Keuntungan sunat

Akeh acara, pria cenderung kuwatir karo kabeh sing ana ing sekitar organ seksual kita, lan kita uga seneng karo penyakit sing bisa dialami, kegiyatan sing migunani sing bisa ditindakake, nanging uga babagan aspek sing, sanajan durung ngerti tumrap kita, bisa mengaruhi kita. ing jaman saiki utawa ing wektu sing cedhak.

Liwat artikel iki, kita bakal nyoba temokake kanthi rinci banget babagan sunat kasebut, mupangate lan rasa ora nyaman sing ditindakake lan kalebu liyane, kita uga bakal ngatasi sawetara keraguan sing paling asring.

Sunat iku opo?

Sunat teknis yaiku operasi bedhah ing endi kulup dipotong lan dipisahake karo glans, nilaraken babar pisan iki kanthi permanen Kanggo nindakake operasi iki, bius lokal biasane digunakake, sanajan ing sawetara kasus lan keputusan medis, pasien bisa dibius kanthi total supaya ora ana risiko utawa panandhang pasien.

apa sunat lan mupangate

Kulup saka zakar manungsa ngemot 80% kulit zakar, lan gumantung saka jinis sunat sing ditindakake, jaringan sing akeh bisa diilangi kanthi risiko sing bisa ditindakake.

✅Penting: Sanajan akeh wong nganggep sunat mbantu nambah ukuran zakar, iku ora bener. Yen sing digoleki yaiku nambah ukuran zakar kanthi cara sing aman saiki bisa uga ndownload buku Master Penis saka kene

Sebab-sebab sunat ditindakake yaiku ana telung jinis; agama, budaya utawa medis. Ing rong kasus pisanan, umume ditindakake nalika lair utawa ora suwe. Amarga alasan medis, bisa ditindakake ing sembarang umur lan minangka pilihan perawatan kanggo phimosis patologis, balanoposthitis bias lan infeksi saluran kemih kronis (UTI).

Latar sejarah

Sunat, sanajan kita ngira nate minangka praktik sing wis ditindakake sawetara taun, mula dipraktekke ewonan taun kepungkur lan yaiku bukti pertama babagan iki ditemokake ing lukisan Mesir sing umure luwih saka 5.000 taun. Temenan lan wiwit iku teknik kanggo nindakake kasebut wis berkembang banget, nanging dudu praktik anyar utawa praktik sing wis ditindakake sajrone wektu sing sithik.

Ing kasus paling wiwit sunat dileksanakake ditindakake kanggo kapercayan budaya utawa agama, sanajan luwih akeh diproduksi kanthi resep medis. Ing kabeh kasus, ditindakake nalika isih cilik lan umume kedadeyan nalika pria mung umure sawetara dina.

Saiki seperlima pria ing saindenging jagad wis sunat lan umpamane, ing Amerika Serikat, sekitar 80% wong wis ngalami sunat, umume amarga alasan sing ora agama. Ing negara iki, sunat tekan pucuk ing taun 60-an lan nganti 90% wong lanang padha tetakan. Saiki teknik iki ditindakake udakara 60% pria sing nembe lahir.

Ing sawetara negara sing agama Islam utawa agama Yahudi minangka agama mayoritas, umume 100% pria diubengi.

Ing Spanyol, iki minangka praktik langka lan aneh sing umume wong duwe resep medis lan dudu amarga agama utawa budaya. Iki bisa ditambah menyang negara liya ing Uni Eropa. Contone, ing Inggris mung udakara 12% bocah lanang anyar sing disunat.

Keuntungan lan kekurangan

Sanajan dipikirake apa sebabehe kita mupangate sunat bisa akeh. Iki bisa saka medis nganti level seksual, lan kita bakal deleng ing ngisor iki;

Manfaat medis

  • Penis duwe kabersihan sing luwih apik minangka akibat ngilangake kulup. Kajaba iku, infeksi saluran kemih dicegah, maneh minangka akibat ora duwe kulup, sing nalika asring disingkirake kanggo ngilangi rereget.
  • Aja kamungkinan nandhang sawetara patologi umum sing umum saka zakar kepiye carane dadi phimosis, ing paraphimosis utawa balanitis.
  • Kanthi persentase sithik, mbantu nyegah infeksi HIV.
Artikel sing gegandhengan:
Balanitis: Gatel lan abang saka zakar

Manfaat seks

  • Sawise sunat lan pirang-pirang minggu malah pirang-pirang wulan kliwat zakar cenderung tuwuh nalika diluncurake saka frenulum.
  • Ana sing tambah kinerja seksual Amarga ana wektu tundha ejakulasi, saéngga pertemuan seksual dadi luwih dawa.
  • Kekandelan glans nambah ukuran nalika ngeculake awake saka tekanan kulup. Iki nggawe ukuran pucuk zakar katon luwih gedhe.

Kekirangan

Kerugian sunat ora akeh banget, nanging ing sawetara kasus bisa uga ana sawetara, sanajan umume sing bakal nuduhake sampeyan ing ngisor iki arang banget.

  • Ing sawetara kasus, a nyuda sensitivitas zakar, sanajan kedadeyan mung ing sawetara kasus sing terisolasi.
  • Kesalahan.
  • Kawontenan sing bisa dadi ngganggu banget ing wilayah kasebut.
  • Cedera kanggo uretra.
  • Ing kasus sing langka lan luar biasa, a amputasi glans.

Sanajan nyebar banget, ora bener sunat mbantu nambah zakar.

Alesan kenapa sunat perlu

Alesan kenapa wong milih sunat iku beda-beda, sanajan kaya sing wis dakkandhakake sadurunge, umume amarga alasan medis, budaya utawa agama. Saliyane sawetara wektu, bagean iki uga ditindakake kanggo nyegah penyakit mbesuk.

sebab lan sebab sunat

Kanggo nggoleki luwih jero babagan alasan kasebut, ing ngisor iki kita bakal nuduhake sampeyan sing paling misuwur lan paling umum ing pria:

  • Kulup sing ora bisa ditarik maneh ing bocah cilik. Sejatine ora ana bocah nalika lair duwe kulup sing bisa ditarik, mula ora kena dipeksa kanthi kahanan apa wae. Pirang-pirang taun iki bisa wiwit surut. Yen wis 4 taun isih durung bisa ditarik maneh, mula kudu sunat.
  • Phimosis. Penyakit iki sing kedadeyan ing kurang saka 1.5% bocah nggawe bukaan kulup dadi sempit, bisa nyegah mundur. Iki minangka operasi sing gampang lan perlu. Sawetara gejala utama phimosis yaiku iritasi utawa getihen ing pinggir kulup, gatel utawa nyeri nalika buang air kecil, utawa ora bisa nguyuh kanthi cara normal.
Artikel sing gegandhengan:
Phimosis, sawijining penyakit sing umum umum ing zakar lanang
  • Balanoposthitis akut. Penyakit iki nyebabake ing pirang-pirang kasus kulit abang lan abuh, kanthi katon nanah lan mesthi wae ana rasa nyeri sing nggawe intervensi bedah ora bisa diendhani.
  • Paraphimosis. Iki minangka penyakit liya sing asring diulang, lan iki disebabake dening phimosis sing ora dingerteni. Wong kasebut nyoba narik bali kulup kanthi paksa, tanpa bisa bali menyang posisi asline sawise iku. Iki nyebabake glans tetep meksa ngalami nyeri lan intervensi saka dokter.
  • Sunat kanggo pratondo medis langsung Kanker penis.
  • para coba hindari penyakit sing ditularake kanthi seksual. Akeh panliten lan ahli sing nuduhake manawa wong sing sunat bisa uga ora gampang kena penyakit kelamin.
  • Nyingkiri infeksi saluran kemih.
  • para nyegah penyakit mbesuk. Sebab iki wis dadi sebab sunat nomer loro sing paling sering, sawise alesan agama.
  • Yudaisme. Miturut buku Purwaning Dumadi "sunat nggambarake prajanjian sing digawe Gusti Allah karo Abraham lan keturunane" mula biasane ditindakake kanggo wong-wong agama iki wolung dina sawise lair.
  • Islam. Sunat ora disebutake langsung ing Al Qur'an, nanging ana ing sunnah utawa sing padha karo tradhisi nabi Muhammad. Amarga iku, mayoritas sing ngaku anggota agama iki ngalami sunat.

Apa sunat mengaruhi kesenengan seksual pria?

Iki tanpa mangu-mangu babagan pitakon sing paling digoleki wong lanang. Kanggo nanggapi, kita kudu ngomong Ya, sunat mengaruhi kesenengan seksual sing dirasakake wong lanang, nanging iki ora nambah utawa nyuda, nanging bakal owah nalika hubungan seksual dhewe utawa karo wong liya.

Wangsulan: Bab ingkang utama sing nyebabake sunat tumrap pria yaiku sensitivitas glans, sing kalebu bagean hipersensitif, dadi bagean sensitif penis, ing sawetara acara lan gumantung karo wong sing bisa ngucapake matur nuwun banget. Ana wong sing glans akeh nganggo obyek utawa obyek sing nesu banget, amarga sensitif banget. Disunat, sensitivitas sing gedhe banget iki bakal ilang.

Umumé, sunat ora mengaruhi kesenengan seksual wong lanang, nanging luwih becik ngowahi lan ngganti. Mangkono sampeyan kudu sinau, nyoba lan ing ndhuwur kabeh ora frustasi, amarga kanthi wektu kita bakal pungkasan ketemu lan ngrasakake kepenak ing sesambetan seksual.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.