpa ngelingi papan cahya sing drastis saka area liyane menyang area liyane.
  • Lensa sing dilapisi: Dheweke bisa nambah kualitas lan warna lingkungan, nggawe efek anti-sorotan kanggo wilayah sing duwe banyu lan salju.

Kacamata kanggo gunung

Sampeyan kudu milih kacamata sing padhang lan nyaman sing adaptasi karo anatomi wajah sampeyan, ana pirang-pirang model ing pasar sing bisa ngesanake sampeyan.

Kanthi ventilasi sing apik: Sampeyan kudu ngerteni ventilasi sing apik ing antarane kacamata lan pasuryan, supaya fogging lensa sing nyenengake ora katon. Biasane kedadeyan ing wilayah asor dhuwur lan ing musim salju.

Kanthi sideburns sing apik: sing praktis lan duwe genggeman sing apik ing endhas. Yen sampeyan olahraga olahraga ing gunung kayata nanjak utawa muter, penting candhi kasebut tetep tetep. Kanggo iki, ana aksesoris genggeman ekstra kayata tali.

Napa kaca tingal penting banget ing gunung?

Sunglasses dheweke kudu nglindhungi kita saka perkara sing mbebayani kaya sinar UVB. Sampeyan kudu ngerti manawa saben 1000 m inggil sing sampeyan munggah gunung, sinar UVB mundhak nganti 10%. Ana unsur ing alam sing nambah sinar iki, kayata salju, amarga nuduhake 80 nganti 90% radiasi, kanggo menehi ide area tanpa salju nggambarake 20%.

Radiasi surya dikalikan 1,5 nganti 2000 m ing sadhuwure segara, lan 2,5 nganti 4000 m. Sampeyan uga kudu nyathet yen bakal luwih rawan gumantung ing musim taun lan kedadeyan sinar matahari. Radiasi luwih dhuwur ing musim gugur tinimbang musim semi, nganti 25% luwih akeh amarga tuwuhing lapisan ozon.

Kacamata kanggo gunung

Masalah sing bisa nyebabake nalika ora digunakake

  • Gejala sing paling umum yaiku degenerasi makula, kanthi penuaan prematur kabeh jaringan sing dadi bagean saka mripat.
  • Pterifion: Wutah jaringan sing ngganggu sing ora normal nggawe lapisan jambon cilik dadi ngganggu ngganggu banget.
  • Sindrom "Putih metu" Penyakit iki biasane katon luwih nalika olahraga adhem ekstrem ditindakake, tekan frostbite saka kelopak mata amarga suhu sing sithik, lan nyebabake nyuda penglihatan, fotofobia lan nekrosis sing ora bisa dibalekake maneh.
  • Photokeratitis utawa salju ophthalmia, amarga cahya sinar UVB sing dawa nyebabake erosi sel sing nutupi kornea mripat.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.