Масни горилници

За луѓето кои започнуваат бикини и сакаат да изгубат маснотии, првото нешто што го прават е да ја ограничат диетата на неколку „здрави“ намирници и да купат таканаречени согорувачи на маснотии. Постојат бесконечни видови на согорувачи на маснотии и секој тврди дека делува на одреден дел од движењето на маснотиите во масното ткиво. Сепак, колку од нив се навистина корисни? Можеби ќе откриеме дека фитнес-индустријата не бомбардира со додатоци и производи кои прават чуда за нашите тела и забораваме да се фокусираме на основните работи. Во оваа статија ќе ви објасниме кои се најдобрите согорувачи на маснотии и дека тие навистина добро функционираат во телото. Што прави согорувачот на маснотии? Првото нешто што треба да се знае е дека додатокот не ја работи работата за отстранување на телесните масти сам по себе. Ова не е вака. Потребна е добра диета и бази за вежбање за ова. Главната работа е да бидете во калориски дефицит. Тоа е, троши помалку калории отколку што трошиме во текот на денот. Ако овој калориски дефицит се одржи со текот на времето, губењето маснотии ќе започне да се случува. Од друга страна, овој дефицит мора да биде поддржан со тренинг со тегови. Нашето тело има тенденција да ги елиминира мускулите бидејќи е енергетски скапо. Ако не му дадеме на телото причина за одржување на мускулната маса, телото ќе фрли мускули, а не маснотии. Затоа, од суштинско значење е прво да добиете соодветна диета што ве тера да бидете во калориски дефицит и второ, да ја придружувате со обука за силата. Ако изгубиме мускулна маса, а не маснотии, ќе го забележиме нашето тело поопуштено и со многу тенок тон. Конечно, во понапредните фази на губење на маснотии, каде што станува многу потешко да се напредува, може да биде интересно да се воведат додатоци засновани на согорувачи на маснотии во нашите секојдневни животи. Но, вистински согорувачи на маснотии и што работи. Многу додатоци, особено термогени, тврдат дека ја зголемуваат телесната температура за да се потат повеќе и да согорат повеќе калории на одмор. Ова е тотално невистинито. До денес, единствените додатоци за согорување на маснотии кои навистина имаат научна поддршка за неговото работење се три: кофеин, синефрин и екстракт од зелен чај. Detailе ги анализираме детално сите за да можете да дознаете повеќе за нив. Кофеин Кофеинот е алкалоид кој припаѓа на семејството на ксантини. Карактеристиките што ги има на телото и подобрувањето на согорувањето на мастите се должи на неговото стимулирачко дејство врз централниот нервен систем. Кофеинот се смета за еден вид дрога, бидејќи луѓето стануваат зависни од него. Меѓутоа, ако сакаме нејзините ефекти да бидат забележливи при согорување на маснотии, не можеме да пиеме кофеин на дневна основа. Ова е затоа што нашето тело станува толерантно и ни требаат сè повеќе количини кофеин за да го имаме истиот ефект. На овој начин, поверојатно е да се појават несакани ефекти во организмот и тоа е она што не го сакаме. Кофеинот може да влијае на вашето расположение. Максималната препорачана доза кај здрави луѓе е помеѓу 400 и 600mg. Покрај тоа што е стимуланс на централниот нервен систем, тој работи со зголемување на срцето и дишните патишта. Тие исто така имаат диуретично дејство кое помага при елиминирање на течностите. Не се користи само како стимуланс, туку се користи за подобрување на атлетските перформанси, помагање при губење на маснотии и фокусирање на когнитивни задачи. Се проценува дека кофеинот обично трае во нашето тело помеѓу 4 и 6 часа додека не треба целосно да се метаболизира. Во зависност од чувствителноста на секоја личност на кофеин, овој пат варира. Овој додаток почнува да стапува во сила околу 45 минути по неговото голтање. Затоа, најчесто е тоа што се внесува еден час пред да се оди во теретана за тренинг. На овој начин, ги добиваме сите можни позитивни ефекти од согорување на повеќе маснотии за време на тренинг и подобрување на перформансите на вежбите. Синефрин Синефринот е главната активна состојка која се наоѓа во горчливиот портокал. Се покажа дека лушпата од овој вид портокали има медицински ефекти. Тоа е природна и стимулирачка супстанца за централниот нервен систем. Едвај има штетни ефекти. Предизвикува губење на маснотии, намалување на апетитот и подобрување на атлетските перформанси. Покрај тоа, помага за подобро зачувување на мускулното ткиво дури и ако сме во услови на енергетски дефицит. Меѓу придобивките што ги наоѓаме од синефринот, имаме природен лек и предизвикува губење на маснотии. Го зголемува базалниот метаболизам и го намалува апетитот. Добрата работа кај овој додаток е што, иако е стимулирачки, тоа не влијае на отчукувањата на срцето. Ова е индикативно дека поголема група луѓе можат да го земат. Во случај на кофеин, луѓе со забрзано чукање на срцето, неговата потрошувачка воопшто не се препорачува. Синефринот работи синергетски со кофеинот. Тоа е, ако ги земеме овие два додатоци во исто време, нивниот комбиниран ефект е повеќе од ефектот на секој одделно. Ова е причината зошто синефринот и кофеинот се најдобрата мешавина на додатоци користена досега. Вие само треба да играте со дозите и ударите, така што телото не создава толеранција и ние го извлекуваме максимумот од тоа. Екстракт од зелен чај Зелениот чај има полифеноли и кофеин во својот состав. Истражувањата покажуваат дека луѓето кои земале екстракт од зелен чај изгубиле 1,3 кг повеќе од оние кои земале таблети со плацебо. Неговата содржина на кофеин, исто така, помага да се стимулира централниот нервен систем, предизвикувајќи мастите да се користат како извор на гориво за вашиот ден за ден.

За луѓето кои започнуваат бикини и сакаат да изгубат маснотии, првото нешто што прават е да ја ограничат диетата на неколку „здрави“ намирници и да купат т.н. горилници на мастите. Постојат бесконечни видови согорувачи на маснотии и секој тврди дека делува на одреден дел од движењето на маснотиите во масното ткиво. Сепак, колку од нив се навистина корисни? Можеби ќе откриеме дека фитнес-индустријата не бомбардира со додатоци и производи што прават чуда за нашите тела и забораваме да се фокусираме на основните работи.

Во оваа статија ќе ви објасниме кои се најдобрите согорувачи на маснотии и дека тие навистина добро функционираат во телото.

Што прават согорувачите на маснотии

Што прават согорувачите на маснотии?

Првото нешто што треба да се знае е дека додаток не ја извршува работата сама по себе да ги елиминира телесните масти. Ова не е вака. Потребна е добра диета и бази за вежбање за ова. Главната работа е да бидете во калориски дефицит. Тоа е, троши помалку калории отколку што трошиме во текот на денот. Ако овој калориски дефицит се одржи со текот на времето, губењето маснотии ќе започне да се случува. Од друга страна, овој дефицит мора да биде поддржан со тренинг со тегови.

Нашето тело има тенденција да ги елиминира мускулите бидејќи е скапо за енергија. Ако не му дадеме на телото причина за одржување на мускулната маса, телото ќе фрли мускули, а не маснотии. Затоа, од суштинско значење е прво да имате соодветна диета што ве тера да бидете во калориски дефицит и второ, Придружете го со тренинг за сила. Ако изгубиме мускулна маса, а не маснотии, ќе го забележиме нашето тело поопуштено и со многу тенок тон.

Конечно, во понапредните фази на губење на маснотии, каде што станува многу потешко да се напредува, може да биде интересно да се воведат додатоци засновани на согорувачи на маснотии во нашиот секојдневен живот. Но, вистински согорувачи на маснотии и што работи. Многу додатоци, особено термогени, тврдат дека ја зголемуваат телесната температура за да се потат повеќе и да согорат повеќе калории на одмор. Ова е тотално невистинито.

До денес, единствените додатоци за согорување на маснотии кои навистина имаат научна поддршка за неговото работење се три: кофеин, синефрин и екстракт од зелен чај. Toе ги анализираме детално сите за да можете да дознаете повеќе за нив.

Кофеин

Кофеин

Кофеинот е алкалоид кој припаѓа на семејството ксантин. Карактеристиките што ги има на телото и подобрувањето на согорувањето на мастите се должи на неговото стимулирачко дејство врз централниот нервен систем. Кофеинот се смета за еден вид дрога, бидејќи луѓето стануваат зависни од тоа. Меѓутоа, ако сакаме нејзините ефекти да бидат забележливи при согорувањето на мастите, не можеме да пиеме кофеин дневник Ова е затоа што нашето тело станува толерантно и ни требаат сè повеќе количини кофеин за да го имаме истиот ефект. На овој начин, поверојатно е да се појават несакани ефекти во организмот и тоа е она што не го сакаме.

Кофеинот може да влијае на вашето расположение. Максималната препорачана доза кај здрави луѓе е помеѓу 400 и 600mg. Освен што е стимуланс на централниот нервен систем, тој делува со зголемување на срцето и дишните патишта. Тие исто така имаат диуретично дејство кое помага при елиминирање на течностите.

Не само што се користи како стимуланс, туку и се навикнува подобрување на атлетските перформанси, помош во губење на маснотии и фокусирање на когнитивни задачи. Се проценува дека кофеинот обично трае во нашето тело помеѓу 4 и 6 часа додека не треба целосно да се метаболизира. Во зависност од чувствителноста на секоја личност на кофеин, овој пат варира.

Овој додаток почнува да стапува на сила околу 45 минути по неговото голтање. Затоа, најчесто е тоа што се внесува еден час пред да се оди во теретана за тренинг. На овој начин, ги добиваме сите можни позитивни ефекти од согорување на повеќе маснотии за време на тренинг и подобрување на перформансите на вежбите.

Синефрин

Синефрин

Синефринот е главната активна состојка што се наоѓа во горчлив портокал. Се покажа дека лушпата од овој вид портокали има медицински ефекти. Тоа е природна супстанца која го стимулира централниот нервен систем. Едвај има штетни ефекти. Предизвикува губење на маснотии, намалување на апетитот и подобрување на атлетските перформанси. Покрај тоа, помага за подобро зачувување на мускулното ткиво дури и ако сме во услови на енергетски дефицит.

Меѓу придобивките што ги наоѓаме од синефринот, имаме и дека е природен лек и предизвикува губење на маснотии. Го зголемува базалниот метаболизам и го намалува апетитот. Добрата работа кај овој додаток е што, иако е стимулативно, тоа не влијае на отчукувањата на срцето. Ова е индикативно дека поголема група луѓе можат да го земат. Во случај на кофеин, луѓе со забрзано чукање на срцето, неговата потрошувачка воопшто не се препорачува. Синефринот работи синергетски со кофеинот. Тоа е, ако ги земеме овие два додатоци во исто време, нивниот комбиниран ефект е повеќе од ефектот на секој одделно.

Ова е причината зошто синефринот и кофеинот е најдобрата мешавина на додатоци користена досега. Вие само треба да играте со дозите и ударите, така што телото не создава толеранција и ние го извлекуваме максимумот од тоа.

Екстракт од зелен чај

Зелен чај

Зелениот чај има полифеноли и кофеин во својот состав. Студиите покажуваат дека луѓето кои земале Екстрактот од зелен чај изгубил 1,3 кг повеќе од оние кои земале таблети со плацебо. Неговата содржина на кофеин, исто така, помага да се стимулира централниот нервен систем, предизвикувајќи мастите да се користат како извор на гориво за вашиот ден за ден.

Како што можете да видите, постојат додатоци за губење на маснотии, но овие согорувачи на маснотии работат само ако се опфатени основите за исхрана и обука.


Содржината на статијата се придржува до нашите принципи на уредничка етика. За да пријавите грешка, кликнете овде.

Биди прв да коментираш

Оставете го вашиот коментар

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени.

*

*

 1. Одговорен за податоците: Мигел Анхел Гатон
 2. Цел на податоците: Контролирајте СПАМ, управување со коментари.
 3. Легитимација: Ваша согласност
 4. Комуникација на податоците: Податоците нема да бидат соопштени на трети лица освен со законска обврска.
 5. Складирање на податоци: База на податоци хостирани од Occentus Networks (ЕУ)
 6. Права: Во секое време можете да ги ограничите, вратите и избришете вашите информации.

бул (точно)