Баланитис: Чешање и црвенило на пенисот

Баланитис, честа болест на пенисот. Црвенило на пенисот

Веќе знаеме дека болестите или проблемите со кои мажите можат да страдаат во нашиот пенис се различни и од многу видови, од кои некои воопшто не се сериозни, иако обично се болни, а други се позагрижувачки. Да дадеме пример, можеби сме доволно несреќни да страдаме a фимоза, парафимоза или карцином во пенисот. Денес преку овој напис Toе се обидеме да знаеме прилично честа како што е Баланитис или што е исто, чешање и црвенило на пенисот.

Во повеќето случаи, овој проблем, кој може да стане прилично непријатен, се решава со нанесување крем, но ако сè се искомплицира, може да заврши со операција, затоа бидете многу внимателни ако мислите дека страдате од тоа или веќе сте биле дијагностицирани .

Што е тоа баланитис?

Баланитис Се јавува во последниот дел од пенисот или што е исто во глансот и се покажува како воспаление на истиот. Во случај кога ова воспаление е присутно и во кожичката, тогаш ќе зборуваме за баланопоститис.

Оток може да направи да изгледа вашиот пенис се зголеми во големина, но имајте на ум дека ова зголемување ќе биде предизвикано само од болеста, затоа е важно брзо да го лекувате.

Ако не сте задоволни од големината на вашиот пенис, секогаш можете да ги следите најдобрите совети за да го зголемите преземање на книгата Пенис мајстор од тука

Во повеќето случаи се соочуваме со состојба која произведува многу болка и е дека покрај црвенило на глансот и кожичката, што предизвикува чешање и убод, може да претрпиме и плускавци, ерозии или дамки што предизвикуваат зголемување на болката во голема мерка. Сепак постојат, да речеме, неколку видови на баланитис што може да го направи повеќе или помалку болно.

Иако можеби никогаш не сте чуле за оваа болест, таа е доста честа појава и се јавува кај 10 од 100 луѓе кои страдаат од состојба во машки полов орган. Исто така, може да влијае на мали деца, иако кај нив не е толку вообичаено како кај возрасните.

Причини за баланитис

Баланитисот може да биде предизвикан од многу причини, иако повеќето од нив имаат врска со лошата хигиена кај пациенти кои не биле подложени на обрежување. Друга од најчестите причини е употребата на сапуни или, на пример, кондоми кои користат материјали или хемикалии кои ја иритираат глансот.

Поврзана статија:
Придобивките од обрежувањето

Црвенило и чешање на пенисот, болест на баланитис

Еве ви покажуваме најважните причини за појава на баланитис, најчеста е недостатокот на хигиена, иако веќе можеме да ви кажеме дека тие не се единствените;

Дерматолошки заболувања

 • Циркулиран баланитис
 • Лишаи склерозус
 • псоријазата
 • Пемфигус
 • Зоон Баланитис
 • Премалигни лезии

Инфекции

 • Печурки, за кои можете да го користите ова крем од печурки.
 • Различни видови на бактерии
 • Вирус. Меѓу нив можеме да го потенцираме херпесот или хуманиот папилома

Други можни причини

 • Недостаток на хигиена во интимната област
 • Употреба на иритирачки производи
 • Контакт дерматитис
 • Употреба на несоодветни лекови
 • Траума
 • Синдром на Стивенс-Johnонсон

Видови баланитис

Пред да се запознаеме кои се тие симптомите на баланитис и третманот што треба да се спроведе Од суштинско значење е да знаеме дека исто како што постојат неколку причини што ја создаваат оваа состојба, постојат и различни видови во зависност од причината за која се јавува.
Подолу ги именуваме различните видови на баланитис што постојат. Пронаоѓањето препораки за секоја од нив е секако едноставно, иако најдоброто нешто е што во случај да страдаме од кој било од нив, одиме директно и брзаме да бидеме дијагностицирани од специјалист, кој исто така ќе ви препише најсоодветен третман.

Кандида Баланитис

Овој тип на баланитис може брзо да се открие со изглед на глансот на црвен осип, кој ќе биде придружен во сите прилики со болка и чешање.

Главните повреди што ќе ни ги предизвикаат се макулите и папулите, кои понекогаш можат да бидат и еродирани.

Овој вид на баланитис може да се открие преку физички преглед, без потреба од тестови од специјалист, кој брзо ќе знае како да го препознае и да препише правилен третман.

Баланитис како резултат на бактерии

Како што веќе можеме да го прочитаме во насловот овој тип на баланитис се произведува со појава на бактерии, што може да биде за возврат од два различни вида:

 • Анаеробен баланитис
 • Аеробен баланитис

Баланитис на херпес

Овој вид на баланитис е впредизвикани од херпес, кој може да биде едноставен (ХСВ), главно ХСВ-2, иако може да се појави и таканаречениот HSV-1.

Лишаи склерозус

Ако е на глансот на вашиот пенис се појавуваат белузлави плаки кои понекогаш исто така можат да влијаат на кожичката, најнормално е што страдате баланитис од склерозирачки тип.

Може да биде баланитис кој произведува неколку последици, со средна сериозност, меѓу кои може да се најде и фимоза.

Поврзана статија:
Фимоза, многу честа болест на пенисот кај мажот

Циркулиран баланитис

Овој тип на баланитис е а воспалителен процес, што за жал со голема леснотија може да се припише на други болести од најразновидните. Општо, тоа обично се состои од појава на сиво-бели лезии на глансот, со белузлави рабови кои во повеќето случаи се многу добро дефинирани.

Премалигни лезии

Ова е еден од најопасните баланитис од сите видови и дали е тоа можноста за развој во рак може да биде важна. Поради оваа причина, важно е да се постави правилна дијагноза, имајќи предвид дека таа има црвеникава боја, со кадифен изглед и дека, како и кај циркулираниот баланитис, има многу добро дефинирани граници.

Кај овој вид на баланитис, физичкиот преглед е неизбежен, но биопсијата е исто така многу важна за да се исклучат сите поголеми компликации, како што е карцином на пенисот.

Зоон Баланитис

Ако сте постар, необрежан маж со лоша хигиена, Овој вид на баланитис е оној што најверојатно ќе го претрпите бидејќи е директно поврзан со овие 3 причини.

Се состои од појава на глансот на светло-црвено-портокалови лезии, кои во повеќето случаи имаат добро дефинирани рабови, а исто така и повеќе точки со точки во црвеникава боја.

Надразнувачки (алергиски) баланитис

Како што веќе можеме да откриеме со името на овој вид баланитис, тој е формиран како резултат на иритантен производ или што може да предизвика алергија. На пример може да биде предизвикани од сапун или крем што ги користиме за да ги одржиме гениталиите чисти.

Дрога

Овој тип на баланитис се јавува 24-48 часа по земање на лек или лекови. Прикажаните лезии се многу разновидни, иако генерално тие се обично една или повеќе макули со добро дефинирани рабови и црвеникава боја. Покрај тоа, може да се појават и плускавци или улцерации, што може да предизвика болка или барем малку непријатност.

Симптоми на баланитис

Пенисот, неговите делови и баланитис

Како што можете да замислите откако ќе го прочитате овој напис до оваа точка, најчестиот симптом што може да нè натера да помислиме дека имаме баланитис е црвенило на кожичката или пенисот. Покрај тоа, појавата на ерупции околу нашиот репродуктивен орган може да не направи сомнителни.

Други симптоми дека страдаме од баланитис е чешање или убод во делот на кожичката. Можеме да кажеме и од испуштање на непријатен мирис или болка, понекогаш дури и силна, од кожичката и пенисот.

Без да сме специјалисти, ако можеме да ви кажеме дека штом видиме дека кожичката и пенисот почнуваат да отекуваат и поцрвенуваат, најдобро е да одите на преглед кај вашиот специјалист, бидејќи сè укажува на тоа дека страдате од баланитис .

Подолу ги наведуваме главните симптоми на баланитис, така што секогаш можете да ги имате на ум;

 • Рани на пенисот или околните области
 • Црвенило на глансот што може да предизвика многу непријатност. Ова исто така може да се прошири и на кожичката
 • Испуштете се од пенисот со непријатен мирис
 • Болка, понекогаш силна, во пенисот. Повторно, ова исто така може да се прошири на кожичката
 • Чешање на гениталиите
 • Болно мокрење, што може да го направи мокрењето многу непријатно време

Tratamiento

Третманот што треба да се примени, Тоа многу ќе зависи од видот на претрпениот баланитис, но генерално можеме да кажеме дека:

 • Баланитисот предизвикан од бактерии ќе се третира со антибиотички апчиња или креми, кои во повеќето случаи ставаат крај на оваа понекогаш непријатна болест
 • Баланитисот кој се јавува преку кожни болести во повеќето случаи се третира со стероидни креми кои брзо ќе го олеснат нашиот проблем
 • Во случај да се должи на габа, специјалистите обично препишуваат антифунгални креми
Поврзана статија:
«Macril»: ​​антифунгални крем

Разновидноста на третмани е многу разновидна поради постоење на многу видови баланитис, затоа силно препорачуваме ниту едно лице да не преземе третман на баланитис од

Треба ли да се грижам дали имам баланитис?

медицински мажи

Ова е несомнено едно од прашањата што секој маж си го поставува кога лекарот ќе му каже дека страда од баланитис или го сфати тоа. За среќа, во денешно време никој, освен во многу напредни случаи, не мора да се грижи дека страда од баланитис од тогаш повеќето од нив може да се контролираат со лековити креми, заедно со добра хигиена.

Само во некои многу изолирани случаи ќе биде потребно да се изврши операција, која, иако не е од преголемо значење, секогаш ни создава друг проблем.

Општо земено, баланитисот, во некои од неговите типови, не треба да нè загрижува претерано, иако е доволно да бидеме многу внимателни со оваа болест и со нејзиното целосно лекување.

Можни компликации на баланитис

Компликациите што може да ги донесе баланитисот Тие обично се секогаш во комбинација со продолжено воспаление или инфекција во нашиот пенис. Некои од нив се следниве:

 • Понекогаш може да го отежни и особено болното повлекување на кожичката за целосно изложување на врвот на пенисот. Оваа состојба е позната како фимоза, што исто така може да доведе до парафимоза
 • Лузни и стеснување на отворот на пенисот
 • Понекогаш може да влијае на снабдувањето со крв на врвот на пенисот
 • Зголемен ризик од рак на пенис

La баланитис Тоа е болест или болест што мора да ја контролираме што е можно побрзо и да не дозволиме да помине како ништо, или да применуваме третмани што, на пример, ги наоѓаме на Интернет. Во случај да имате некои од симптомите што ги спомнавме претходно, најдобро е да се обратите кај специјалист што е можно поскоро, за да може да изврши комплетен преглед и да постави дијагноза.

Во случај да заклучи дека страдаме од баланитис, тоа ќе укаже на третман со кој сигурно ќе можеме да го надминеме.


Содржината на статијата се придржува до нашите принципи на уредничка етика. За да пријавите грешка, кликнете овде.

400 коментари, оставете ги вашите

Оставете го вашиот коментар

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со *

*

*

 1. Одговорен за податоците: Мигел Анхел Гатон
 2. Цел на податоците: Контролирајте СПАМ, управување со коментари.
 3. Легитимација: Ваша согласност
 4. Комуникација на податоците: Податоците нема да бидат соопштени на трети лица освен со законска обврска.
 5. Складирање на податоци: База на податоци хостирани од Occentus Networks (ЕУ)
 6. Права: Во секое време можете да ги ограничите, вратите и избришете вашите информации.

 1.   Франциско dijo

  Како можам да престанам да мастурбирам ???

  кажи ми дека не можам повеќе да ја оставам
  Јас станав зависник од тоа.

  те молам помогни ми.

  1.    Хозе dijo

   Тоа е многу добро, го сторив тоа, но само двапати на ден, и не секогаш, само размислувајќи за таа пробока, треба да го избегнувате тоа, бидејќи не е добро.

   1.    Луис dijo

    u
    здраво, од пред неколку недели гласот почна да ме чеша и дека толку често не ме остава емпаз и ме оставаат да излегувам како коприва на врвот, јас веќе намачкав маст за пиказон и не ми давај ефект, ве молам, препишете ми нешто

    1.    hector dijo

     Само измијте го со вода!
     не го допирајте сапунот!

     1.    Бернардо Јанез Стумптнер. dijo

      Треба да посетите уролог, болеста се нарекува баланитис и треба да се лекува ако не ризикувате поголема болест, особено ако имате партнер.


    2.    кели dijo

     Одете на гинеколог да видите што ви праќаат нешто ... само тие можат да знаат што да ви испратат за да се ослободите од пиказонот ... ... тоа е инфекција ....

     1.    Јом dijo

      Би било подобро ако отиде на урологот, не мислите ли?


     2.    Јули dijo

      Како ќе види гинеколог кога проблемот е со пенисот?


     3.    facu dijo

      хахаха хахахаха гинеколог за пенис хахахахаха имам само 16 години и што е гинеколог и уролог треба да знаете Кели


   2.    YAK dijo

    додаток на витамин Ц.

   3.    Јос Санч dijo

    СЕ ПРЕТСТАВЕТЕ НА ПРВИОТ ЧЕКОР, ДА СЕ ОНЕСУДИТЕ НЕШТО ШТО НЕ САКАТЕ ПОВЕЕ, ОБЕДЕТЕ СЕ ВО ЦРКВА И ПОЧНЕТЕ ДА ЈА ЧИТАТЕ БИБЛИЈАТА.

  2.    пироо dijo

   БАРАТЕ AЕНА ОД 40 ГОДИНИ

   1.    МТФ dijo

    Пронајдете две, со само една понекогаш не ја покривате целата недела !!. !!

  3.    кристален dijo

   Здраво, две недели гласот на мојот пенис почна да ме чеша и добивам бела кора која кога ќе ја измијам исто така чувствувам чешање и ми излегоа како мали рани со гној, но кога ќе се измијам се ослободуваат од мене , единственото нешто што не чувствувам горење при мокрење и немам лош мирис во пенисот ... ако можеш да ми помогнеш ќе го ценам

   1.    хрнан dijo

    она што го имате се нарекува балинитис со крем и добра хигиена што мора да го отстраните.

    1.    Јован dijo

     Здраво. Ја видов оваа веб-страница и можеби можете да ми помогнете.
     Имав сексуален контакт со девојка без кондом и добив мали црвени точки и иритација на мојот пенис - во кожурецот затоа што го кажав тоа. Јас нанесувам маст Канестан откако еднаш отидов кај дерматологот и ми излезе позитивно за кандидијаза и ми делуваше. Овој пат чини повеќе да исчезне. Некоја препорака?

    2.    Јован dijo

     здраво повторно и благодарам за претходниот одговор.
     Моите црвеникави дамки и иритацијата беа скоро исчезнати. Кога повторно мастурбирав по една недела користејќи маст Канестан и без сексуална активност, се обидов да мастурбирам. Подгответе се да забележите мало чешање, непријатност во кантулите, веднаш повторно се појавија дамките и црвеникавите ... некои други идеи? Ви благодарам

     1.    ВАШАТА МЕНСТРУАЦИЈА dijo

      АКО СТЕ ШТО СТЕ, СТЕ БОБОВ, ТОА Е МОЈОТ ЗАКЛУЧОК, ЗОШТО НЕ ОСТАВУВАТЕ ДА ЗДИВИ, мајмун Пајеро
      СИ ТИЕ КАКО КА SА КЕ КА SИ, ПОРАДИ МИ ЗАБЕСЕ ЗАБИ, АКО ОДАВААТ


     2.    Карлос dijo

      престани да мастурбираш и барај жена kt aga чуда!


    3.    Луис dijo

     Би сакал да го знам името на кремот и каде го купувам. Ви благодарам

    4.    танито dijo

     здраво хрнан што е кремот да се користи, благодарам

    5.    Брајан В. dijo

     Добро утро, имам само чешање и црвенило. Глансот би сакал да знае дека имам ???? одмори се нормално

   2.    Цезарин dijo

    мора често да се миете со камилица и да пиете „доксициклин хиклат“ 1 таблета на секои 12 часа во тек на 7 дена
    што го препишал лекар во болницата
    Бидете претпазливи бидејќи гној може да ви предизвика СИФИЛИС или ГОНОРРЕА

   3.    Џонатан dijo

    Здраво, тоа се должи на инфекција со влага на пенисот, мора да бидете сигурни дека кога ќе го искапете добро измијте го со многу сапун и измијте го со многу вода, треба добро да го исушите пенисот после капење и по уринирање, протресете добро, така што не се вклопува. Повторувачки поглед на урината во овој крем (Клотримазол) можете да го купите во која било аптека, да го нанесувате по капење 15 дена и ќе видите како сите видови на инфекција, лош мирис и болка во вашата член ќе се подобри.
    Се надевам дека бев корисен, успеси =)

   4.    Луис dijo

    Одете на лекар за животни

  4.    Дејвид dijo

   Најдоброто нешто што можете да направите за да престанете да мастурбирате е да избегнете сè што ве тера да сакате, ах. порнографија, никогаш не останувајте сами подолго време, бидејќи слободното време ви дозволува да паднете во тоа искушение, секогаш обидувајте се да имате ум во некоја активност што ви се допаѓа. Ахем прочитајте книга, излезете да се забавувате или спортувајте, друга работа што треба да ја избегнувате е да зборувате за секс. итн.

  5.    алехандро руиз dijo

   Здраво, имав односи со девојка без да се заштитам, што не знаев, имаше манифестација на црвена точка на кожата на мојот пенис од надворешната страна на кожата, потоа се исуши и не остави повеќе симптоми или знаци на болест, тогаш погледнав што Кога излегов од капење, меасот ме иритираше премногу до степен да ја изгубам својата оригинална форма, односно стана многу отечен и премногу црвеникав, тенџерето е дека после тоа веќе немам квалитетни ерекции ме чинат многу работа и ако успеам да се возбудам, премногу брзо ја губам својата сила е повеќе од евидентно дека нешто ми се случува затоа што порано кога ќе се разбудев секогаш имав супер еректиран пенис, па дури и кога влегов во автобусот со движење застанав сам, сè додека не морав да слезам неколку постојки подоцна од срам што луѓето што ги изгледав возбудено .. сега тоа е само спомен од минатото сега кога ќе излезам да се бањам се допирам обидувајќи се да се возбудам, користејќи порнографска инспирација, ……………… .. но џабе сум многу тажен затоа што имам само 25 години и тоа е Тоа беше драстична и ненадејна промена и сега имам депресија, посетив тројца лекари и сите тројца ми велат дека имам различни работи, мојот пенис не е каков што беше пред една година, никогаш не се борев да направам ерекција. некој помогни ми те молам

   1.    Мигел Рамон dijo

    Истата работа што ја имате тука, кажете му на итен лекар!

   2.    ОСКР dijo

    Таа деформација што ја имате и слабоста во ерекцијата е затоа што страдате од Баланитис за да заздравите, треба често да се миете со камилица и да земате „доксициклин хиклат“ 1 пилула на секои 12 часа во тек на 7 дена
    што го препишал лекар во болницата
    Откако PN ќе се врати во својата нормална состојба, ерекцијата ќе биде толку силна и тешка што дури ќе ве натера да сакате да ја цицате, ,, jaa (мала шега) сте работни места, не грижете се НЕМАТЕ ИМПОТЕНЦИЈА само лесна лекувана болест. среќен

    1.    Aa dijo

     Одете на лекар за да ја решите инфекцијата и престанете да се грижите за ерекцијата. Сето тоа е психолошко. Едноставна инфекција нема никаква врска со механизмите на мускулите на пенисот. Откако ќе престанете да се грижите и опседнувате со тоа, повторно ќе бидете добро. Не е можно да имате проблем со ерекција со 25 години. Поздрав и среќа

   3.    тесен dijo

    Никогаш не ви паднало на памет да одите на лекар наместо да направите предодредок во форум, во кој тие ќе ви кажат што имате без да сте направиле претходна студија ???

   4.    Маријано Франко dijo

    ќе станете жена за неколку месеци ќе ви падне пенисот и ќе растат гради .. и ќе започнете да зборувате конечно и да се облекувате во тесни хеланки

  6.    Александар anderозе dijo

   побарајте ХРИСТОС, тој ќе ви помогне, порнографијата е зависност е како дрога. УНИШТЕТЕ ..

  7.    ПЕПЕ ПЕРЕА dijo

   Не грижи се и пробај да не се случи ништо.

  8.    Пене Лопез dijo

   Ништо, човече, ништо не е во ред со тебе ... ... продолжи да го влечеш вратот на пилешкото, напротив, ќе расте повеќе ако го имаш многу мал и тенок, тогаш ќе те направи густ и тврдоглав, барем тоа е тоа ми се случи. Јас сум многу голем затоа што мастурбирам секој ден наутро и навечер кога ќе легнам.

   1.    исра dijo

    немој да кажуваш кога ќе престанам некое време да продолжиш да го заебаваш

  9.    Мигел dijo

   PAJEROOOO .. !!!!!

  10.    зглоб dijo

   најдете жена која сака секс и ќе видите дека повеќе не мастурбирате

  11.    Бришење dijo

   Нема ништо лошо, го следите имам пријател кој има 55 години и има повеќе од 20 години мастурбирање

  12.    јавач на коњи dijo

   НЕ ОСТАВУВАЈТЕ ТОА Е МАКСИМУМНО НЕМА НЕШТО ПОДОБРО ОД ДА СЕ ДАВАТЕ САМО ВЕЛБА

  13.    dan dijo

   НЕ ВЕЛИЧЕСТЕТЕ Е НАЈВЕ THEНО ВРЕМЕ ОД 14-те
   ТЕКОВНО СМЕ 55 ГОДИНИ И НЕМА WЕНА што ме прави да се чувствувам подобро од себе

   ЕЕКАКУЛАЦИИ КЕ ТЕНГАС РИКИЧИХИМАС

  14.    matias dijo

   За да престанете да мастурбирате, најдоброто нешто е да ги удрите рацете со чекан за да не можете да фатите ништо или да го удрите вашиот пенис, нешто што кога ќе го допрете, ве боли и манијата ви поминува.

  15.    Тито dijo

   лепи стап помеѓу газот подобро

  16.    Авел dijo

   Па, тоа оди според уставот и дека почесто ти го цицаат кур. Не познавам друг

  17.    Хуан (сексолог) dijo

   стане ебат, и свет лек

  18.    тато dijo

   ..и зошто треба да престанете да го правите тоа?… ве боли, ве вознемирува или изгубивте да уживате во тоа?… во спротивно! .. нема причина да престанете.

  19.    Франциско dijo

   Побарајте го Бога и тој ќе ве ослободи од сите болести и пороци. Тој може да стори сé и да си најде хоби и да се обиде да не биде сам во куќата, па дури ни во твојата соба да најде книга, знаеш ..

  20.    Јован dijo

   Имам прашање. Имав секс со девојка пред 15 дена и оттаму имав чешање на пенисот и од страните станува бело, што ќе биде или што препорачува да се земе затоа што вистината е дека ме растажува да одам на доктор благодарам чекам одговор

   1.    Виктор dijo

    Истото ми се случува, 23-годишна девојка ми го цица пенисот и следниот ден главата на пенисот стана црвеникава и излегува како бел филм што изгледа дека не се мие, што може да биде

    1.    Елкин dijo

     Девојчето ви даде бактериска плакета или празнина.

  21.    ДАНИ dijo

   Јас бев зависник од мастурбација за скоро целиот живот, го сторив тоа до 5 или 0 пати на ден кога бев во брак и продолжив со тој синџир во мојот живот, но само преку знаењето на Исус Христос може да КАИ АКО СИНОТ Е БИДЕ БЕСПЛАТНО НАВИСТИНА БЕСПЛАТНО. Мастурбацијата е духовна врска, или демон што ги запленува нашите животи и само ИСУС ХРИСТОС МОANЕ ДА МИ ПОМОГНЕ .Тоа е како дрога до алхохолот, или од зависноста на сексот. Барајте Исус и ќе бидете слободни.

  22.    теофил dijo

   Семето е енергија што му дава живот на вашето тело, не губете ја, вежбајте и многу спортувајте и ќе го видите спротивното што го произведува мастурбацијата.

  23.    Рубен dijo

   Не грижете се за тоа, тоа е нешто нормално и уште повеќе ако немате партнер. Ако сакате да престанете да го правите тоа, побарајте партнер или сексуален работник од време на време, ако го правите тоа многу често треба да го намалите, но без да го оставите целосно затоа што произведува поголема вознемиреност, спортувајте, држете се подалеку од сликите што ве возбудуваат (видеа и порно списанија) и опуштете се, ако и покрај сè повторно го направите тоа, продолжете да се обидувате.

  24.    ИЗБРАВИ dijo

   Во моментите кои ви даваат желба да извршите мастурбација, направете вежби. Одвлечете го вниманието. Предметот на вежбите е да се ослободите од енергијата, желбата и возбудата, да ги намалите преку спорт и да ги трошите насобраните енергии во вашето тело, било за причина за мастурбацијата

  25.    osоселуисперез dijo

   Здраво, јас сум Joseозе, те разбирам, пријателе, тоа е нешто одвратно, и ти го миеш, тоа е како порок, јас имам огромни свежи морити од оние што се во средно училиште, а ти го миеш, завршувам како луд вол како што гледате.

  26.    Фидел Пајеро dijo

   пријателе, не престанувај да мастурбираш ... тоа е најбогатото нешто што има ... Сум имал десетици жени, слаби, дебели, убави, грди, курви и свети ... и откако ги зезнав, единственото знаење е дека не ја менувам работата за ништо ... нема да ти биде неверен и нема да зарази ништо ... како последна курва што се заразив, господ знае што ебам ... затоа што мојата кожичка и глан чеша ... но добрата работа е што мојот петел е огромен заради тоа колку е отечен и кога кретен се чувствувам уште побогат ... о патем пробај да ставиш прст во анусот кога ќе се грчиш и ќе се чувствувам прекрасно ... да живее братот со рачна работа ... Јас имам 40 години и ќе се кревам до последните денови на моите кретени.

  27.    хало dijo

   Здраво Франциско, го имав истиот проблем, го правев тоа како 5 или 7 пати на ден, обиди се да го намалиш времето по малку, додека не се направи секој ден, во таа доза е добро, и проектирај се да се заебаваш некој што ви се допаѓа, на тој начин вие самите ќе сакате да заштедите виталност за да се заебавате тешко и рамномерно, поздрави

  28.    престанува dijo

   Отсечете ја раката.

  29.    Карлос Енрикез dijo

   Во КОЛОМБИЈА постои компанија што продава национални и увезени производи за здравјето на пенисот. Тие имаат креми за елиминирање на баланитис, лош мирис, сувост, лупење, чешање, иритација, недостаток на чувствителност итн. 100% препорачано. нивната виртуелна продавница е на Фејсбук, како „Здравје за мажи“ и ве советуваат од страна на ws 3102860240

  30.    Сантијаго dijo

   Во Колумбија постои компанија која продава секакви креми и производи за интимната област на мажите. Тие лекуваат баланитис и други нарушувања на кожата на пенисот. 100% препорачано. на fb тие се појавуваат како „здравје на мажите“ и советуваат и присуствуваат на ws 3102860240

 2.   Леандро dijo

  Имав проблем, мастурбирав минатата ноќ и се обидов да го извадам целиот глас и излегов само половина, сега чувствувам болка и / или печење во пределот под гланот (најтесната област). Јас го мијам пенисот 1 пат на ден навечер, а понекогаш и 2. XNUMX. Се мијам со син сапун рексона, ставам сапун на прстите и го поминувам вртејќи го гласот, и dsp го исплакнувам и ја ставам кожата на своето место.

  Дали правам нешто погрешно? Ако направам, што можам да направам за да го подобрам?
  Ве молам, одговорете ми, итно е, мојата е-пошта е lean_k-po1994@hotmail.com

  благодарение

  1.    чучу dijo

   Погледнете нè прво купете кукли на надувување и застанете со чактијарте, гледате што ви се случува за прекоа аја

  2.    Дејв dijo

   види, рексона е токсична за мене, не знам дали ќе биде твој случај, но пробај да ја смениш за друга, со среќа

  3.    Џин dijo

   ТОЛА, се надевам дека си подобра, не знам колку години имаш, но ако наполни 20 години единственото решение е операција, но ако не.,.,.,. Ти добро разбери:
   Што се однесува до вашите миења, тоа е добро, но секогаш обидувајте се да исплакнете со многу вода на крајот, а што се однесува до болката, токму поради затегнатоста на кожичката (фимоза)
   Кожата на ПН исто така се протега многу, а за да ги немате тие болки треба да вежбате многу правејќи ги гланчињата да излегуваат малку по малку и повеќе, тоа е како мастурбација, но бидејќи ПН е мека малку од малку, го повлекуваш. Дали само еднаш, затоа што боли многу, треба да биде за неколку дена и / или недели ОК, не се вознемирувај секој ден, само вежбај го и ќе видиш дека ќе се протега толку многу што веќе нема да чувствувате болка кога мастурбирате, па да го правите тоа три пати на ден
   Среќно и убаво да си поминеш и вкусни ејакулации
   но

 3.   leo dijo

  Па, читам и имам проблем е дека вистината е дека мастурбирав една вечер и по една недела почнав да горам и започна црвенилото на гладот, би сакал да знам каква грижа треба да имам за да го лекувам ова затоа што вистината ми носи многу проблеми со мојот партнер

 4.   Хуанин dijo

  Здраво ... еве неколку препораки:

  1.- Ако веќе сте заболеле од Баланитис со микотична инфекција (кандидијаза), тогаш измијте 2 пати на ден со неутрален сапун или камилици, а потоа исушете се со хартија (без НИЕ крпи!) И нанесете крем ANTIMICO, во погодените области. (може да биде крем од Канестен)

  2.-Можете да ја исчистите областа со физиолошки солен раствор купен во која било аптека, без да издвојувате многу трошоци за серум.

  2.- Не злоупотребувајте мастурбација или врски со вашиот партнер. (Не користете сила за да почувствувате задоволство, или ако не успеете во тоа, нанесете лубрикант на база на вода.

  4.- Можете да прибегнете кон алтернативна медицина како што е хомеопатијата и да нанесете хомеопатски креми како што се Календула или Лалантен, кои се регенеративни креми за кожа. (нанесете ги по третманот што треба да трае 2 недели +1 дополнителна недела по завршувањето на главните симптоми како што се чешање, болка при мокрење или преклоп на кожичката за необрежаниот)

  5.- А за оние што велат дека станале зависни од мастурбација, најдобро би било да си ги исечат рацете ... или да применат шамански метод и да држат пред да направат мастурбација, мислам, види што води до тоа и пресечи го ланецот на настаните. Во секој случај, тој не е смртоносен грев бидејќи е нешто природно, но сите претерувања нè водат кон пропаст.

  Доц.Кон

 5.   Хуанин dijo

  Ја заборавив точката 6.

  6.- Престанете да консумирате шеќер, бидејќи секој шеќер е штетен за кожата, почнувајќи од болести како што е КАНДИДИЈАЗА, бидејќи шеќерот во крвта им помага на овие габи да се размножуваат во изобилство во препоните, наборите на пенисот, наборите на Вагина, и надворешно и внатрешно, под градите и пазувите, како и Устата, а во некои случаи ако тие веќе се појавиле на некој друг дел од телото, тогаш Клотримазол се препишува или во таблети за џвакање или во капсули.

  7.- Честопати многу лекари ја препишуваат познатата „АНТИМИКОТИКА СО КОРТИКОИДИ“, но јас не ги препорачувам, бидејќи кортикостероидите создаваат негативни ефекти, како што се чешање, чешање, оток и лупење на кожата, само ефектите што сакаме да ги направиме избегнувајте.

  8.-Исто така е добро да се подготви раствор со вода BUROW, која се нанесува околу 20 минути во облоги на погодените области.

  9.- Друг раствор може да биде ЈОДО растворен во топла вода (околу 20 капки во пластична чаша за миење) и околу 2 капки хлор и 1 капка алкохол и потопете го пенисот 1 минута, ако ова само предизвикува иритација, суспендирајте го третман или ставете помалку капки за да видите што ќе се случи, запомнете дека јодот, алкохолот и хлорот се ефикасни во елиминирање на габите и бактериите.

  10.- И за оној што праша што значат точките како мали жолтеникави точки на надворешната кожа на пенисот и гениталиите ... Јас ќе ти кажам дека тие се нормални и сите ни се појавуваат.

  УПРАВИ И ФОТОГРАФИИ НА БАЛАНИТИС (без да се плашиме, болеста има лек)

  http://www.uvs.sld.cu/clinica/galeria-de-imagenes/dermatologia/imagenes/varios/zoon.jpg/image_preview

  http://img.medscape.com/pi/emed/ckb/emergency_medicine/756148-781215-833tn.jpg

  http://www.canesten.es/es/dermatomicosis/formas/union_mucocutanea.html

  1.    Хозе dijo

   Лекарот ми препорача дифлукан, не знам дали е многу добар, прочитав дека има многу несакани ефекти, и може да болат, но тој ми рече да го користам само навечер пред да заспијам, велам дека не биди подобро да го користиш неколку пати на ден ... го чекам твојот одговор. ценам, ова ме загрижува

  2.    alex dijo

   Кој крем е добар за болеста на 2-та фотографија? Таму има само една фотографија и вака членот на ами станува мене .. и јас живеам во Бостон Масачусетс .. каде можам да ја најдам тука? Ве молам, ве повикувам на вашата помош .. можете да ми одговорите што е можно побрзо на мојот gmail .. Geuretions@gmail.com Благодарам

  3.    ramiro dijo

   ГОЛЕМ ДОКТОР !!! СПЕКТЕКУЛАРЕН М-Р ИЗВИШУВАЈТЕ ГИ СИТЕ СОМНЕИ ВИ БЛАГОДАРАМ И ВИ ИСПРАТИМЕ СИЛНА ГОЛГ РАМИРО

  4.    ernesto dijo

   oiiiiie старец Имам гранит на глансот како да е буквално спинија што оди со тоа, и што би можел да направам за да исчезне затоа што немам идеја што е тоа или зошто добив гранит само во долниот дел дел дел погледнете и нема непријатности благодарам за вашиот навремен одговор

 6.   Пепе dijo

  погледни ... имам проблем ... пред неколку дена престанав да мастурбирам секој ден ... и кога ќе се откажев ... почна да ме чеша цело време (повеќе од вообичаено) ... под гласот и имам мозолчиња на глазните ... не знам што е тоа и ми пречи ... и не сакам да одам на лекар ... те молам помогни ...

 7.   Ангел dijo

  Здраво, јас се викам ангел, и тоа црвенило ми се има случено неколку пати, само што исчезнува, но сакам да знам дали е лошо и дали има последици, би го ценел вашиот брз одговор, благодарам

 8.   anуан амаро dijo

  Имав анален секс без заштита и истовремено периодично мастурбација, имам 45 години и проблемот е следен. глансот се појавува нешто бело, како крем и станува црвено кога ќе го тргнам, исто така, кожата ме пука, оној што го покрива гланот. Што е тоа и што можам да направам за да го поправам?

 9.   xavier dijo

  Здраво, сакам да знам дали се однесувате на преработен шеќер или шеќер што се појавува природно кај овошјето.
  или има врска?
  важно ми е да знам што е можно побрзо. бидејќи сакам да престанам да го консумирам.
  Благодарам

 10.   Педро dijo

  Здраво, отидов на лекар и ми препиша Фалгеназа 400, канстен V и сојалоид, за овој вид на инфекција, моето прашање е: по третманот што според лекарот трае 10 дена, дали ќе можам да имам сексуална активност без да влијаам мојот партнер во иднина?, Јас веќе бев на третман 2 дена и бидејќи веќе не чувствувам чешање како првиот ден, предпусисот веќе ми се надува и се чувствувам подобро.

 11.   Хозе dijo

  Здраво, вчера имав односи со мојата девојка и денес забележав црвена точка на гласот, не знам што е тоа, ниту зошто потекнува, не ме боли и не се чувствувам непријатно да мочам или нешто слично. помогнете ве молам

 12.   Родолфо dijo

  здраво, имам чешање и црвени мозолчиња на гласот, не ме боли, но чешањето го прави досадно ...
  Исто така, ме боли кога се обидов да имам секс со мојата девојка, го сторивме тоа со кондом.

  Те молам помогни ми

 13.   Хуанин dijo

  Здраво пријатели, очигледно сите проблеми се од ХОНГУИСТИЧКИ тип, коскени габи, бактерии и кои произведуваат БАЛАНИТИС и КАНДИДИЈАЗА, две слични болести, но со различен третман, мора да посетите дерматолог специјализиран за сексуални болести.

  Но, бидејќи повеќето од нив се малку срамежливи во врска со тоа, тогаш се оставаат да се мијат со горенаведените РЕШЕНИЈА, и КАНЕСТЕН ​​кремот, кои даваат одлични резултати.

  Запомнете, нема време да имате секс без кондом, во случај да го сторите тоа без заштита, тогаш направете го тоа со стабилен партнер, и обајцата остануваат во ЗДРАВА состојба, без дополнителни болести.

  Иритација по секс е природна, особено ако се користеа канали кои не се утврдени како НОРМАЛНИ.
  Исто така, мастурбацијата честопати предизвикува иритација и уште полошо има валкани раце, бидејќи носат многу бактериски товар. (Пенисот е чисто место, иако не веруваат во тоа поради дејството на урината, тој го чисти главниот канал од бактерии и габи, па затоа се препорачува да пиете течност најмалку 2 литри на ден, а во лето околу 4 .

  Што се однесува до Шеќерот, не знам дека останува нејасно, ако се работи за слатки плодови, тие обезбедуваат природни антиоксиданси во организмот заштитувајќи не од РАЗЛИЧНИ болести, но ако консумираме парче шеќер, слатки бонбони, слатки и рафинирани шеќери, колачи, колачи итн., ние само ќе фаворизираме одгледување габи во нашето тело, и овие носат 'рѓа на целиот наш имунолошки систем.

  Немајте секс ако се со иритација, житарици, бел гној, пукања во жлездата, сува кожа, бели или црвени дамки, бидејќи тие ќе ги загадат само своите партнери, а болеста никогаш нема да заврши целосно, па дури и да се влоши во вас, бидејќи жените имаат подобра антибактериска флора од нас, мажите.

  Четврток, 4 февруари 2010 година

 14.   Педро dijo

  Добро утро, ми треба да ме известиш дека кремот е добар за чешање во глазните и јас користев кансен и ништо. Ви благодарам

 15.   Каролина dijo

  Здраво, треба итно да ми помогнете, дечко ми има баланитис и имавме односи, тогаш започнав интензивно чешање и тој исто така има чешање, го купив 1% крем за канстен, но не знам дали работи и за двајцата нас или ако го купам кремот V canesten за faaa vorrr, помогни ми.

  1.    ROBERTO dijo

   Каролина може ли да ми испратиш е-пошта до parentroberto1@yahoo.com какви лекови пиеше

 16.   ИВАН dijo

  БЛАГОДАРАМ, многу оваа страница беше голема помош, среќа СИТЕ
  ЧУВАЈ СЕ ...

 17.   Дејвид dijo

  Здраво, како ми е потребна помош? Имав односи со мојот партнер и следниот ден ме чешаше гласот и дел од остатокот од пенисот, а мојата парефа доби еден вид исеченост на делот од усните на вагина и изгореници мочам, со деновите кога ќе помине, но по врските, непријатноста се враќа не знам што е тоа или што да правам, ми препорачуваат, благодарам, ме повикуваш

 18.   Педро dijo

  Здраво, како си ... кога ќе ја повлечам целата кожичка, имам црвенило со бели дамки и ми гори кога го допирам мојот дерматолог, тој ми даде крем наречен мебо и третман со флуконазол .. исто така, ме чеша кога кожичката е во место за покривање на глансот ... кремот не ми помага многу .. дали може да ми помогнете, ве молам

 19.   Anonimo dijo

  Здраво, ве молам. Би сакал да се консултирам за некои сомнежи

  За да ги измиете глансите на пенисот, добро е ако користите шампон (го користи мојата девојка) секогаш кога ќе завршиме.

  На горниот дел, кога споменуваат неутрален сапун, тие се однесуваат на белата облека за перење (извинете за незнаењето…), дали може да се препорача и антибактериски сапун?

  За подобро чистење, во случај на неможност да се мие со јод, алкохол и хлор, и поради временскиот фактор ... дали е паметно ако лесно исплакнете ја гланицата со алкохол (неколку капки), ?? "

  страната е супер ... алал да ти е

 20.   Anonimo dijo

  Барање 2

  ах, заборавив,… во случај на постојано мастурбирање, според она што го прочитав има психолошки реперкусии, чувство на фрустрација и каење за себе.

  исто така бидејќи други фактори можат да се појават кои влијаат на поединецот за кој станува збор ...

  ејм, може да го намали сексуалниот капацитет ... на некој начин,
  лошо третирање на гениталниот тракт, намалување на потенцијата или нешто слично.

  Те молам, би го ценел одговорот

  1.    КАРЛ dijo

   САМО СЕ МОANЕ ДА СЕ СЛУЧИ ВАС Е КАКВИ МАЛИ СЛУЧАИ ПО ИСТРАУВАЕ АКО ГО НАПРАВИШ 4 ПАТИ НА ДЕН И СЕКОЈ ДЕН И БЕЗ НЕСЛОБОДУВАЧКО ако не го сториш вака: СЛЕДЕТЕ СО ДОБРО ЛУБРИКАНТ.
   МАСТУРБИРАМ СЕКОГАШ ДЕНЕСНО ПОВЕЕ ОД 20 ГОДИНИ ПРЕД И ПЕНИСОТ МЕ СЕ УШТЕ И ОСТВАРУВАМ ИЗВОР И 2 ДО МОТ. (СЛЕДЕН)

 21.   Ентони dijo

  Здраво, добив некои дамки некое време некои црвеникави зрна со бела точка што се шушкаа и оставија црвено место со различна големина, не ми пречи или ме пали не знам дали е баланс, пред да се отстрани со добра хигиена, отидов на лекар Општ к 10 дена се повлеков од квадридерм НФ Х и промената беше видена веднаш, го завршив третманот пред 15 дена и тие повторно се појавија, што може да биде? Дали тоа ќе биде за сексуални односи? Јас ги трудев главите двапати на ден со сапун

  1.    pablo dijo

   Здраво ами, ми се случи истото и сеуште се сомневам, не знам веќе што да правам .. пробај МАКРИЛ ..

 22.   ловор dijo

  Здраво, консултација, пред неколку дена имав односи со мојата девојка и како што минуваа деновите, почнав да имам чешање во глансот и карличен осип, исто така голем мозолче на дел од грбот, што имам? и што можам да направам кога се сомневам

 23.   Јован dijo

  Здраво, ти пишувам затоа што пред неколку недели имав секс со сопругата, следниот ден кога уринирав забележав дека гласот на мојот пенис е со некои црвеникави дамки и некои точки како осип што се појавува на кожата , тој ден користевме презерватив, подоцна По неколку дена повторно имавме секс и повторно користевме кондом, но сепак го имам истото, исто така, забележав дека и дел од препусот е црвен, некои денови подобро се буди од други, не ме чеша или боли, секој ден се мијам со вода и сапун, немав односи со никој друг освен со сопругата, и таа е добра, затоа ништо што прочитав тука не ми одговара ... многу благодарам

 24.   камачо dijo

  Здраво добро утро, пред сè честитки x правејќи ја оваа страница, бидејќи им помага на многумина од нас и ќе помогне, во мојот случај, прво мислев дека е херпес, бидејќи добив рани што ме изгореа, отидов со сличен документ и јас ресецирал бетаметазон во крем што не ми помогна, бидејќи ми предизвика повеќе влага ... тогаш отидов на друг док и тој ми препиша бетаметазон во апчиња и таблети за инјектирање тарпет, кеторолокако, симофил, диксил х недела, бидејќи веќе имав симптоми на баланитис, глансот ми беше 4 пати поголем многу ме болеше кога ме допре со боксер, но помина неделава и целосно ми се издува, сега добив само рана надвор од глансот к пс гори, ми препорачаа ТЕДРАДЕРМ, мој прашање е дали ќе работи за мене? Па, освен тој болен табн, делот од големиот сè уште боли малку по главата на пенисот, мислам дека токму таму го исекоа обрежувањето? tabn Сакам да знам дали тогаш треба да направам обрежување или не? ммм многу ти благодарам, навистина многу ме исплаши, дури и затоа ќе ги направам испитите за DVRL како што оди !! БЛАГОДАРАМ, ДОБРИ ДЕН

 25.   DJLP dijo

  Колку е добра оваа страница, ви честитам, мојот случај е следново што пред неколку недели имав еден вид плускавци на глансот и скротумот, што многу ме загрижи, ставив неколку креми и тоа, тие исчезнаа, но имав сенки, но со тоа добивам неподнослива чешање, утрово проверив и плускавците повторно се појавуваат, многу сум загрижен, поради ова, да препорача крем или нешто слично. Благодарам

 26.   олегарио dijo

  Би сакал да знам дали има производ за сув прашок за кандидис, бидејќи кожичката е прилично влажна, ако е како маст од невен или хлебните, има ли нешто во сувиот прашок?
  Откако еден доктор, пред околу 35 или 40 години, доби жолт прав како сулфур, тоа беше главна формула, тој ми рече дека е подобро од масти затоа што го одржува гласот сув.
  Ви благодарам многу.
  Олегарио.

 27.   ernesto dijo

  добро попладне . Не знам дали имам баланитис или габа, она што го знам е дека делот од кожичката е малку црвен не многу и пред 2 недели ми излезе како закопча на стакло и ми се протри и беше многу чувствителен откако ми беше отстранет или крем што го ставив за ергии, но сепак чувствувам чешање во делот од кожичката и кога ќе ја допрам понекогаш се чувствувам иритирано што ми препорачуваат не знам дали би било затоа што пиев антибиотици и ми предизвика тоа или кондомот ми предизвика алергија или е тоа габа што немам излив, но ме боли дека би можел да си поставам, ќе биде како што ми препорачуваш, ти благодарам ..

 28.   Јулијан dijo

  ПРАВИЛНИ ЛЕКОВИ ДОГОВОРИ ДОГОВОРИ МОAYЕ ДА СЕ КОРИСТАТ ЗА БАЛАНИТИС ИМЕ НА АНТИБИОТИЧКИ ИЛИ БИЛО ФАРМАКОЛОШКИ ДРОГ

  1.    Пене Лопез dijo

   До денес нема лекови што може да се стават во устата за да се излечи или ублажи секоја болест во пенисот преку орален секс.
   Затоа, подобро намачкајте го на вашиот пенис и почекајте науката да развие вид на лекови што ги предлагате.

 29.   pablo dijo

  Поздрав, навистина најдоброто нешто е да одите кај лекар специјалист и тој сигурно ќе ни испрати нешто да ни помогне, не треба да се грижите за нешто што само техничарите знаат да го решат. Мојот случај е многу сличен, имам кандидијаза околу четири месеци и покрај континуираните третмани сè уште не можам да се излечам бидејќи како што знаете, габите се досадни и јас сум така, среќа на сите и мир на умот.

 30.   Хозе dijo

  Добро попладне доктор, би сакал да знам дали сте во Каракас на лекарски состанок бидејќи имав непријатност во глансот и никогаш не сум бил на урологот, имам 23 години и не познавам добар доктор ...

 31.   JUAN dijo

  Имам чешање во жлездата што мачи.
  Треба да знам што можам да користам или да земам за ова.

 32.   Ангел dijo

  Одете кај урологот. Престанете со срамот и глупавите посекотини и одете кај матичниот лекар на состанок кај урологот. И да ги испуштиме пантолоните без комплекси што понекогаш изгледаат како шупак. Ако ве боли раката, кажете не, бидејќи ако имате чешање и во глансот. Јхахахахахаха.

 33.   НЕСТОР dijo

  Здраво добро, имам проблем и не знам што имам, откако го прочитав целиот овој консултант, гледам дека тоа што ми се случува не ми се случува на никого, ќе ти кажам за да можат да ми дадат решение ако може: понекогаш после мастурбација, сакам да мочам и кога ќе го сторам тоа и урината ќе излезе преку уретрата, ме чеша, но само онаму каде што е, така да се каже, устата на пенисот само ме чеша таму и не ми се случува многу често, но тоа ми се случува и ме чеша. и ме тера да сакам да мочам што ми предизвикува повеќе чешање и така минувам некое време додека не помине, ќе трае околу 10 или 15 минути, го обвинував тоа што кога Јас мастурбирав некои микро-пукнатини произведени во каналот низ кој излегува спермата и дека при ваква урина, таа има урична киселина и уреа сол затоа што ме боцка поради тоа (устата на глансот), но јас навистина не ја добивам дамки или црвенило што ги видов овде на фотографии или оние што ги опишавте, тоа само го чеша излезот на уретралниот канал ништо повеќе, така да се каже усните на ко Уретралниот канал е тоа што ме чеша и не знам дали е затоа што кога мочам ја сушам таа област со тоалетна хартија или дека кога мастурбирам ја оштетувам таа област затоа што френулумот многу се влече и ја затвора устата на уретралниот канал премногу и излегува спермата crackе пукне, не знам дали добро се објаснив, знам дека треба да одам на лекар, но ми дава неверојатен пресек мислам дека ако некој се случил нешто слично и успеал да лекувајте или пронајдете го коренот на проблемот, тие можат да го кажат тоа и на тој начин заштедуваме многумина се срамат да одат на лекар поздрави и честитки за страницата и благодарам однапред.

 34.   JOE dijo

  Здраво, мојата потреба е да знам за проблемот со црвенило во меѓуножјето, истите оние кои произведуваат пиказон и секако и последиците од тоа, гребење произведува ардесон, она што треба да го знам е причината што оваа болест се јавува во кожата, Заборавив дека произведува и на задниот дел од стапалата, со истите ефекти и точно како што минуваат часовите, скалирањето се јавува во деликатниот или поцрвенетиот дел од двете страни на стапалата и во меѓуножјето и тестисите. Се надевам дека ме разгледуваш и ќе ми одговориш веднаш, ти благодарам.

 35.   најмлад dijo

  бран добив неколку црвени точки под главата на пенисот и ме чеша на моменти, би сакал да знам што е тоа, може ли да ми кажеш

 36.   искрен dijo

  Здраво, МОЈАТА КОА ЈА ПОКРИВУВА GЛИНДАТА, СЕ РАСТУВА ВО МЕСТО И ТЕЧЕ ДА СЕ КРАКИ ИЛИ ИСКУСТВУВА, А LANDВЛЕДАТА СЕ КАCHА МАЛКУ. Што е тоа?

 37.   Jorge dijo

  третман за баланитис

 38.   Jorge dijo

  ПРАВИЛНИ ЛЕКОВИ ДОГОВОРИ ДОГОВОРИ МОAYЕ ДА СЕ КОРИСТАТ ЗА БАЛАНИТИС ИМЕ НА АНТИБИОТИЧКИ ИЛИ БИЛО ФАРМАКОЛОШКИ ДРОГ

 39.   andres dijo

  Имам главови со чешање и имам болка при мокрење, што треба да направам?

 40.   Малехандро dijo

  Здраво!!! Јас имам 17 години, како што се испостави дека не знам точно што имам, но сè започна пред околу 1 месец, добив бела супстанца и открив дека тоа е СМЕГМА или слично, добро секој ден Добро се мијам, но сега кога ќе ја тргнам белата супстанца, долниот дел од главата на пенисот станува црвен и понекогаш кога само го мијам се чувствувам како мало чешање, но ми поминува по некое време .. прашањето е .. што можам да направам, како можам да не станам црвен пенисот, затоа што понекогаш ме боли подрачјето под главата кога го мијам, но потоа ми оди ... што можам да носам ок? Појаснувам дека немав сексуален однос, па не знам зошто би можело да биде ... помогни ми, се плашам !!

 41.   НЕСТОР dijo

  за пукнатините користете хипоглос

 42.   Карлос dijo

  Здраво, имам едно прашање .. Имам чешање на пенисот и гребење ме боли и гори, мие пенисот ме боли и станува црвено. Би сакал да знам што имам

 43.   Ann dijo

  здраво имам проблем во вагината имам мозолче

  1.    сече жито dijo

   здраво ,, го вадам ,, со заби ,, и те правам среќен

 44.   РАмиро dijo

  Здраво, пред 2 месеци имав односи со девојче и имав некои црвени мозолчиња на пенисот и други во боја на кожата, многу мали utама ми даваат многу храна, ги користеа кремите и ја јадеа помалку но кога престанав да ги користам, тие се вратија во. Имаше и орален контакт и добив бели дамки во крајниците: да, мојот лекар вели дека тоа е стрептокок, но сè уште не сум бил проучен, зедов лекови и ми беа отстранети, но мојот пенис продолжи со благ оброк, сега излегувам со друга девојка и имавме секс, проблемот е што ми го изедоа назад и чинијата во грлото = многу сум загрижен, не сакам повеќе да мастурбирам

  Што може да биде ??? Оставам е-пошта elramis16@yahoo.es

 45.   alberto dijo

  Здраво, пред неколку дена сфатив дека пенисот ми е црвен и ме чеша, што може да биде? И, каков крем препорачувате или каков било третман на добра употреба, ве молам, се надевам дека ќе добиете задоволителен одговор.

  благодарение

 46.   Даниел dijo

  Здраво, како си? Пред околу 2 месеци забележав црвенило и печење на пенисот кога миев, кога целосно ја исушив кожата на пенисот ме прави лушпеста и црвеникава или очигледно гори, би сакал да знам што е тоа? Ако можам да користам канестен во некој друг лек како алкохол со хлор и јод, се надевам на брз одговор и ќе ми помогнете благодарам

 47.   JAVIER dijo

  ОЛА БУЕНАС.ЛЕС ГО КАELLАМ НА ПРОБЛЕМОТ ИМАВ СЕКС СО ДЕВОЈКА СЛЕДНИОТ ДЕН ДОБИВАМ НЕКОИ ЦРВЕНИ СТАКОВИ НА ПАТИЛО И ИМАМ ИТЧЕРИ ПОД GЛЕАТА КАКО БЕЛ БЕЛО МОЧИ !! АЛКАВО НА ТРИ ДЕНА ДА ЈА ИМАТЕ ИМАМ АНГИНАС! (ДОДЕКА НЕ ЗНАМ АКО НИШТО НЕМА ДА ГЛЕДАМ) И МИ ДАВА МНОГУ СРАМ да одам кај докторот да прашам, на сопирачката што ја имам отечена и секој пат кога ја отворам манџата ме мачи многу !! ДАЛИ МОLDЕ ДА МИ ПОМОГНЕТЕ ??? ВИ БЛАГОДАРАМ!!

 48.   Самоил dijo

  Здраво, пред околу 2 месеци, забележав дека имам чешање на пенисот, го проверив и открив дека имам бели осипи околу круната на пенисот, а некои пукнаа, а денови подоцна кожата ми се крена, ја нанесе и стана бела Како да го земавте резистолот од ваши раце, вистината е дека не знам што може да биде ако некој знае што да ми каже. не

 49.   fabian dijo

  Здраво, имам проблем, се држам неколку дена, не знам зошто имам 25 години, пенисот ме боли кога мочам и кога мочам, млазот е добро, но по мокрењето ако Притискам малку на пенисот за да излезе она што останува во уретрата добивам гној не се сеќавам дали ме погоди или нешто слично но многу ме боли пенисот кога имам ерекција болката е главно во делот на уретра и започнува и завршува под главата на пенисот, можете ли да ми кажете нешто да пијам затоа што лекарите ми испратија илјадници студии и не најдоа никаков проблем. Ви благодарам многу и поздрав на сите.

  1.    ФЛИПЕР dijo

   Гној е инфекција и инфекција во PN МОAYЕ ДА БИДЕТЕ ОД ВЕНЕРАЛНО БОЛЕСТ (СПБ) ВНИМАВАЈТЕ ТРЕБА ДА ПОВЕЕТЕ 1 МИЛИОН ПЕНИЗИЛ за да го убиете злото. консултирајте се со УРОЛОГИСТ

 50.   искрен dijo

  Здраво, имам чешање и сакам да знам дали го добив сето ова од девојка? Или зошто немам стабилен партнер? И, исто така, имам брадавици. ПОМОШ

 51.   alfredo dijo

  Здраво, имам проблем околу глонда, излегувам како гранити, но во лигазонот што е во долниот дел има како бели гранити од едната страна има 2 мали гранити од друга има само 1. Но, исто така во балано добив чешање кое подоцна беше рането, но премногу ме чеша и отидов на лекар и тој медитираше дека е само габа, но потоа излезе чешање, не знам што е ...

 52.   ангел dijo

  Здраво, ви пишувам од Шпанија, би сакал да ми кажете како можам да решам проблем. Кожичката ми е многу сува и распукана и често ме чеша интензивно. тресењето е такво што боли нешто кога ќе ја отстранам кожата за да ги извадам гланите. Како можам да ја хидрирам таа област и да го забрзам заздравувањето на „врисоците“? Ви благодарам многу за помошта

 53.   ИВАН dijo

  Здраво како се работите? Имам 14 години и обично мастурбирам. Долго време забележував болка во мастурбацијата, како горење (во пределот под глансот и френулумот), исто така, имам испукана главина, со брчки, набори како што ја нарекуваат. Треба да знам што е тоа и дека морам да се покачам.
  Ви благодарам многу
  Со почит

 54.   Иван dijo

  Здраво, мојот проблем е следниот: Јас обично мастурбирам, често. тоа гори во френулумот и во долните делови на глансот исто така под него. Исто така, забележав дека мојот гланс има брчки, жлебови или како и да ги викаат. Што можам да направам за да го излекувам? Ви благодарам многу

 55.   Даниел и Дијана dijo

  Здраво…
  Имаме мал проблем, иако сме млади, пред 2 дена имавме односи, а денес сфативме дека имаме некои бели дамки, црвенило и многу чешање во нашите интимни делови, во мојот случај во делот на глансот и кожичката; Од друга страна, има црвенило и бели дамки на дел од усните и вагиналните wallsидови. ве молам, ни треба помош и наскоро се плашиме бидејќи е прв пат
  благодарам за слушањето

 56.   едуар dijo

  Здраво, што е со тебе? Погледни што, во мојот случај, добив заварување на мојот
  дел од глансот и долниот дел што ми дава толку многу чешање што морам да се почешам и понекогаш да гори, може да се грижам, може да биде веќе 2 недели
  Кои се копривите и не можам да го издржам јадежот? Плиз може да ми помогнете да видам што
  Ја имам прекрасната вистина, загрижена сум, немав секс

  те молам

 57.   Гонзало dijo

  Пенисот ми беше црвен по сексуалните односи, зошто е тоа?

 58.   javi dijo

  Здраво ... мојот проблем е што по сексот почна многу да ме боли во главите и забележав мал црвен осип на работ ... и тестисите многу ме болат. Затоа, отидов на лекар и му реков дека може да биде епидимитис, бидејќи го имав одамна кога имав 15 години, сега имам 20 години, но тој ми рече дека не мисли дека е тоа, инфекција во глансот, па ми испрати неколку апчиња, антибиотици. Две недели подоцна скоро се излекував ... иако сè уште имав осип, отидов кај урологот за да дознаам и тој ми рече дека немам ништо. По кратко време повторно почна да ме боли, па отидов повторно на лекар, ми направија уринарни тестови и немам инфекција, ми рече дека инфекцијата е надворешна, па ми испрати антибиотски крем со кој веќе имав 15 денови ... Па, после 5 дена се вратив и таа ми рече дека е подобра, дека може да биде благ баланитис. Проблемот е во тоа што не гледам дека ова исчезнува целосно и секогаш кога мастурбирам боли повеќе. Не знам дали да продолжам со кремот додека не исчезне или да се вратам на лекар, во секој случај имам анализа на СПБ и за неколку дена ќе ми го дадат резултатот, ќе ја искористам можноста да ти кажам за овој проблем. Прилично се плашам од сексуално пренослива болест, особено поради оваа болка. Ако некој може да ми даде нешто, јас би го ценел тоа, затоа што лекарот е несоодветен и ми испрати погрешен лек, а тестовите ми ја испратија само оваа анализа, без култури ... Имам уште една информација, е тоа пред да сексуален однос имав воспалена коса на пенисот и можеби ја отстранував или нешто можеше да зафати инфекција. zafiro_1989@hotmail.es

 59.   ricardo dijo

  Дали после претрпената микоза, кожата на глансот ќе продолжи да се брчки низ целиот живот? Дали е обновена чувствителноста на кожата на гланите?

 60.   Карлос dijo

  Вистината е дека долго време имав многу проблеми, ми беше дијагностицирана кламидија и ме лекуваше со лекови што ми ги препорача лекарот. Новите култури ми даваат негативни. Урина и сè добро. Но, поентата е дека сè уште имам непријатност, точно на врвот на пенисот, станува црвено и воспалено по мастурбацијата, ме чеша и понекогаш ме боли, дури имам непријатност, престанувам да мастурбирам, да се грижам за себе и сл и оди долу, но никогаш не исчезнува, само кога одам на лекар ми рече дека немам ништо, дека е нормално, но не е така, тоа ми пречи, а читајќи за ова се чувствувам идентификувано, дали можете да ми помогнете ?

  1.    осмајуван dijo

   и каков лек употребивте за лекување на кламидија

 61.   Еду dijo

  Здраво .. до сега имам секс со мојата девојка без кондоми, таа е чувствителна на циститис. Пред неколку недели имав црвени дамки на глансот и на сува кожа со сивкава боја, но не ме чеша или боли. Дали баналитисот одговара на овие симптоми, особено што не ме чеша и не ме вознемирува? Може ли да имам секс со кондом?

 62.   Јули dijo

  Имам проблем едно време отидов на базен и следниот ден пенисот ми беше црвен и кога се бањав станав тежок за да горам и не знам што да правам и не е многу често да гори, но ако ме пече и сакам да знам каков лек можам да користам или со кој лекар одам ако е со уролог или не знам, те молам помогни ми

 63.   Јуан Карлос dijo

  ПУЕРТО МОНТ ЧИЛЕ, ФИЗИЦИНЦИ ОД ФОНАСА (уролози) ВРЕМЕ КАЛАМПА - ОВОА ВРЕДНА ХОНГОССАС, НЕМААТ ИДЕА САМО Она што АСЕН Е ХИВ-ТЕСТ и ако немаш ништо, те обработуваат, те процесираат, го обработуваат… добиваат пари од ти И тогаш тие ве испраќаат на дерматолог. И ПЕГАТА НА ДЕРМАТОЛОГОТ Е ИСТО НА УРОЛОГИСТ.

  Се надевам дека ќе те служи (болница Де Лос Андес) PICHIPELLUCO

 64.   Manuela dijo

  Здраво, имам проблем, ме чеша и ми гори вагината, и гледам во мене и имам црвена боја, што може да биде? Јас поминувам крем, името на д-р Селби е, но не чувствувам дека има многу разлика, носам облоги со гаќички и имаат парфем, еден пријател ми рече дека можеби тоа може да биде поради тоа, но јас ' не сум сигурен, имам и секс, можеби затоа?
  Па, се надевам дека вашиот одговор од сега благодарам.

 65.   кабина dijo

  Оваа страница многу ми помогна, одлична е.

 66.   Исус помогни ми dijo

  Добро, околу три недели имав топки во големиот пенис откако еден трансвестит ми даде орален секс (бев пијан) овие се појавија два-три дена подоцна, малку ме гризна, ме палеше само кога мочав само на два или три пати и неодамна мислам многу подоцна откако го започнав ова црвените точки постепено исчезнаа затоа што го исчистив со сапун и нека се исуши добро затоа што од она што го прочитав може да биде габа ништо сериозно не можам да кажам дека станува збор за инфекција со квасец па не сум видел никаков лекар откако го измив и тие веќе се лекуваа иако ми останаа малку (око неколку пати што ме касна ме гребе многу меко) треба да знам што крем правам, што правам направи, ах и друга работа два-три дена во црвените дамки во секоја мала точка стана бела !! Првите денови местата беа како мали испакнатини кои беа испакнати половина, но веќе не се едвај видливи! И сфатив дека не треба да имам секс! Но, мастурбирав како 4 пати затоа што морав да го сторам тоа ако не мораше да го сторам тоа не знаев благодарам и се надевам на одговори наскоро, благодарам!

 67.   Хозе Алфредо dijo

  Здраво, извинете, мојот сомнеж е во сето тоа, разликата е во тоа што отидов кај урологот, тој ме натера да направам неколку анализи, патем сè мина добро, и ми даде неколку капсули (цефалексин), што ги зедов 1 на секои 12 часа за 10 дена, црвеното од мојот глас исчезна (како што се гледа на првата фотографија што треба да се види на оваа страница, моето сомневање е дека црвените мозолчиња и малото горење во глансот продолжуваат, јас веќе користам 1 % cream canesten, што друго може да ми помогне, и дали би било корисно да ги земам капсулите повторно ??? Се надевам дека ќе ме водат и ќе ми дадат совети и имиња на лекови, креми или други работи што ми помагаат, благодарам.

 68.   Г-дин Ескаланте dijo

  Како си? Јас имам 34 години, никогаш немав сексуален однос, секогаш сум мастурбирал, околу една година го правев тоа, ме боли да се ејакулира и останав со чувство на печење, пред околу 7 месеци кога мастурбирав Ејакулирав од болка и како да имав приклучок што го откри, излегоа 2 мали крвни зрнца и ништо друго, се исплашив, отидов на урологот и од срам не му реков дека мастурбирам, ме провери без да ме допира и ми дијагностицираше простатитис, ми препиша мигтазол, макродантин и просгут До ден денес продолжувам со непријатност, продолжував со мастурбација, го сменив докторот и му реков се и му кажав сè и ми дијагностицираше уретритис, а потоа пластичен баналитис, ресетирајќи ми бесконечен број на антиинфламатори и азовинтоминол, тој ми кажува дека поради мојата дебелина го донесе и овој проблем и ми вели дека е итно да имам секс, а не мастурбација, бидејќи се повредив и предизвикував внатрешна траума. Ги ценам вашите коментари и многу ви благодарам.

  1.    декан dijo

   Купете силиконска вагина и вибратор + комфор, за да не ја злоупотребувате жлездата и добро да уживате во сексуалните фантастии.

  2.    JOОАНА dijo

   КОРИСТЕТЕ СЕКС играчки, тие се вкусни, многу возбудливи и пријатни во исто време ви го препорачувам вам и од многу големини и квалитети што ги мастурбирам и уживам со оние уреди “аммммммммммм

 69.   Хаиро dijo

  Здраво, ќе ви кажам на сите, страдав од чешање на пенисот, гласот сега гори каде било на телото, скалпот, ушите, вратот, пазувите, рог во рацете, посетив илјадници лекари, пробав безброј лекови, немав среќа за заздравувањето, ти благодарам за твоето водство, благодарам јаиро

 70.   Хозе dijo

  Имам проблем со пенисот 6 месеци. Започна кога бев на фарма, траеше околу 3 дена, но немав ако немаше ниту една долна облека што ја носев после капењето, ја облеков повторно по неколку дена пенисот почна да ми гори и стана црвен Фармасија ми препорача канстен ако го користам и делуваше, го согоруваше времето. Подоцна почна да ме чеша и чеша и се обидувам да добијам црвена боја и да добијам црвени грутки на гланцата, повторно го користев со 1%. Семето и црвеното беа отстранети, но тоа постојано ме гризе, не знам што да користам, ве молам помогнете ми

 71.   јамилет dijo

  Здраво! Ви благодариме за оваа страница што делумно ни помага многу и ни носи корист.
  Имав секс со момче, но кога завршив забележав дека тој има црвена глава на пенисот и на вратилото на пенисот како две мали решетки. Наводно бев девица, но веќе бев загрижен дека ми се скрши кондомот.
  Што е тоа ????'
  маоло ????

  1.    JOEL dijo

   ТОА Е ШАНКРО ТЕ ЕБЕ СЕ ЕБАНИ ОДИШ ВО НОРИР ОД КАЧЕРАААА ;;; !!!!!

 72.   Хозе dijo

  Здраво, би сакал да знам зошто главчето ме чеша, а исто така добивам застоен мирис, се појавија 2 мозолчиња како да се 2 многу мали решетки, благодарам

 73.   Синкрон dijo

  Здраво, имам 14 години и имав коприва на гласот на пенисот, тие се појавија по „Мастурбајт“ мислам дека до пред неколку часа повторно се бањав и проверив и можев да видам дека ги имам тие мозолчиња мојот гланс. Почнав да истражувам и го прочитав овој Баланитис и Кандида Албиканс. Јас сум донекаде загрижена затоа што кожата одоздола е црвена само одвнатре, наутро ми носи чешање. Нешто да се напие или да се оди на уролог Ве молам, многу би го ценел. Ате: oc-ta-vio@hotmail.com Се збогувам со тебе. Се надевам и помогни ми.

 74.   moises dijo

  Оле и ако не му дадам никаков третман на ова, што може да ми се случи? одговори те молам

 75.   moises dijo

  Еј, само се бањав и само открив дека имам и мозолчиња и многу силен мирис. Зошто е ова? И, ако можете да ми кажете дека ми помага да го лекувам ова

 76.   пато dijo

  Здраво, поздрав пред околу година и пол кога имавме односи со мојот партнер, што секогаш го правевме без кондом, мојата ниска кожичка почна да се црвенило и ми пукна или распука и додека одев кај урологот ми рече дека имал ништо, тој ми препиша само помадила подоцна Сега ми олесна пред околу еден месец со друга девојка, се повтори истото, се зацрвене и пукна, исто така по ејакулација, ме боли уретрата или каналот, а исто така и глансот, што може да биде?

 77.   Кенили dijo

  Те молам, извести ми за третманот за овој балантитис затоа што имав проблем со дамки и плускавци на глансот, но мојот лекар ги исчезна сега пред некој ден отидов на плажа и тогаш гласав за кожата на глансот и сега имам чешање што не ми одзема понекогаш ме смирува но продолжува и кога имам секс станува црвено и почнува чешањето ми треба третман за ова сигурен сум дека е балантитис затоа што се исти симптоми се надевам дека ќе ми одговорат наскоро, благодарам.

 78.   лијхик dijo

  ok

 79.   Луис dijo

  Ги имам истите симптоми, многу чешање, иако понекогаш слабее, но сепак и кога ќе имам секс ќе поцрвене, ми треба третман на балантитис затоа што сум сигурен дека, те молам одговори ми што е можно побрзо дека бев на лекување за некои точки и светлосни плускавци на пенисот, но мојот лекар ги соблече и сега го имам ова вознемирувачко чешање и црвенило кога имам секс. Се надевам на брза реакција на овој третман, благодарам.

 80.   Франциско dijo

  Читав и наидувам на ова-
  Здраво, консултација, пред неколку дена имав односи со мојата девојка и како што минуваа деновите, почнав да имам чешање во глансот и карличен осип, исто така голем мозолче на дел од грбот, што имам? и што можам да направам кога се сомневам
  Напишано од Лауро -21-10-ти март
  и тоа е потполно исто како и јас
  о_о
  Јас би го ценел многу ако одговорите на тоа.
  Благодарам однапред.
  Имајте убав ден.

 81.   себас dijo

  Здраво, сакам да направам консултација, погледнете доктор или доктор дека премногу ме чеша анусот, мириса лошо, не знам што ќе биде кога во мојот живот имав врски само со жени, а понекогаш и пенисот ме чеша исто така сакам да знам каква болест имам и што ја предизвикав што треба да користам од срце ќе ти благодарам e.

 82.   енрике dijo

  Здраво, јас сум Енрике, имам пиказон пред два дена кога мочав во каналот на пенисот и ова се протега до не, што може да биде тоа?

 83.   rodrigo dijo

  Имам чешање во пенисот и тие излегоа како мали меурчиња и како експлодираат и многу ме чешаат, исто така ме болат тестисите, што е можеби ми треба брза помош, ти благодарам

 84.   Педро османи dijo

  Всушност, габичните инфекции на кандида албиканс (монилија) пред сè, се честа причина за баланитис ... кога кожичката е издолжена и ги покрива гланите, состојбата е поинтензивна бидејќи киселоста го фаворизира растот на габата на квасецот, тоа е важно е за лекување на жени и мажи, и се препорачуваат хигиенски мерки пред и после сексуален однос ... исплакнете со раствор на бикарбонат го олеснуваат чешањето и локалната иритација, локалните креми како клотримазол и нистатин се лековити, освен општите мерки споменати .. отпорна монилијаза или постојана, без разлика дали на оваа или друга локација е елемент што треба да се земе предвид при дијагностицирање на дијабетес мелитус или какво било нарушување на имунитетот, без оглед дали е стекнато или вродено, благодарам!

 85.   Педро османи dijo

  … Кога ќе изгори при мокрење, ние сме во присуство на уретритис, постојат многу причини: хламидијални инфекции, гонококна инфекција, итн итн. Важно е да се консултирате со вашиот лекар за специфичен третман
  Во рекурентен баланитис, глансот покриен со долга кожичка бара соодветна хигиена и / или хируршки ја корегира оваа состојба со обрежување ... постојана влажност и овие инфекции или други предизвикани од микробни агенси се ризик за заразување или влошување на рак на пенисот.

 86.   Xavier dijo

  Wenas луѓето за лекување на таа болест треба да користат Canesten дека крем или ампицилин во таблета што е антибиотик добро измијте го пенисот, исушете се добро, потоа користете го копчето за копче, потоа испијте ги бакселите подобри се гледаме подоцна

 87.   Јохан dijo

  Не знам дали болеста е она што ми се случува ... после сексуален однос чувствувам мала болка во гласот и станува многу црвено и во некои делови останува како да е стружено и со текот на деновите тоа црвенило и делот што се чини дека е избришан исчезнува ... но вистината многу ме загрижува што можам да направам

 88.   Хозе dijo

  Мојот пенис ме чеша x во пиказон или е страшно, што да правам, што ќе биде тоа?

 89.   Виктор dijo

  Мојот партнер понекогаш има сува вагина, па понекогаш мора да користиме средства за подмачкување, јас имам 45 години и по неколку дена, проблемот е следен, нешто бело се појавува на мојот гланц, како крем и поцрвенува кога ќе го тргнам, исто така ми пукна кожата, онаа што ги покрива гланите. Што е тоа и што можам да направам за да го поправам?

 90.   Луис dijo

  Бидејќи пред два месеци имам црвени дамки на ножот имав незаштитени врски со две жени, добро прво со едната, а потоа и со другата и исто така имам врски со мојата девојка, тогаш излезе мојата девојка заразена мислам дека ја заразив, ние отиде да го види гинеколиго за да може да се грижи за неа и за лекувањето што и го пружаа јас го земав, очигледно таа беше нашминкана и не направив што да направам за да се реши ова. Отидов кај општ лекар и тој ми препиша квадридем и јас сè уште аплицирам и немаше итно подобрување што треба да направам

 91.   ferni0292 dijo

  Здраво, мислам дека добив баланитис и најпрво отидов кај нормален лекар и ми препиша рекеон и бактрим, ги ресетирав десет дена и ако се подобрам, но мојот проблем не е искоренет и пред само два дена отидов на уролог и ми препиша таблети асоксид 3д и афумикс, ми рече дека за три дена ми е решен проблемот но добро, поминаа два дена и не гледам подобрување

 92.   antonio dijo

  здраво мојот проблем со мојот пенис е што од пред неколку месеци кожурецот се затвори кога цело време беше нормално сега не можам да се борам со главата така да кажам, кога е во ерекција, само кога е во нормална состојба, кога јас туш за да го измиете, но сепак е болно, има некој начин да се знае зошто се случило и кое е решението што го ценам вашиот брз одговор

 93.   диксон dijo

  Имам чешање и црвени точки на глансот, и кога чистам хигиена секој ден, тие исчезнуваат и кога имам секс со партнерот, црвените точки повторно се појавуваат, што ќе биде и како да лекувам?

 94.   Оскар dijo

  Здраво, го имам овој проблем околу четири дена, јас сум умерено готов, имам секс секој месец и од месец на време мастурбирам без да злоупотребувам ... но сега на рабовите на пенисот ми се појави еден вид црвеникава габа како да мојата кожа слабееше и ми создава чуден мирис и секој пат кога ќе престане ме боли како да ми ја крши кожата и затоа ја спијам .. Мислам дека тоа е болеста за која се расправа кој би бил лекот ...

 95.   Карлос dijo

  Здраво, две недели имав секс со 16-годишно девојче и не беше од напред, туку од задниот дел, следниот ден имав коса на главата и добро се измив, а после неколку дена открив дека имав црвени дамки со точки на горниот дел од главата. Знам дали е нормално затоа што никогаш не бев распространет како прв пат и поезија што сакав да знам дали е нормална или може да се излечи ...

 96.   јонатан dijo

  Ова го гледате врски со мојот партнер и следниот ден тој ми даде храна на мојот пенис и следниот ден откако добив неколку црвени точки што можам да ги користам `за да ме исчезнам, тоа ќе биде благодарно за непосредниот одговор

 97.   Лушо dijo

  здраво ее, прибегнав кон ова значи да знам што се случува со мојот организам: / излегува дека секогаш кога имам секс со мојата девојка пенисот (главата) многу гори и ми станува црвено, тоа е повеќе на работ на главата од мојот пенис Имам мала рана, но малку крвари и тешко ми е да имам секс со мојата девојка, поради овој проблем, повеќе е кога ќе влезе во моето горење. : / Би сакал да знам зошто се должи ова. Можете ли да ми кажете зошто се случи ова? ок го чекам твојот одговор.

 98.   Родриго Дијаз де Вивар dijo

  Здраво, би сакал да го коментирам мојот случај за да видам што можете да ми кажете за тоа ,,
  Имам 44 години, бидејќи имав триесет години имав болка понекогаш кога имав односи со девојчиња .. На 40-годишна возраст, кожата на кожичката беше сè помалку еластична, со што, кога имав однос или кога мастурбирав Имав болка во кожичката и понекогаш ми го оштетуваше гласот, стана црвена и од триењето кожата ми се крена за површина од околу 1 см. да се види кожата оштетена со крв.
  Ова лето имав операција за фимоза и се мина како што треба. Проблемот е што околу 5 месеци и како резултат на штетата што ја направив на мојот гланс, имам црвеникави траги на глансот (10% од неговата површина) кои иако не болат, тие не исчезнуваат и мислам дека тоа оди на повеќе.
  Што мислите, што може да биде? Поздрав до сите,

 99.   еразмо dijo

  Добро утро, ми требаш да ми помогнеш, молам. Мојот пенис на врвот на главицата е исто толку иритиран и отечен. Што може да биде? Што можам да носам? благодарам го чекам твојот одговор

 100.   Смртта Докторе! dijo

  Сакам да споделам со вас. генерални информации:
  Потребно е да се отстрани кожичката за оние кои ја имаат, се препорачува да се направи операција за отстранување на тој слој што е бескорисен и зошто треба да се прави: за да се избегнат постојани инфекции во пенисот, овој слој акумулира влага кога уринирате и на тоа додаваме дека допираме и сите бактерии можат да се лепат до нас. Запомнете дека нашиот орган е чист и многу чувствителен, кожичката е „кожа“ која е бескорисна и мора да се отстрани за да се избегнат овие видови на инфекција. Да почнеме со ова, и препорачувам да посетите уролог, тој може подобро да ве води ... и овие проблеми се чести кај мажите.

 101.   најкриста dijo

  Здраво, ми треба помош. Имав односи пред една недела, следниот ден имав многу силно чешање во кожичката, а потоа почнав да добивам црвени испакнатини на гласот, кои многу горат и исто така лачат леплива супстанца. Што можам да користам?

 102.   пакоторите dijo

  Добро утро ... извинете колку долго лечи баланитисот, поминав две недели и гледам дека само станува полошо..Јас земам позипен, исокс и илозон..Јас ставам два крема за враќање и микостатин ... но тие не ми помогнаа што можам да направам ...

 103.   Хуан Пабло dijo

  Здраво, имам 25 години, не сум
  обрежана и бидејќи се сеќавам, забележав неколку бели испакнатини
  каде што започнува мојот гланс, јас никогаш не се грижев затоа што никогаш немав секс
  секс, според истражувањето се вреќи со маснотии, моето прашање е: тоа секој пат
  дека ејакулирам или имајќи секс или мастурбирам за малкумина
  минути добивам неколку црвени мозолчиња на глазните и на кожичката, за што
  Ставив крем наречен ТРИДЕРМ Крем содржи: 0.64 мг дипропионат
  бетаметазон, еквивалентно на 0.5 mg бетаметазон, 10 mg клотримазол
  и гентамицин сулфат еквивалентно на 1.0 мг гентамицин база. и во
  прашање на часови исчезнуваат ако не траат неколку дена. треба да знам што
  Имам и како го лекувам. Јас веќе направив тестови за сифилис и херпес и ми излегуваат
  негативни

 104.   Карлос dijo

  Јас имам 45 години и лекувам габична инфекција на пенисот, што мислам дека е. Започна со напрегање и сушење на кожата, потоа почна да се кине на многу суптилен, но болен начин и не можеше да ја повлече кожичката за добро да ги измие глансите. Се појави бела супстанца која трајно се чистеше сè додека не се разгоре и не можев да ја вратам назад. Пет дена лекувам со Ципрофлоксацин, Тербинатин и крем наречен Unitrex. Воспалението се смирило, но кожата е исклучително чувствителна, триењето на облеката е многу болно и при мокрење болката е многу силна. Сакам да знам дали има некој лек за болка, тој е премногу силен и не знам дали е нормален или не.

 105.   Пепе dijo

  Добро

  Ако имате рамни дамки на глансот и бела паста, тие се габи ... па ако ја имате, не грижете се, не е опасно, само досадно.

  Па прво, знаете дека габите ги фаќа жена што зема антибиотици или таблети.

  Па, откријте дали сте чичковци канадиол и кастен и дали сте тетки гинеканестен и канадиол.

 106.   ваје dijo

  еј, јас сум Валтер и имам проблем со мастурбација, не можам да го запрам тоа

  1.    ERIC dijo

   НЕ СЕ ЗАЛОУВАМ ДА ИМАМ 25 ГОДИНИ МАСТУРБИРАЕ И ДОБРИ СУМ ДОБРИОТ ЧОВЕК И СЕМЕЈСТВЕН ТАТКО, АЛИ ОБОУВАМ ДА МИ ДАВАМ ЗАБАВА И СЕ УШТЕ ЈА ПРАВАМ МИНИУМЛНО ДЕНЕС

  2.    GINA dijo

   ОЛА АМИ ИСТО ОБОУВАМ МАСТУРБАЦИЈА ПРАВАМ ПОСЛЕ СЛЕДНО КОГА НЕ Е ЛОШО ,,,,, ЛОШОТО Е ВО ЧИСТВЕ GЕ НА ВИНАТА ..
   УJИВАЈТЕ СО ТЕЛОТО НИКОЈ НЕ ЗНАЕ ТЕЛО ПОДОБРО ОД СЕБЕ.
   КОГА УБАВУВАТЕ ВО МАСТУРБИ И КОГА Е EАКУЛИРАТЕ ИЛИ ИМАТЕ ОРГАЗМ ,,,,, САКАТЕ ПОВЕЕ.

 107.   јагнешко агол onnони Даниел dijo

  Мислам дека ја имам таа болест, врвот стана црвен и со топки ме гори

 108.   гастон dijo

  Здраво, како си ... моето прашање и мојот проблем е следново ... пред неколку дена почнав да имам секс без профилактички со мојот стабилен партнер (секогаш се грижи за мене) и добро сега таа се грижи за себе .. мојот проблем е што после тоа ме започна пенисот Да чешам го забележувам како црвеникав, но немам ништо, само оваа црвеникава сакав да знам што може да биде ако таа е таа што го има проблемот или ќе биде сè додека не добијам навикнати на секс без профилактички ...

 109.   елса паломарес dijo

  Погледнете го мојот сопруг, тој станува црвен од страните на жартиерата на пенисот, а понекогаш и бел, а ние земавме кетоконазол и разни работи и лично тој ми дава додаток во вагината секој пат кога ќе ми дојде менструацијата, а понекогаш и тој добро е и кога имаме односи, му оставам пиказон и би сакал да ми помогне да го решам тој проблем, фала му на Бога, го продадов.

 110.   елса паломарес dijo

  МОЈОТ ЧОВЕК КАДЕ ПЕНИС ЛИГУИТА СЕ УШТЕ СЕ НАВОУВА ВО НЕКОГА БИЛЕ ЦРВЕНА КОСА И ПОСЛЕДНУВА БЕЛА АКО БИЛЕ И АМИ МИ ДОБИ ПОВЕЕ ПИКАЗОН И ПОВЕЕ СЕКОГАШ ОД СЕ ОТСТАНУВА ПО МЕСЕТО НА МЕСТУРАЦИЈАТА ОД КОГА ПОВРЕМЕ ЗАТОА што мирисам лошо и кога имаме односи, го оставив мојот сопруг икона што би сакала да ме запали

 111.   Џонатан dijo

  здраво, го имам истиот проблем што сите создавам црвени точки, црвен пенис, бела обвивка, пукнатини во последниот дел од црвениот гланс, а кожата што ја покрива црвената главина и ме иритира, ме чеша и понекогаш гори ми помагаат I Јас сум промискуитетен, мислам дека некои ги решавам Канестен, ќе се обидам со оваа страница да бидат интересни поздрави од Перу.

 112.   Лурд dijo

  Мојот син има четири години и вчера кога го бањав забележав дека неговиот пенис е црвен и му пречи кога се обидува да исплакне. Би сакал да знам што препорачуваш.

 113.   Аксел dijo

  Па, добив еден вид коприва во вреќата со тестисите и на главата на пенисот, ве молам консултирајте се со мене и копривите беа отстранети, но оние што ги имав на главата на пенисот оставија дамки што можат само да се види кога пенисот е во ерекција и тие исто така изгледаат како супер мали црвени мозолчиња под главата на пенисот…. Кога мојот пенис е во ерекција, јас стискам и главата станува супер црвена како виолетова и отечена, но само кога ќе го исцедам… може некој да ми помогне те молам ???

 114.   Даниел dijo

  Здраво добро утро, загрижен сум затоа што пред една недела имав секс со пријателка, но не користев заштита, не истурив сперма внатре во неа, но од тој ден оставив многу силен мирис од надворешната страна на пенис, ништо не ми тече од пенисот, Тие дури и не јадеа, тоа е само мирис, кога одвојувам време да се искапам и мијам, тече тој непријатен мирис, а тоа е мирисот што таа го имаше кога го направивме тоа ... јас сепак сетете се на мирисот и како тој мирис да ми се залепи на пенисот, Ве молам, како да се ослободам од тој непријатен мирис ... многу ќе ви се заблагодарам !!!!

 115.   Erick dijo

  Здраво, ми гори кожичката, но пред тоа, еден ден имав секс со мојата девојка, а глансот почна да ми гори, имаше црвено место и ме болеше. Затоа, отидов на лекар, тој ми рече дека е херпес, и ми препиша некои апчиња наречени ацикловир, а потоа глансот почна да се лупи, според лекарот, тоа било нормално поради дејството на таблетите, но колку што знај, херпесот е плускавци или плускавци на пенисот. болна работа што ја немав ... откако ги испив таблетите, кожичката ми се намали (пред да биде нормално) и ми гори кога ќе го повлечам и кога мастурбирам исто така гори те молам помогни ми да го решам мојот сомнеж ...

 116.   ангел33df dijo

  Здраво добра вечер, мојот проблем е сиг. Пред две недели имав односи со девојче, ако користев заштита освен орален секс, денес кога требаше да се искапам забележав неколку бели гранити на глансот и добивам уште неколку, не ме чеша и не гори, мое ништо за стилот, однадвор на пенисот ако гори, но на гласот не, (се надевам дека ме разбираш) вистината е дека сум многу вознемирен и не знам што да правам се надевам и можеш да ми помогнеш ти благодарам многу. Патем, ако ја знаете адресата на лекар, ќе го ценам, ви благодарам многу.

 117.   лаонои dijo

  ХОЛА КАКО ДА СЕ КАELLАМ АЗДИРАТЕ скоро една година дека имам благо чешање или понекогаш многу досадно во вагината купив јајца и крем за габи затоа што мислам дека е тоа тогаш имав инфекција со урина ми дадоа антибиотици и повторно сега користете сапун еуцерин И добро ми оди, но секој пат кога имам секс, вагиналните усни стануваат црвени и стануваат воспалени, се мијам со ладна вода и ми оди малку истото се случува со мојот партнер, излегуваат мали црвени дамки и кожата на кожичката е Има сув раствор за двајцата, јас веќе користев креми за габични јајници и благодарам на јавон (заборавив да коментирам, имав и мали чиреви од надворешната страна на вагиналните усни, но тие не пукаат или ништо друго како тоа Тоа може да биде поради истата работа? Тие се како рамни бели дамки ако на гинекологот ви треба долго време да ви се заблагодари

 118.   Хозе Марио dijo

  Здраво на сите, ти го кажувам мојот случај и не се одделува од што и да кажеш ,,, сигурно е дека ми кажуваат што е или нешто слично ,,, не се сеќавам дека сум дошол но имало околу 3 или 4 години кога бев млад, да речеме 16 или 17 години (немав односи на таа возраст или подоцна до 20 години и веќе го имав тоа), забележав дека на почетокот на пенисот не во глансот, туку на почетокот на пенисот во делот на кожата излезе не многу голема лента Бела боја и дека по еден момент стана ронлива, тоа им го кажувам дека ми се случи на 16 или нешто слично тоа, не знам ни како се појави но беше незначително, ме чешаше, ме гребеше и поцрвенеше, но не беше важно и од тоа време се сеќавам дека отсекогаш сум бил аи и не ме чешал постојано само неколку месеци, па дури и години подоцна, не секогаш, ,, само кога започна пенисот во горниот дел, не премногу во пенисот кога јадам, туку само мал простор ,, Сега, поминаа 4 до 3 години , Забележувам дека порасна скоро до половина од мојот пенис, само ме чеша и се тркалам Не знам џенера јага или нешто од другите болести што ги кажуваш и на мојот гланс не влијае само кожата (забележи дека немам кожа што ги покрива гланите, ја исекоа од пекешо) како што ти реков веќе напреднав скоро половина но тоа е бел и чешачки изглед и црвенило ,,, сега ќе започнам да користам крем и спастил што ги прашав само во аптека и ми рекоа дека се викаат антикобични креми кетоконазол 2% -кетофунгол и две апчиња што морам да ги користам 1 x недела тие се викаат 150% флуконазол, еск што имам не е нешто како што се вели x ai е нешто различно и x она што го паметам дека имам години веќе не е кец со недели и се појави без q имав односи ,,, и имав односи со сегашната партнерка без заштита без да се грижам за мојата, но таа не чувствува ништо што ја заразило или прошета и јас веќе сум со неа веќе 1 година во врска, благодарам, јас би ценел одговор.

 119.   Луис dijo

  Здраво, моето име е Луис. Имам многу сликички во пенисот, првпат започнав со инказан во куритусот на врвот на пенисот, многу болка после СЛИКАТА и хаора ме боли кога имам врска со мојата дама Многу

 120.   Fwefwefew dijo

  здраво имам габа на пенисот и не знам како да се ослободам од тоа досадно чешање

 121.   juуан dijo

  Па, ова е втор пат, прашувам мислење од експерти за болеста наречена баланитис. Па, она што би сакал да го знам е, ако може да ми објасните каков вид јавон да користам за да имам точен игиен, имам околу четири месеци со овој проблем. И јас препишувам апчиња и крем. Таблетите се готови. Би сакал да знам дали се земаат само ако се пропишани, името е доксициклинихлаат или има други слични апчиња за кои можам да купам аптеки.

 122.   AЕИР МАРКО dijo

  здраво за мене пенисот ми гори при мокрење, се чувствувам како да имам рана внатре во пенисот скоро да го достигнав врвот и вистината малку ме мачи и сакам да знам дали е од контакт преку анусот

 123.   Даниел dijo

  Здраво, јас се викам Даниел и мислам дека имам баланитис, симптомите што ги имам се чешање, црвенило и лош мирис. Што можам да направам или да преземам за да се лекувам?

 124.   Anonimo dijo

  извинете имав секс со мојот стабилен партнер ... исто така орален ... следниот ден добив црвени дамки како мозолчиња на глазнот ... ме чеша прилично и има лош мирис ... отидов кај урологот ... и тој вели дека немам ништо ... напротив се лекувам. Тој ми рече да го подмачкам партнерот пред да го сторам тоа. Јас се повредив ставајќи го сув. Ништо да се види .. Дали е тоа можно причината? Може ли некој да ми помогне ???

 125.   АЛБЕРТО dijo

  Имав сексуален однос, следниот ден забележав малку чешање во кожичката, vdd само од едната страна и почнав да истражувам затоа што имаше и црвени дамки, ресекираше и слични работи, но не изгледаа толку сериозно мислев тоа би било баланитис, но, се лекував и се чистев, ставив витацилина и веќе ме кито, има нешто друго што треба да го преокупарам? те молам, извади ме од сомнеж.

 126.   АЛБЕРТО dijo

  или патем .. немаше лош мирис, без болка дали тоа значи дека тоа беше само иритација?

 127.   osосемикс dijo

  Здраво, извинете, сакав да ве прашам дали за време на викендот една девојка практикуваше орален секс врз мене и по 2 дена жлебот на глансот почна да ме боли и кога сфатив дека имам црвенило и болка низ жлебот на гланите, сакав да знаете дека болеста е и како да се лекува или некој добар лек за тоа

 128.   Хорхе ммм dijo

  Имам едно прашање и се надевам дека ќе ми помогнеш однапред, ти благодарам, на вратот на гланцата имам мали бели точки бидејќи користам разум бидејќи пред околу 1 месец видов дека се намалуваат, но тоа е не е проблемот, проблемот е што секој пат кога ќе се искапам и полека ќе ја исчистам косата од внатрешниот дел на кожата (оној што ја покрива кожичката) не само мал дел, туку гори како да е сето она што го имам и со пиебалд во чиста гланка и мали црвени дамки имам анален и орален однос и во тие делови нема ништо, имам 26 години и ви благодарам многу за овие страници

 129.   Xavier dijo

  ЗДРАВО ДОКТОР КИЕРО К М ОДГОВОР. ЕДНАШ ТРЕ ДЕНА ИМАВ СЕКС СО МОЈОТ ПАРТНЕР И САМО ГИ КОН ЕЈА И ЕЈА СО МЕНЕ СЕ СЛУЧИ К ДС ПО 3 ДЕНА КААНИ И ПОЧИТУВАМ ПЕНИС ПОГОРЕН ВО ПАРД ДЛ ПЛЕ GЛЕНДА ВО ДНО И ПОГЛЕДНАВ И ПОГЛЕДНАВ МАЛ ПЛИШТЕЧЕ ВЕADЕ СЕ СУЧИЛ И ИЗЛОГУВАВ УШТЕ ДАЛИЧКА ДОЛИКА И ПОГЛЕДНАВ ДЕКА СЕ НЕКОЛКУ БИСЛЕЦИ. АЈ АЕЈА Л ИЗЛЕЗА НЕШТО КАКО ВО ГОДИНАТА, АМА САМО ЕДНА АМПОЛИТА ЕЈА Л ПИЦА .К МЕРЕЦЕТАН КАELLИ КИ ГЕТ. SMITHRIGOBERTO92@YAHOO.COM МОAYЕ К ДА МИ ПОМОГНЕШ КИ ПИШИМ ЧАО

 130.   Xavier dijo

  Здраво, јас сум Хавиер Кисиран, помогни ми за 3 ДЕНА ИСПААНИ И ПОЧЕТЕН ЈА ПЕНИСОТ ЗАПОГОДЕН ПЕНИСОТ ВО ДНОТО НА ПАРД ДЛ ПРЕПУЦИО ОСЕА ДОЛ GУВАЕ И ПОГЛЕДАВ И ПОГЛЕДАВ МАЛ БЛИСТЕР ВОВРЕМЕНО СУДЕН И ДРУГИ СЛЕДЕН ДЕЛ VI К ИМААТ НЕКОИ ПЛИВНИЦИ НЕ ЈА ПИКАНСКАТА ПИСКА М ПИКА. Не инха .к ме ресетираше

 131.   Карлос dijo

  Здраво, јас се викам Карло, добро е мојата ситуација е оваа .. што пред една недела излезе како малку пикасонски чекор 3 ден и постојано ме гризеше, но ми фрли грда слава имав нешто како повредено во делот на глансот и изгоре и сега скоро 6 ден, мислам, скоро една недела, многу сум лош, имам се што е нормално, но она што се случува сега е дека ме фаќа малку јадеж на гласот и кога барем ќе се допрам да се смирам , полошо е, ме чеша импресивно, гребем, гребем и повеќе пикасон ми дава ова е втор пат што ми се случува

 132.   Едгар dijo

  Се сомневам, добро, често се вознемирувам, а сменот останува на кожичката и добив осип на кожичката од спермата и не знам како да го отстранам осипот и сега гори, веќе пробав клотримазол и не ми работи.

 133.   Пепе dijo

  Здраво, ме гледаат скоро 15 дена дека мојот гланц е црвен и не сака да заздравува не знам што е, би сакал да знам дали е етс исто така во круната на големиот има некои мозолчиња како осип и во цевката што ја испуштам урината малку ме согорува, а кога косата од пенкало, исто така, забележав дека има мал исечок што може да биде она што имам одговор, ве молам

 134.   Пепе dijo

  ве молам одговор ова е мојата е-пошта pepe_roque123@hotmail.com

 135.   армендо dijo

  каков третман ќе биде добар за чешање на пенисот

 136.   армендо dijo

  може да биде гонореја пепе ставена на конзерва 3

 137.   анонимни dijo

  Јас имам 19 години и имам проблеми, ајде да видиме дека имам периодични мастурбации и сексуални односи, пред пенисот да има многу добра ерекција, но со текот на времето го губам тој вид на ерекција и пенисот веќе нема 100% тврда ерекција но сега знам помалку ... што можам да направам, помогни ми

 138.   измачените dijo

  Добро утро; Би сакал да знам некој лек за лекување на гребење или интензивно чешање во тестисите и подножјето на пенисот, додека очајно ме чеша средината и веќе користам антифунгални креми, фунгициди, спреј итн. Околу 2 години. И чешањето е сè поинтензивно, повеќе се користи крем кој повеќе сака да го чеша чешањето, ве молам, ве молам, ве молам ако некој знае дека е добро да ми каже дека ако не платам ти јас ќе му платам на Бога затоа што ова чешање е вознемирувачко, отидов кај дерматологот има пропишано кремови од различен тип и ништо. Однапред ви благодарам што Бог ве благослови. Ви благодарам.

 139.   jose luis dijo

  Здраво, како си? Јас сум од Венецуела, 30 години и сакав да прашам дали има крем или маст за подобрување на изгледот на кожата на пенисот, особено глансот

 140.   Patricio dijo

  Страдам од чешање и црвенило на глансот, понекогаш е вознемирувачко. Јас сум дијабетичар и хипертензивен и кога ќе излезам од контрола со шеќер, чешањето станува очигледно. Рутински го следам личното дотерување.Кога го контролирам нормалното ниво на шеќер во крвта, чешањето се намалува или исчезнува како никогаш да не се случило.
  Јас користам крем «ДОНОМИКС» пропишан од урологот

 141.   Роберто dijo

  Ви благодариме за описот на непријатноста, а не како форумите што обично никогаш не даваат никаква алтернатива и објаснување.

 142.   Кратос dijo

  ок Не знам дали ја имам оваа болест, но она што ми се случи е дека неколку дена имам сериозно чешање во пенисот, но внатре како да е од компјутерски мускул до врвот на пенисот и е како екстремен јадеж што кога имам секс станува поцрвен од нормалното отколку што беше порано, имам исто чувствителност како што е и што можам да направам за да го поправам?

 143.   Коко dijo

  Имам топчиња во пенисот, според урологот, само маснотиите се појавуваат во кожичката и ме загрижува тоа што е повеќе од тоа, затоа што во моите студии за крв и други работи, не се појавува ништо лошо, тоа е тогаш

 144.   кловн dijo

  Сакав да знам дали можат да ми помогнат затоа што имам баланитис, но веќе го имам тоа како 5 месеци, пред рака, веќе проверив, но таблетите се веќе готови, но би сакал да знам дали има апчиња што можам да ги купам во аптека или дали треба да им биде препишано името на таблетите доксициклинхиклати затоа што кремот што го препишаа јас сепак го ставам, но понекогаш работи, но понекогаш излегува од црвени точки. Па, би сакал да знам што можат да сторат за да го завршат ова побрзо. Ви благодарам

 145.   Данило Нуњез dijo

  Повеќе од една прилика на коскената кожа од надворешната страна на пенисот добивам ремилетико од топки што личи на бројот 6 на домино. Затоа сум загрижен затоа што не знам дали станува збор за венерична болест.
  и каков третман треба да користам за борба

 146.   Хавиер dijo

  Здраво како што сте, само сакав да го коментирам мојот проблем …… со сета почит? Јас имам 32 години и направам неколку месеци да измерам неколку аполити, како да се направени од вода, малку и многу чешање има моменти кога излезе вулгарот на мојот пневмол и тие поминаа и потоа поминаа неколку дена и јас требаше да земам пиказон повторно и јас Аполитас излегов повторно на малата кожа, како што излезе и тие наскоро се исушија, и сега тие aviuan psodo неколку дена дека немам ништо, и се вратив трупот на мојот пенис .. Би сакал да заслужиш нешто или да ми кажеш дека можам да направам, бидејќи пред неколку карпи дека не сум со никого и би сакал да го излекувам ова, рутинската анализа што секогаш пред м, месалио дека немав ништо, затоа ве замолувам за строга алуда за да можете да бидете мирни со некого, од сега па натаму благодарам, и чекам одговор, ве молам

 147.   ЈJИменез dijo

  Мислам дека имам баланитис оттогаш започнав болка како удар во случај да мислам дека бебето ме удри и оттогаш ја имам оваа непријатност, започнав со црвенило, потоа кожата ми замолкна така и го имав кожата тоа не боли или што било, но сега се направи пукнатина во дупката каде излегуваат урината и спермата и логично ме боли при мокрење и имам исцедок без лош мирис од делот каде што „падна“ кожата, што јас јас правев клотримазол со 1% крем и земав кетоконазол, но не сум видел подобрувања што тој ги препорачува и добро секогаш ќе одам на уролог. Не знам дали тој исто така може да ми каже тоа или што предлага специјалист, но денес е петок Би одел во понеделник, благодарам.

  Јас исто така се појавив од никаде на прстот, нешто како на оваа слика, но тоа е мало
  http://img829.imageshack.us/img829/6879/imagesqtbnand9gctvridxf.jpg

  и мојот гланс изгледа повеќе или помалку вака
  http://www.huidinfo.nl/balanitis%20plasmocellularis%20Zoon-kl.jpg

 148.   Данте dijo

  Здраво пријателе, сакам да ве прашам брза консултација, видете, јас сум зависен од секс, но пред скоро 2 недели имав црвеникава кора на глантот, кожата што ми ги чеша тестисите, ме лечеше со табор и крем наречен носталглос, може да ми кажете што треба да земам и што да аплицирам затоа што не сакам да ја заразувам сопругата

 149.   Оскар Мора dijo

  Случајот е следен: Имам непрекинато чешање, но вознемирувачко на почетокот, исто така, она што ме загрижува е што кога ќе ги откријам глантите да се исчистам и да го мачкам, ќе најдам бели честички што излегуваат во целата област, јас првично мислев дека тоа е остаток од тоалетна хартија што често ја користев по мокрењето за да ги исушам остатоците од урина што останаа во препусиото, престанав да го користам и без да опстојувам на проблемот, како да кожата се лупи, но овие честички се влажни и меко, би сакал да знам Што можам да направам за да го запрам ова, ви благодарам многу.

 150.   Andrew dijo

  Имав стабилна врска 5 години со девојче (без заштита и со антиконвулзивни средства) и мислам дека секогаш бев верен, а исто така и јас, и + или - 1 пат годишно страдаше од инфекции на вагинален квасец што ги предизвика се шири кон мене.неколку од симптомите што ги детали ШТО ПРАВИ ????? Тој оди на гинеколог (кој НЕ гризе) и третманот се спроведува како што е. И НЕ глупирајте се со овие пораки до прдежот, играјќи си доктор и сакате да продолжите да бидете неуки. Сосема е нормално вагината „од време на време“ да формира габи бидејќи е трајно влажна и се должи на PH фактори на кожата. Не плашете се да одите на лекар. Тие се луѓе со 9 годишно студирање и не игнорантни мали топчиња како вас. Поздрав од Аргентина.

 151.   Andrew dijo

  Повеќе е ако вие. Тие ми велат дека 1950 година не постои Интернет. во ред е! но ние сме во 2011 година. Започнете да истражувате срамни багоси или вашиот пенис ќе се распадне на ха Ха. Аххх ... заборавив: «Сакам да се излекувам за да не го заразувам мојот партнер» ... вашиот партнер е веќе ЗБОРЕН. Третманот е секогаш за двајцата, НЕ само за еден од паровите.

 152.   АНТОМИНО dijo

  Здраво, би сакал да ми кажете како можам да решам проблем. Кожата на мојот пенис е многу сува и распукана и често ме чеша интензивно. тресењето е такво што боли нешто при отстранување на кожата за да се извлече глансот. Како можам да ја хидрирам таа област и да го забрзам заздравувањето на „врисоците“? Ви благодарам многу за помошта

 153.   Мануел Мартис dijo

  Добро утро имам околу 15 дена со алдол и непријатност на главата на пенисот и петел што можам да ги користам за тоа

 154.   Giorgорџо Корацари dijo

  Гласот и малку под пенисот го имам многу црвено, гори кога ќе го допрам или ќе го измијам. Користев некои креми, но тие не прават ништо за мене. кога добро ќе го измијам и не ставам крем подобро е. Но, ова ми се случуваше веќе еден месец, не. Морам да одам на уролог, сега немам многу пари. Ви благодарам.

 155.   sara dijo

  како си. Добро утро, погледнете, ова е мојот случај, имав бакарна спирала, ми го зедоа вчера затоа што не е добро да го имате повеќе од пет години, бидејќи мојот вагинален исцедок ја менува својата текстура, и добро, кога мојот партнер и имав орален секс, реков дека следниот ден го боли грлото. Мислам дека латексот даде нешто и токму тоа го иритираше, исто како што почна да го иритира пенисот, а непријатноста гори и црвенило. Јас не не чувствувам ништо. но отидов да го набавам. Theyе го отстранат вчера. Не знам дали е само од таа причина симптомот што тој го има, но тоа е исто така поради габа што обично ја имаме сите. Понекогаш заради активен сексуален живот без да се грижиме за нас самите. Или затоа што тоа е дел од нашето тело., Дека овде повеќе никој не е спасен од паѓање во искушенија и одржување на врски со една личност, па отидов во Гин и го разгледав следново. за мене 1-Trexen Duo Ovules 1 Кутија. Нанесете 1 Дневно преку вагинален x Ноќе пред спиење. 2-Afumix таблети 2 кутии. Земете 2 на 12 часа за еден ден парот. 3-локален крем од Канестен 1 цевка Нанесете 2 пати на ден по капење осум дена. Се надевам дека ова може да ви помогне и да видите дека е објаснето како што е разбирливо. Овде најскапото нешто во мојот список беа апчињата (Апумикс) Мислам дека е добро за убивање на габата затоа што е на двајцата да ги земеме. и тие чинат во аптеките плус. (Од заштеда) 385.00 УСД ПЕСИТОС. Овули пезоси од 153.00 американски долари. а канестенот е со 85 американски пезоси. П.С. Погледнете овде меѓу нас, а мислам дека тоа беше преку сексуално пренесување. Бидејќи тој, колку што имав неколку партнери, спиралата, која е (атино-реактивен метод), немаше многу врска со тоа, евентуално по 5 години најздраво е да се отстрани или смени, бидејќи носи и инфекции, но добро Еве еден сет на вактерии. Докторот кај кого присуствував е посебен. Си верувам себеси. Јас го презентирам мојот случај само во случај да има некој со ист проблем (сличен) ВАШИОТ ПЕНИС. НЕ ЧУВСТВУВАМ ДА РАЗБИРАМ НИШТО. САМО ТОЈ МОЈОТ тек ја менува бојата на мирисот НЕ ПОВЕЕ Е СЕКОГАШ Е ИСТИ. ПАЦИЈАТА Е МНОГУ ДОБРА, АМА ПОТОА НЕ ЗАСТАНУВАМЕ ДА ГИ ТРАНИРАМЕ ПИЧКИТЕ.

 156.   sara dijo

  ПРОСТА ПОСЛЕДЕН КОМЕНТАР. ДУИОТ ШТО МЕ ЗЕМЕ ОД МЕНЕ Е ЦАПЕР. И ТОА КОЈ СТАВАМ. ТАЛЕКС НЕ Е ТОЧНИОТ ЗБОР. И НЕ МОАМ ДА ГО НАЈДАМ СЛУЧАЈОТ Е ДЕКА МИСЛАМ ДА СЕ ПРЕТСТАВИ НЕШТО. ОТКРИ ЗАТОА СЕ ПРЕПОРАЧУВА. САМО Пет години треба да го отстранат. КАКО ЈУOUTHНА Слатка или запленета НО ТЕМНИ ОЧИ !! АКО ОВА Е ПОСИЛНО ИЛИ ПО Мирис или вкус. ДЕВОЈКИТЕ ТРЕБА ДА ПРАВААТ КРИНЦИ ДА ПИАТ ВОДА ПОРАДИ СЕ ЗАВИСИ ОД УРАИНСКИТЕ ПАТИ ЧИСТИ И ДОБРО ФУНКЦИИРА WЕ СО ДЕЦА, НЕ јадете толку многу сезони, бидејќи ова го менува. ДВЕ КАКО Мирисот и вкусот на СЕМЕНИ И ОНА ШТО ГИ ИСКЛУЧИМЕ. ДА ГО КОРИСТЕМЕ КОНДОМОТ !!!! ИМАМ ПРАШАЕ МАENИ: ЗОШТО САКАШ ДА ЈА ЦИЕШ НАШАТА ВАГИНА. ВИСТИНАТА НЕ СИ САКАМ ВО ОВОЈ ПЕНИС ИЛИ СЕМЕН, АМА ВО МОЕТО ИСКУСТВО. Подоцна.ЗНАМ ДЕКА СЕ КАКО СИТЕ НЕКОИ НАС КАКО НЕМА ПОДОЛГ ОД ДРУГИТЕ.АМА САКАМ ПОВЕЕ КОМЕНТАРИ ЗА ТОА. АКО САКАТЕ ЗА ВКУСОТ, ЗА Мирисот, НЕ ЗНАЕТЕ .... ОБЈАСНИ НЕШТО ПОВЕЕ ОД ЕДНОСТАВ ВКУС.

 157.   Јован dijo

  Како сте момци? Јас го имам истиот проблем. Имам чешање на вратилото на мојот пенис и тоа е црвено и распукано. Веќе околу 2 недели сум на третман со апчиња и не минаа, овие апчиња ми ги препиша гинекологот на сопругата. Јас скоро го завршив третманот и непријатноста не исчезна ... дефинитивно ќе одам кај дерматологот ако ми каже. Не дозволувајте времето да помине, подобро да одиме на лекар за да се извлечеме од оваа мака да имаме нешто на пенисот ...

 158.   фреди dijo

  Имам заварување на тестисот и ме чеша и имам земено многу, смири се, но не ми се крева и ме чеша на ногата кога ќе се разболам, ме боли, ставам многу маст, каков лек дали можам да земам или што да имам

 159.   анонимни dijo

  Здраво, мислам дека го имам тоа затоа што имам мали мозолчиња околу главата на пенисот и ти ја испраќав оваа порака, ако можеш да ми кажеш дали е балантин is.

  1.    alberto dijo

   Имав неколку недели, добив дамки како мозолчиња околу гланчето и не знам што може некој да ми каже

 160.   анонимни dijo

  здраво Сакав да знам дека тие се супер мали црвени мозолчиња околу главата на пенисот. Кога мојот пенис е во ерекција, јас стискам и главата станува супер црвена како виолетова и отечена, но само кога ќе го исцедам… може некој да ми помогне те молам ???

 161.   анимо dijo

  здраво веќе три недели претставував чешање; а на мојот пенис ... и имав незаштитен однос, но мислам дека ми даде хомо на рацете за чистење на рацете на заразен wallид и таа ноќ мастурбирав користење крем за котримазол, но не ми помогна, што можам да направам бидејќи ме боли ова чешање ...

 162.   Мајк Суарез dijo

  Здраво, мојот проблем е што имам чешање на надворешните делови на пенисот и тоа е често би сакала да знам што е тоа затоа што не можам повеќе да го издржам xfa помогни ми ако објаснам подобро.

  Во делот од тестисите на страните ми се јаде тоа што не знам што е ако некој знае дека може да ми го испрати својот одговор на е-пошта miclo_barce2011@hotmail.com

 163.   јандел dijo

  Вистината е дека скоро цела година чувствував некаков чешање во пенисот, но ме поминуваше со денови и ме чешаше од време на време, но оваа последнава недела се влоши, ме чеша и кога имам врски е отежната од к Иритира и чувствувам дека ме пече, лошото е што имам сексуални односи секогаш кога ќе ја видам мојата вагина и анален удар не користам кондом пс тој е мој партнер и тоа е многу често и го правам не го стори тоа затоа што се срамам да одам на лекар за да ме види Погледни го мојот пенис додека понекогаш по сексуалниот однос не се формираат со плускавци, но тие се бришат по два дена.

 164.   Рубен dijo

  Се обидов да престанам да мастурбирам и успеав до една недела, но после тоа време многу ме чеша и врвот на пенисот ми станува црвен, кога повторно мастурбирам црвенилото и чешањето исчезнуваат

 165.   ХРИСТИЈАН dijo

  Добро попладне, затоа што пред околу половина година имајќи секс со мојата девојка, почнав да добивам црвени мозолчиња на мојот пенис, проследено со црвенило, по неколку дена отидов да направам некои студии и се покажа дека е баланитис, тие ми препишаа маст и се чинеше дека ова е елиминирано откако таму продолжив да имам односи со мојата девојка, но само со кондом што го завршив со мојата девојка пред неколку дена имав рози со девојче и следниот ден пенисот ми стана црвен како иритиран и тогаш почна да ми излегува како Бело платно не боли и не ме чеша, но чувствувам дека е поврзано со прв пат, дали мислиш дека секој пат кога ќе имам сексуална врска без кондом, ова ќе се случи?

 166.   Емануел dijo

  Здраво .. Имам црвени дамки на глансот, ми излегуваат мали парчиња кожа и мојот пенис е црвен, а исто така се снегулува, ми беше кажано дека добивам бел крем околу препузио и сега почнав да болам главата на пенисот !! те молам помогни ми!! Јас сум многу засрамен, да одам на уролог!

 167.   ПОЛ! dijo

  Здраво ... youе ти кажам пред неколку дена почна да ми гори гласот и ми се зацрвенуваше, а од време на време ме чеша, сакав да знам што е тоа? и ако можете да направите нешто за да го избегнете ова, благодарам!

 168.   камило херера dijo

  здраво Имам мали посекотини на кожичката и црвени дамки на глансот и многу чешање. Би сакал да знам што е проблемот и кои лекови треба да ги користам, не знам што да правам и загрижен сум

 169.   Хуан Камило dijo

  Здраво, ви пишувам од Шпанија, би сакал да ми кажете како можам да решам проблем. мојата кожичка е многу сува и распукана и често ме чеша интензивно. тресењето е такво што боли нешто при отстранување на кожата за да се извлече глансот. Како можам да ја хидрирам таа област и да го забрзам заздравувањето на „врисоците“? Ви благодарам многу за вашата помош здраво, мојот проблем со пенисот е што од пред неколку месеци кожурецот се затвори кога беше нормално, сега не можам да се борам со главата така да кажам, кога е во ерекција, само кога е во својата нормална состојба, кога се бањам да го измијам, но сепак е болно, има некој начин да се знае зошто се случило и што е решението. Го ценам вашиот документ за брза реакција

 170.   пердомо dijo

  здраво пред неколку дена имав болка во пенисот повторно сувост и пукнатини во очигледно дека веќе имам консултација со баланитис и тие се исти симптоми, но понекогаш имам болка во тестисите, би сакал да знам дали тоа се должи на оваа болест или друг случај со кој можам да се справам со тоа и вистината многу ме плаши и би сакал да знам што можете да ми препорачате за ова ви благодарам за вашата брза соработка во мојот случај благодарам

 171.   анонимни dijo

  Здраво, дали имав или имам баланитис, не губам… мислам дека ставив златен алкохол 3 дена во ноќта и престанав да пијам и само што црвените точки станаа бели… помогни ми !!!!!

 172.   Зеус dijo

  Здраво таму за неколку дена имам црвенило на глансот и денес добив бело место, градите ми се распукани, купувам антибактериска заштитна камилица (сапун) и антифунгални клотримазол за вагинална употреба 2%, дали тоа ми одговара?

 173.   mauricio dijo

  здраво затоа што пред околу 3 недели имав односи со мојата девојка 4 дена д по ред и од тогаш го чувам црвено и ме боли кога арино и ќе добиеме нешто како гној или магма не знам добро што е тоа ве молам помогнете ми со ова е вознемирувачко благодарам

  1.    Леон dijo

   Она што се случи е дека твојата девојка е загризена, скапаната ја има, со сигурна чума сигурно, е способна да ти ги стави роговите, не се сомневам, со некои други што исто така ги расипа, оди добро и стави неколку удари во таа гуача, што ти го гриза петелот веј,

 174.   Хавиер dijo

  Пред неколку дена добив црвени дамки на преградата кои малку се чешаат ... putting ставам кансен и потоа ме смирува. Се чини дека и мојата девојка има храна ... Би сакала да знам што апчиња што можам да ги пијам или само со канистерот овој бунар. тоа е само чешање

 175.   ангел dijo

  Поздрав, ах, пред сите еден месец, ги имав црвените нерамни црвени испакнатини, а?, Отекуваше во лакот и кожичката ... ах, добро се снајдов со ... кремо за кетоконазол и ципрофлоксацин 500 мг ... ставив кетоконазол 3 пати на ден после добро миење и сушење со тоалетна хартија не со крпи ... и гореспоменатите апчиња на секои 8 часа во тек на 4 дена ... само треба да имате трпеливост за 8 дена проблемот исчезна ... среќа и успех за сите

 176.   рамка dijo

  Здраво, јас се викам Марко и имам едно прашање затоа што чувствувам многу јадење на страните на гениталиите, дали е нешто лошо или нешто добро, ве молам одговорете ми, е-поштата ми е Антони _marcox@hotmail.com те молам

 177.   Гуево dijo

  Здраво вчера фатив коза и сега кур ме чеша многу. Изгледа како модар патлиџан. Сакам брзо да закрепнам затоа што ловам кобила на која сакам да и се заблагодарам

 178.   ЦЕСАР АВГУСТО dijo

  ПРИФАТЕТЕ ГО МОЈОТ ПОЗДРАВ Јас сум 56-годишен маж, имав коатални врски со мојот стабилен партнер (25 години), пред 10 дена во таа неизвесност. Неколку нешта за време на денот ... немав никакви штети со мојот пенис. ... ДО ПРЕД 2 ДЕНА ОД КОЈА НЕМА ПОДВИ ISНО ЧУВСТВУВАNЕ И ОБЈАВИВ МАЛИ ГОРБИ ВО МОЛАТА LANDВЕЗДА ВО МОНТЕТОТ ДА СЕ ЧУВАМ ИНТЕРЦИРАЕ ... ДЕНЕС СЕ ЧУВСТВУВАМ НАВИРУВАЕ И ПОГЛЕДАМ ДЕКА ПЕНИСОТ Е ПУБИТЕ СО САМО СОВЕТА СИТЕ ДО ПОВРШИНАТА LANDЛЕНДА И ОБРАЗОВАНИЕ) НА ПРВИОТ МОМЕНТ ОБИДУВАМ ДА ИСЧИСТАМ САМ И КОГА ЈА ОТСТРАНУВАМ СИТЕ ОВА, МОЈАТА КОА Е ИРИРИТИРАНА СО ЦРВЕНА БОЈА, ГЛЕДА ДЕКА LEЕ ОБВИНУВА, НЕМА БОЛКА ИЛИ ПОВЕЕ , СУПСТИНЦИЈАТА КОЈА СЕ ФОРМИРАА НЕМА НИКОЛКУ ВИДОВ ОДОР… НЕ СЕ ОБЈАВУВАМ САМ И НИЕ ДА НЕ УПОТРЕБУВАМ ДА СЕ ЗАБИВАМ ИЛИ ЛУБРИКАНТИ ВО ВРЕМЕТО ДА ИМАМЕ ИНТЕРЦЕРА… НЕ СУМ ДИЈАБЕТИКА, НЕ СЕ ОБЈАВУВАМ ОБЈАВА ПРЕДМЕЛУВААТ АНТИБИОТИКА ПРЕД НЕДЕЛА… `ПОради заразена повреда на моите нозе.

 179.   Адријан dijo

  Здраво добро утро, имам 28 години, неодамна имав секс со личност која не е жена ми, следниот ден добив црвени мозолчиња околу аголот на пенисот и ми изгоре кога мочав, ставив маст наречена паста Ласар и за среќа споменатите заболувања исчезнаа, но во последно време имам малку болка во тестисите кои се умерени, но продолжени главно во левиот тестис и болката се искачува до висината на стомакот, вреди да се спомене дека имам премногу активен сексуален живот, се надевам Можете ли да одговорите на мојот коментар, за вашето внимание, ви благодарам.

 180.   Алехандра dijo

  Оваа страница е одлична, многу ми помага

 181.   Луис dijo

  Добро утро, сакам да знам што би било добро да го користам, откако водев loveубов, пенисот ми станува црвен, што би можел да користам за тоа, бидејќи малку ме трпи

 182.   wgallego37@yahoo.com.mx dijo

  Здраво,
  Здраво
  Јас сум 45-годишен маж. Имав лезија од болен тип на истото место на пенисот 2 пати на една од вените на пенисот: првата пред 1 месец; лезијата е воспалено слично на болно, кое има жлебови или линии каде што излегува вода; Потоа се формира бел слој на целата површина на лезијата што можам да го отстранам како крпа, ми предизвикува многу чешање и печење, но пред тоа добивам црвено место на горната основа на пенисот во близина на основата: самото место е со кратко траење од 3 или 4 дена, а потоа главната болка исчезнува и продолжува. Болеста не се исуши, но со креми што ги нанесов се помали и исчезнаа без да оставам ништо; тоа не формира краста немам треска или лимфни јазли; сепак овој последен пат; Добив единечен меур на едниот прст на раката: полн со вода и безболен, немам секрети од уретрата, многу се плашам дека е херпес, очигледно ова дојде откако сопругата ми даде орален секс мала топка во исто време што пречи во близина на анусот; Ставив алкохол затоа што не се гледам себеси и не ме гори, тоа е само со чувствителност и чувство на печење
  Последен пат кога отидов на лекар и тој ми испрати тест за сифилис, кох и сида; сите беа негативни, но тие го направија примерокот кога ткивото беше скоро здраво и остана само мала абразија
  можете ли да ми помогнете
  многу ти благодарам

 183.   Жозе dijo

  Здраво, сакав да кажам дека е многу добро што ги споделувате своите проблеми и ги решавате заедно.

 184.   Армандо Гонзалез dijo

  Имам ситни луковици на главата на пенисот, но од време на време ме чеша и имам обрежување, што може да биде? малку се плашам

 185.   Јован dijo

  Јас имам 43 години, имав сексуален однос со сопругата и ден потоа имав чешање на врвот на пенисот и околу глансот веќе имам една недела со тоа и не земав ништо

 186.   рамка dijo

  Здраво, сакам да ми одговориш, те молам кажи ми што можам да направам или дека се оддалечувам од мојата глава, вистината во моите глави има некои црвеникави точки и главите ме иритираат сакам да ми одговориш и да кажеш дека ако се пријавам Кетоконазол маст може да го реши мојот проблем или исплакнете со зрна солена вода? за плакнење и потоа нанесете ја мастата

 187.   мајка покер dijo

  Имам мали црвени точки во пичооооо грлото и главата ме болат од суров к што го донесов wuaaaaa.

 188.   чилиорки dijo

  не цицај и не мастурбирај повеќе затоа што паднале од курот подобро да бараат чика кулонас и да го земат од куче што му помага на многу око секогаш со кондом

 189.   Кражба Време dijo

  Уххх мора да го имам. Врвот на мојот пенис е многу сув, и тој пука и секогаш кога ќе ја повлечам кожата надолу, има многу потешкотии, а потоа, на средина на пукнатините, почна да се лупи и има како крв, Но, заглавен, мислам на без крв што сече, коска како заглавена, ве молам, помогнете!

 190.   елвергонон dijo

  момци… .. Имав баланитис и тие беа оние симптоми што ги опишувате, ставив кремови на подот, но никој не работеше и зборувам со години со тоа !! ……… и ништо… .. конечно сфатив дека има марка сапун што ме повредуваше жилаво! а другата работа е дека пенисот не треба да се мие со сапун или што било друго освен со вода !!… ..пенисот е мукоза! Мојот уролог ме потврди и ми рече да не ставам сапун само во таа вода! The. Другата работа што ја забележав и ми делуваше и ја прочитав тука е дека еден очаен ден го ставив пенисот во чаша за еднократна употреба во вода со концентрација на јод и веднаш го забележав олеснувањето, па дури и го соблеков затоа што не знаев повторно за тие непријатности, за многу малку сесии што ги направив. Друга работа што морав да ја научам среде моето истражување поради мојот очај, беше дека со тоа што не го тресев пенисот добро по мокрењето, тие капки урина направија бактериите или габите да растат побрзо за да го тресат добро дури и да го исушат со тоалетна хартија. Исто така, нешто важно да се напомене е дека еден од моите пријатели беше оној што секогаш го осветлуваше тој мешун. затоа, кондом или смени ја жената што те тепа, секогаш хахаха .... Се надевам дека овие совети ќе ти послужат.

 191.   antonio dijo

  Здраво, погледнете ги вашите односи со мојот партнер без кондом 2 дена подоцна забележав црвени дамки и чешање на главата на мојот пенис и повторно имам секс и гори кога ќе завршам што ќе биде xfa го чекам вашиот одговор

 192.   Ханс dijo

  огромна ситуација завршив со мојата поранешна ... и другите жени не го привлекуваат моето внимание многу до тој степен да мастурбираат и да бараат други мажи да имаат сексуални односи со нив и мислам дека станав зависна од тоа што сакам да да бидам навлезен од позади, но не се чувствувам ниту хомосексуалец ниту хомосексуалец ... Се надевам дека ќе престанам да го правам тоа затоа што се надевам дека повторно ќе имам добра врска со добра жена и повторно ќе бидам маж во секоја смисла на зборот.

 193.   фреди dijo

  не јади, благодарение на тоа имам 79 години

 194.   Маријано dijo

  Здраво, работата е следната ... Јас сум заразен со кандија од мојата девојка .. првиот пат кога отидов кај дерматологот и ми испрати неколку скапи апчиња и со макрил од 4 до 7 дена .. работата е дека таблетите беа неделно .. секунда ме лекува, но потоа ме лепи гласот .. откако ќе ја смени кожата ми останува скапоцен камен .. тогаш повторно се заразив .. го повторив третманот .. и одговорот на третманот .. ако се излечам ... сега еден ден одеднаш .. Почнувам да ме чеша .. на ист начин како порано .. како апчиња немав повеќе .. Решив да ставам само крем .. двапати на ден .. го ставав два дена .. и сега како уште да имам крем .. поминаа два дена откако го ставив .. не знам дали е оштетена кожа .. или дека го чувам кремот и не можам да го отстранам .. чешањето Очигледно веќе го нема .. од она што го разбирам кремот ве смирува .. и апчињата ја убиваат габата .. но не сакам .. tmp сакам да одам на одморалиште на истиот третман секогаш кога ќе ми кажеш ioио .. бидејќи сите мои глави се шушкаат и кожата ми се менува ..
  ПС: овде се споменува кандидија или кандидијаза (мислам дека е иста работа) тоа го генерираат жени кога, поради Х причина, бактериите од анусот стапуваат во контакт со вагината ...

 195.   leonardo dijo

  Здраво имам: тие јадеа, гореа и болка на десната страна под лакот, но немам ништо и оток сум со ова скоро 5 дена и ми се случи, но потоа се враќа и не можам да помогнам да се грешам и за помалку од три секунди повторно чешам се надевам дека ќе ми помогне благодарам

  1.    nacho dijo

   Здраво, како си, извини, мојот проблем е следниот: Ми се допаѓа секој што имав врски со девојка што не ја познавав и сега пенисот многу ме чеша на делот од главата, но кога ќе го изгребам, тие излезе како неколку посекотини кои болат и се како Хогос, всушност, јас веќе добив мали мозолчиња, траеше еден ден вака, а потоа ме тргнаа, но јас се гребев и излегоа повторно, дали можеш да ми помогнеш

 196.   Хозе Антонио Севилја dijo

  Здраво, добро, излезе како 4 мали црвени точки на белата позадина низ целиот гланц. Вистината е, тие не ме чешаат и не ме вознемируваат на почетокот. Јас сум дијагностициран со баланитис или ја чекам својата состанок на етс. Добивам маст два пати на ден. xo во моментот не забележувам подобрување (го користам веќе 2 дена) некој во мојата ситуација?

 197.   Елој dijo

  што е маст или поточно како се нарекува, за баланитис?

 198.   Јован dijo

  Здраво, ако некој може да ми помогне, мојот пенис е нешто отечен, а горниот дел од кожата е многу црвен и не можам да го фрлам назад, ме боли кога се обидувате да го изложите гланот, исто така внатре гледате белузлава маса

 199.   Пол dijo

  Здраво пред неколку дена имав односи со мојата девојка следниот ден имав црвени дамки на гласот, потоа почна да биде со бела течност како гној и многу ме чеша, замислувам дека мора да е габа или нешто слично и сега не е тотално црвено низ глансот и многу ми пречи, се надевам на одговор Ви благодарам. и кој крем или нешто што можам да купам или да направам

 200.   монро dijo

  ЈАС СУМ 44-ГОДИНСКИ ЧОВЕК, сум бил во врски со неколку брачни другари, пред 05 дена еден од нив ми каже дека се чувствува многу гори во нејзината вагина, во моментот на пенетрација, мислам за првиот миг КОЈ БЕШЕ ПО ОТКАКО ДА СЕ ПРАВИМЕ ВО ЧЕТКА И РАЗЛИЧНИ НАЧИН НЕКОГАШ НО NЕ НО СО ДРУГИТЕ НЕМАВ ТОА ВАКВИ ПРОБЛЕМИ ... ДОСЕГА НЕМАВ НИКАКВА МЕСИНДАЦИЈА СО ПЕНИСОТ ... Ве молам ВАШИОТ СОВЕТ? ШТО ТРЕБА ДА КААМ ИЛИ КОИ КРЕМ ТРЕБА ДА КОРИСТЕМ

 201.   Чакалито dijo

  Здраво, пред неколку месеци ми беше откриен херпес на гениталиите тип 1 и ми препишаа ацикловир, ги земав и немав повторувања до сега, но она што го забележав е дека пенисот ми стана црвен, а гласот е збрчкана и има пукнатини како бразди, а на делот од рабовите на пенисот имам црвени дамки кои кога пенисот е во ерекција изгледаат како мали очи, а делот од кожичката стана црвен отколку кога имав врска Изгоре мене, а потоа во делот од неа дупката од каде излегува урината се чини како да е отечена и чувствував малку печење при мокрењето, но она што најмногу ме загрижува е црвениот и збрчкан дел од пенисот и оние црвени дамки што излегоа и понекогаш боцка. Би ценел ако ми препорачате нешто да ги исчезнам тие црвени дамки и оние брчки на мојот глас, благодарам за вашиот одговор пријатели.

 202.   шака dijo

  ДОБРО ДОЦ. Мислам дека ги имам симптомите .. ПРЕД 2 ДЕНА ПОЧНАВ ДА ГО СТАВАМ СОВЕТОТ НА ПЕНИСОТ И СЕГА СЕ ОБЕДИВАМ ЦРВЕНО И МОЈА КОINА ИЗЛЕГУВА .. ИСТО П ПЕЧИЛО ОД КОOOА. КОГА ГО ПОЧНАВ ОВОЈ ПРЕД 3 ДЕНА, НЕМАВ ВРСКИ ... АМА СМЕТАМ ДЕКА ПА BАМ ОТИ КАКО ИМАВ НЕСРЕА И НЕ МОLDЕ ДА ЈА ПЛААМ ЧЛЕНКАТА ДА ИСПИЛАМ ДИЗЕНФИКАНТНИЧКИ. ИЛИ ПОРАДИ КАКО ОТКАУВАЕ ДА МЕ ДАВА СТРАВ. ПОВТОРНО НЕМАВ ОДНОСИ ЗА СТРАВ ОД Зборување со мојот партнер. КОЈА РЕШЕНИЕ МОANЕ ДА МИ ДАВЕТЕ ДА МЕ ЛЕКАТ? ВИ БЛАГОДАРАМ

 203.   Чакалито dijo

  Здраво пријатели. Неодамна ви пишав за мојата драма, а денес повторно ви пишувам за да ви кажам за нешто што неверојатно ми се случува. До неодамна се најдов со ниска самодоверба поради сè што ми се случуваше, дури и многу пати мислев да ставам крај на мојот живот, бидејќи мислев како може да ми се случи ова и почнав да плачам. Сега пријатели, јас сум среќен, задоволен и знаете зошто, бидејќи животот не завршува, животот продолжува и тие сакаат да знаат повеќе, затоа што ако има решение за овие проблеми, прочитајте го мојот случај, имав херпес и баланитис како резултат и сега не знам како, но се чувствувам подобро, верувале или не симптомите исчезнуваат со магија, но знам дека не веруваш во магија, нели? Па, ниту јас, сè и должам на мојата упорност и добар доктор. Само ти кажувам дека сè има решение освен смрт, сега за сега ќе продолжам со третманот што го објасни мојот лекар и дека подоцна ќе ти кажам детално за што станува збор.

 204.   Алекс dijo

  Здраво, мрежата е многу добра; Јас сум во врска 5 години и секогаш имам секс без кондом, никогаш немавме проблеми со габи, херпес итн.
  Земав Monurol 3gr една недела, го добив без лекарски рецепт поради инфекција на урина, наводно, кога мочав болно кога излезе авион, откако го зедов светиот лек неколку дена подоцна болката исчезна. Дури и во моите сексуални односи сега можам да одолговлечам и сè беше одлично за мене. Но, сега добив осип под френулумот и многу ме чеша. Што препорачувате да ги отстраните. Од веќе ви благодарам многу.

 205.   Макси dijo

  Здраво ... ми се случи да имам односи со девојче (повремено) и по неколку дена да имам црвени дамки на гласот, а потоа и да горам кога мочав. После две недели отидов на лекар, тие направија тестови и ништо не излезе и сепак ми дадоа да земам ципрофлоксацин 500 x десет дена и азитромицин x еднократно 1g. Горењето го нема, но не и црвените точки. Две недели подоцна, повторно отидов на лекар и тој ми даде антифунгални крем за да се навлечам во главицата, сега се чини дека дамките исчезнаа, но ако погледнам внимателно, тие се забележуваат, но се помеки, скоро бојата на глансот. Прашањето е што горењето се врати, и јас веќе не знам што да правам, и гледам дека гласот е исушен. Некој во моја ситуација? Го ценам вашето внимание ... благодарам (кој е монуролот 3г, дали работи? Тие го продаваат без рецепт?)

 206.   Yorks dijo

  Пенисот на мојот син отече, каков третман се прави во врска со ова?

 207.   darkhi.47@hotmail.com dijo

  Одвојте време да имате односи со девојче и од тоа околу 15 дена почнав да имам малку храна, но не знам дали е тоа Баланитис затоа што не забележувам црвенило, тие може да ми помогнат

 208.   клаузула dijo

  Мојот случај пред години имав чешање, црвенило и посекотини на пенисот, глансот и скротумот на мојот лекар кој ми препиша афумикс и ме миеше 2 пати на ден со минерална вода и тоа беше решението

 209.   Гонзало dijo

  Здраво, прашање би сакал да знам што имам ... Јас веќе долго време имам односи со партнерот и завршувам или пенисот е пресечен на половина во долниот дел од глансот и после часови ме чеша станува црвено и ја губам кожата ... Би сакал да знам што ми се случува отсега, многу ти благодарам, се надевам на одговори

 210.   HОХАН dijo

  КОЈ МИ КАELLУВА ВЕ МОЛАМ ДОБРА КРЕМА УУНА И НЕКОЛКУ ДОБРИ АПЛИЦИ ЗА ТОА СРЕДИНА И ТОЈ ПИКАЗОН ВО ПЕНИС И ИСТО, Aавон што се сервира за капење се додека ПЕНИСОТ Е ЧИСТ ГРАЦИАСССССССССС SS.

 211.   Хозе dijo

  Здраво пред 2 месеци добив мал мозолче на гласот, исчезна за 2 недели по еден месец повторно излезе истиот мозол, но сега забележав дека добив и црвена точка на главата на пенисот ... би сакал вие да ми препорачате што можам да сторам за да ги снема мозолчињата од пенисот… .. поздрав

 212.   Макси dijo

  Здраво на сите, ви велам дека отидов на лекар и му кажав што ми се случува, и тој ми препиша Фуконазол 150 мг единечна доза и крем наречен Медифунгол Клотримазол 1% да се нанесува двапати х на ден наутро и пред спиење (пред санирање) и ми одговараше. Јас ти велам за да можеш да го сториш тоа и да ти помогне! Само одете на лекар, не срамете се. Поздрав

  1.    Јохан dijo

   Здраво. колку долго траеше третманот?

 213.   црвено dijo

  Здраво, јас сум дијабетичар некое време, за ак добив неколку точки во ганглата, тие исчезнаа, но потоа се вратија и имам веќе еден месец дека не исчезнуваат, ставив сите видови крем и никој не работи за мене и Дури и ја изгубив моќта во ерекција и спермата се намали речиси целосно, што можам да направам

 214.   maxi dijo

  третманот беше сè додека вашиот питилин не изгледа добро !!! поздрав

 215.   елтрокеро dijo

  Здраво, ги прочитав овие решенија, здраво ами, исто така ме чеша и ми го дава пенисот и имам мали испакнатини, ве молам ресетирајте ми нешто, ви благодарам, поздрав

 216.   Педроколис dijo

  ЗДРАВО СИТЕ, КОМЕНТИРАМ ПОРАДИ ЈА ИМАМ СЛЕДНИОТ ПРОБЛЕМ, ДОЛГО ИМАВ ХОМОСЕКСУАЛНА ВРСКА БЕЗ УСЛОВ И ЗАБЕЛЕУВА ДЕКА СЛЕДНИОТ ДЕН МОЈАТА УЕТРА е ЦРЕДНОСТ. .

  1.    Алваро dijo

   Токму истото ми се случи, имав геј врска анално без кондом и за неколку дена ги имав симптомите на повеќето од нив, купив генерички кучиња итн. и користете го на глансот додека не останете без цевката крем. Верувајте ми, мојата грешка беше што по неколку дена користење го отстранија, но се врати по 2 недели, клучот е дури и ако видите дека вашиот пенис е здрав и розов како порано, не го прекинувајте третманот, продолжете ако е можно еден месец, третманот Поради габи, верувајте ми е многу долго, или зависи од инфекцијата, но за секој случај, користете го додека не истече, а јас веќе ја научив лекцијата КОРИСТЕТЕ КОНДОН секогаш, ..

 217.   Алкин dijo

  Здраво, гледајќи што објавувате, би сакал да видам дали можете да ми помогнете, дали имам нешто како што јадеа меѓу кожичката и врвот мислам дека имав односи со мојата девојка без кондом и таа беше во нејзините денови , што мислите дека може да биде?

 218.   Чакалито dijo

  Драги мои пријатели, ве поздравувам и испраќам голема прегратка до сите вас, повторно ви пишувам за да ви кажам за мојот случај. Livingивеам со вирусот на генитален херпес околу 5 години, ова ми предизвикува многу болка, непријатност и депресија, живеев тажен и депресивен, особено кога раните се појавија, бидејќи фактот дека овој „проклет“ вирус не Има лек и ќе биде во мене до крајот на мојот живот, но надежта е последното што се губи, секогаш има светло на крајот од тунелот, пријатели. Верувајте ми, еве ќе ви го кажам мојот случај.

 219.   Чакалито dijo

  Драги мои пријатели ве поздравувам и испраќам голема прегратка до сите вас. Iивеам со вирусот на генитален херпес околу 5 години, ова ми предизвикува многу болка, непријатност и болка, живеев тажен и депресивен, особено кога раните се појавија, добро Фактот дека овој "проклет" вирус нема лек и ќе биде во мене до крајот на мојот живот мина низ умот, но надежта е последното што се губи, секогаш има светло на крајот од тунелот, пријатели. Верувајте ми, еве ќе ви го кажам мојот случај.

 220.   Чакалито dijo

  Внимателно прочитајте и следете ги точно упатствата што ќе ви ги дадам. Како што ви кажав подоцна, овој кошмар започна пред 5 години, кога одеднаш добив јадеж помеѓу областа на анусот и пенисот. Мислев дека е производ на каснување од некој инсект, но добро проверувајќи го јадежот беше х внатре, но не ми беше грижа и го оставив да помине. После неколку дена почувствував мало горење во кавернозниот дел од пенисот, како рана, што гори и чеша и помислив дека одеднаш, тоа ќе биде триење предизвикано од забите на мојот партнер, затоа што имав имав орален секс и исто така мислев дека наскоро ќе исчезне. Ништо од тоа, едноставно, фатив вирус на херпес на гениталиите.

 221.   Чакалито dijo

  Отидов кај многу лекари, се сеќавам дека тој ми рече тој сифилис, и тој ми нареди да направам инјекција на ампицилин од 2.500 милиони, на почетокот ми се чинеше ефикасно затоа што инфекцијата исчезна, но после еден месец, се врати со повеќе сила и тие препишаа креми., како што се Гермидерм, теокерем, котимамазол. итн итн и ништо повеќе вирусот не се потсмеваше и напаѓаше пожестоко. Многу пати сум плачел во мојот кревет, дури сум размислувал да се самоубијам, бидејќи мислев дека мојот сексуален живот нема да биде ист и видов дека светот доаѓа врз мене.

 222.   Чакалито dijo

  Вирусот има три фази, активен, проактивен и неактивен, првата е кога ќе нападне жестоко и ќе добиете рани и ризикувате да заразите други луѓе. Второто е кога чувствувате само чешање, чешање и печење, а третото е кога вирусот е загрозен од имунолошкиот систем и трча да го скрие нервниот систем, да заспие и да почека друга можност за напад. Па, докторе, кажете ми што можам да направам, реков и тој почна да ми препишува. Во овој дел ве замолувам добро да запишете што ќе правите ако сте во државата во која бев, за да најдете ослободување од оваа болест.

 223.   Чакалито dijo

  Веднаш штом почувствувате рани на херпесот на гениталиите, земете ACICLOVIR 200 mg една таблета на секои 4 часа за 5 дена. Тоа ќе направи раните да зараснат многу побрзо. За време на периодот кога имате рани, немајте секс. Почекајте да се исушат и секогаш користете кондом.
  Производ на генитален херпес, откако раните ќе се исушат неколку дена подоцна, се појавува баланитис или балапоститис. За да го направите ова, дадете ги следниве препораки. Измијте го пенисот со ладна обична вода, од изливот, натопете го таму неколку минути, а потоа исушете го на воздух. Не користете каков било вид сапун или шампон кога се бањате во вашата интимна област, а уште помалку некој вид на хемикалија, бидејќи тоа ќе предизвика инфекција на раните и горење повеќе. Откако ќе го исушите пенисот во воздух, ставете го овој крем, АЛЕРСОНА, ставете око на црвените области или каде ве чеша, никогаш на истите рани, едноставно, добро прочитајте, во црвените области и каде ви дава чешање, слој што не покрива ништо друго.
  Тогаш не користете тесни гаќи, ако е можно спијте на отворено во тој предел, односно го дава вашиот пенис на воздух, бидејќи овие микроби се анаеробни и затоа што им пречи воздухот. Не се срами да го сториш тоа.
  Конечно, јадам здрава храна, овошје, зеленчук и производи што го зголемуваат и зајакнуваат вашиот имунолошки систем. Па, лекарот ми објасни, иако е вистина дека вирусот нема лек, нема лек за тоа, нашиот имунолошки систем е тој што го спречува овој несреќен вирус, бидејќи ќе сфатите дека кога ќе се појави кај почнувајќи напаѓа од жестоко, потоа со текот на времето неговите напади се помалку и се намалуваат со текот на времето, тоа значи дека нашиот имунолошки систем ја работи својата работа. Конечно, сакам да ти го кажам истото што ми го рече мојот лекар, дека тоа не мора да значи дека треба да се откажеме од сексуалниот живот, дека има надеж со текот на времето, дека не треба да се обесхрабруваш и дека само имај трпение. Се надевам дека моето искуство ви помогна во нешто. Ви благодарам.

 224.   Чакалито dijo

  Додека еден ден немав среќа да одам кај добар лекар, специјалист за сексуално преносливи болести и тогаш тој се потруди да ме сослуша и да ме скрие и ми беше дијагностициран генитален херпес симплекс или тип ХСВ 1 и ми беше јасно. Тој јасно рече дека овој вирус нема лек што ќе остане во моето тело засекогаш дека нема лек, но дека нема потреба да се вознемирувам, тоа беше само херпес симплекс, затоа што има и друг херпес е уште пофатален и многу болен, тоа е херпес Тип 2. Тој исто така ми рече дека сите човечки суштества го носат овој вирус во нашата генетика, како и грипот, само што кај некои луѓе може да биде поочигледен отколку кај други, за на пример, од еден момент во друг, детето може да добие рани во устата и еден како што не знаете, мисли дека е каснување од пајак и неколку дена подоцна тој исчезнува сам по себе.

 225.   Чакалито dijo

  ... Додека еден ден немав среќа да одам кај добар лекар, специјалист за сексуално преносливи болести и токму тогаш тој се потруди да ме слуша и да ме сокрие и ми беше дијагностициран генитален херпес симплекс или HSV тип 1 и ми беше јасно и тој јасно ми рече дека овој вирус нема лек дека ќе остане засекогаш во моето тело дека нема лек, но дека нема потреба да се вознемирувам, тоа беше само херпес симплекс, бидејќи има уште еден херпес уште пофатален и многу болен, тоа е херпес тип 2. Тој исто така ми рече дека сите човечки суштества го носат овој вирус во генетиката, како и грипот, само што кај некои луѓе може да биде поизразен отколку во другите, на пример, од еден момент во друг, детето може да избувне рани во устата и еден како што не знаете, мисли дека е каснување од пајак и неколку дена подоцна тој сам исчезнува.

 226.   Родерик dijo

  Здраво, како поминаа тестовите, ајде да одиме. Сè помина добро?

 227.   Александар dijo

  Пред околу 2 месеци добив три мали удари на трупот на мојот пенис и на јајцата и ми дава многу храна и многу грешам, но си направив крем затоа што изгледа малку суво и ме пали биде НЕ сум имал секс. само појаси. Поздрав, го чекам вашиот одговор.

 228.   JOSE dijo

  Имам проблем, јас сум маж, кога мастурбирам пред да ејакулирам мочам и не знам зошто, никогаш не сум имал секс па моите прашања се овие
  Нормално е?
  Може ли да ми се случи додека имам сексуална врска?
  Има ли начин тоа да не се случи?

  Ги чекам вашите одговори

 229.   Знај го тоа dijo

  Формика две недели по ред секој ден и останете зафатени цело време после тоа .. свет лек

 230.   Емиси dijo

  Добивам неколку розови точки на главата на мојот пенис .. Што може да биде тоа?

 231.   рената dijo

  Мојот дечко доби зрна како комарец пикет на пенисот, но тој е веќе стар над 1 месец и тие не поминуваат, многу се чешаат и секој пат кога ќе има ерекција тие отекуваат, дали е тоа сериозно?

 232.   alessandro dijo

  Имам брчки во форма на сувост во тестисите од левата страна, повеќе видлива во споредба со десната што изгледа како мало место (да го опише на некој начин) со блед изглед, исто така, често на врвот на глансот станува црвеникава боја и отекува, отскокнувајќи истовремено со испакнување слично на гној, но помалку густо помеѓу бело и зелено, предизвикувајќи болка при мокрење и трчање наназад од заштитната кожа на пенисот: ме прашувате ...: што би тоа да биде? И, како можам да го лекувам? ... Јас ја имам мојата партнерка и не сакам ова да и создаде некаков проблем ...! Ви благодарам ... Се радувам на брз одговор ...

 233.   alessandro dijo

  јас имам нешто

 234.   Единсон dijo

  Здраво, пред две недели имав анален однос со жена и од тој датум имам чешање или пецкање на пенисот и ослободувам бела течност секое одредено време.

 235.   искрен dijo

  Здраво, од понеделникот почнав да го мачам врвот на пенисот и забележувам дека во еден дел од пенисот имам повеќе црвена боја и што е повеќе „влажно така да се каже“, што би можел да направам?

 236.   Громот dijo

  Здраво пријатели како сте Пребарувам на Интернет и барам алтернативен лек против гениталниот херпес симплекс и за жал не можам да го најдам. Секој пат кога повеќе луѓе се заразуваат со оваа бубачка, а јас исто така пронајдов луѓе кои изневеруваат и кои сакаат да ги искористат предностите на оние кои страдаат од оваа болест за да заработат пари велејќи дека имаат лек, затоа што се лаги затоа што се знае дека Херпес Едноставно, сè уште нема лек, но мои пријатели, не е сè безнадежно, сурфајќи по мрежата, најдов многу вредни информации што отвораат прозорец на светлината за да се стави крај на ова зло што толку многу нè мачи. Информацијата е за откритие направено од научници во САД Истражувачите открија како овој агенс (hsv1) успева да се скрие во нервите на лицето и да остане неактивен, дури и за подолг временски период. Тие исто така открија дека за време на неговите добро обележани фази на вирусот, првата фаза е „Активниот“, што е кога херпесот се наоѓа на површината, ја врзува кожата со рани и рани со цел да се размножи, тогаш тоа е другата фаза доаѓа „латентна“ е кога имунолошкиот систем открива дека нешто не работи добро во телото и ги праќа лимфоцитите да си ја завршат својата работа, затоа вирусот „трча“ да се скрие под мембраната на кожата, правејќи се имун на кој било третман медицински дури и за лимфоцитите кои се одговорни за чистење на крвта од микробите, добро тие - научници - откриле дека вирусот произведува одредени супстанции што го прават активен или останува латентен. Затоа, со оглед на толку многу студии што ги правеле лекарите, тие веќе би нашле начин да го одржат активниот вирус, што е единствениот начин да се уништи. Покрај тоа, нови лекови веќе се тестираат кај лабораториски глувци, што би го активирало вирусот, па драги мои пријатели, треба да имаме трпеливост, верба и надеж.

  1.    DARIO dijo

   Херпесот никогаш нема да исчезне откако ќе се најде во телото. Природен производ кој е есенцијално масло од МЕЛАЕУКА или познат и како ТЕА ТРЕВ ми даде одлични резултати (не е чај, тоа е екстракт од австралиско растение) неколку капки дневно неразредени - освен ако не ве изгори премногу - се доволни. Го има во натуропатските аптеки.

 237.   Јован dijo

  Едно прашање, имам мали бели точки во која е границата на глансот, а на врвот како некои бели дамки како можам да ги отстранам ???? Тоа е што веќе имам една недела и не се отстранети, тоа е придружено со малку лош мирис, како се отстранува ???

  те молам кажи ми

 238.   алосомим dijo

  Здраво, може ли некој да ми одговори, имам малку лошо со мојот пенис веќе подолго време сопругата имаше инфекција и не ме заштити, сега излезе дека има инфекција на уринарниот тракт, но пенисот ме чеша (понекогаш ), кога мочам понекогаш како тоа да гори малку и најлошото нешто што ме натера да размислувам е дека кога имам секс во делот каде што обично ме чеша, некако отекува во торба и всушност гори прв пат кога ќе сфати, дури и крварев каде отече, сега користам кондом и само гори, но не и воспален

  Може ли некој да ми помогне?
  Дали знаете каков проблем имам?
  МНОГУ ЛОШО Е?

 239.   Дејвид Оскар dijo

  Би сакал да знам дали можеш да ми помогнеш во ова пред неколку дена, главата на мојот пенис почна да ме чеша, стана црвено и ме изгреба и мислам дека беше на мене, но многу ме боли. Можеш ли да помогнеш јас?

 240.   Вилсон Гарсија dijo

  Здраво, добар ден, имам едно прашање, кога водам loveубов со мојот дечко, доаѓа момент кога мојот пенис е многу повреден, дали тоа ќе биде поради триењето што постои? но мојот клан е толку струган и тоа ме прави curубопитен

 241.   Габриел dijo

  Добро попладне, би сакал брз одговор. Имав многу чешање во моето тело и глави веќе некое време и денес мастурбирав и спермата ми излезе жолтеникава и како да е гној, но ми излезе со мирис дека секогаш имав и отечени жлезди, сакам да знам што значи тоа

 242.   Вооружување dijo

  Кои лекови ги користам за балантитис?

 243.   Оскар Никола dijo

  Здраво, јас имав операција на препузио и гланџо е многу црвен и таен подолго време ме оперираат еден месец

 244.   Мигелон dijo

  Здраво пријатели, страницата е добра, ми треба помош повеќе од една недела кога имав врски, поентата е дека пред 3 дена се чеша делот од пенисот и тестисите, навистина сум загрижен, би сакал медицинска помош, тие се како мали нерамнини мислам дека се печурки, премногу сум страшен, реално ова никогаш не ми се случило, ве молам помогнете

  1.    Рубен Дарио dijo

   За Мигуелон:
   Подобро е да одите на лекар, да не се лекувате самостојно и додека одите на лекар да немате односи со никого додека не бидете сигурни дека е тоа што го имате. Разговарајте со личноста со која сте имале односи за да можат заедно да најдат решение, бидејќи е бескорисно ако добиете третман, а таа не, тоа е исто како да ги миете рацете и да јадете од валкана чинија.

 245.   Џоел dijo

  Добро Немам врски подолго време но мастурбирав пред две недели и прво излегоа неколку уцери од под ангел и ме изгореа и не знам дали станува збор за инфекција или е херпес, како да го разликувам јас самиот

 246.   АНДРЕВ dijo

  Јас би сакал да знам нешто е тоа што се случува е тоа што трае долго време и имав голем чешање во гениталиите и лекарот ми препиша флуконазол и неклобет затоа што мојата беше причина за појава на гениталиите, го фрлив тоа неколку месеци и пиев апчиња, се смирив, но во моментот се влоши, добив многу коприва на гласот, многу ја гребе околината. Би сакал да знам што имам за услуга, не знам што може да биде благодарение

 247.   Адријан dijo

  Здраво на контурата на кожата на ПН Излегов како исекотини и кај големиот човек имам сува кожа кога ја мијам

 248.   Алберто dijo

  Здраво, имам проблем со кожичката, имав односи со мојата девојка и сега кожичката е повредена како гребнатини и ме болат, само што таму го имам тој проблем и кожата е сува во таа област што го прави невозможно да се повлече кожичката за мокрење или што било, ова секогаш ми се случуваше кога имав секс, но овој пат тој боли повеќе од другите времиња, што можам да го користам за да го лекувам ова. Благодарам !!

 249.   бето dijo

  здраво го имам црвениот врв на пенисот кога ќе мочам не ме пече многу, но ако ми пречи понекогаш ми излегува како жолтеникав гној се плашам дека е нешто сериозно

 250.   папрат dijo

  Загрижено забележав дека мастурбацијата е сè уште табу за многумина. А сепак тоа е најголемиот благослов што нашиот единствен Бог му го дал на човекот! Како што сите знаете досега, докажано е дека оние кои избегнуваат мастурбирање ќе претрпат ужасни казни на старост. Оние што го практикуваат без вина, пак, ќе бидат благословени од Господ. Да мастурбираме, значи, многу. Погледнете со моите благослови.

 251.   Airаирзито dijo

  Ова е добро, керија, помогни ми затоа што само пред два дена ми се чеша глагот и не можам да го издржам чешањето и добив нешто како нерамнини, не знам што да правам сугестија дека треба да купам за да го излекувам ова или како да го лекувам?: '(не биди лош ...! * Ви благодарам се надевам дека ме поддржувате песни = (

 252.   сарита ... ♥ dijo

  овој џахир единствената опција е да го кренете во воздух хахаха

 253.   Јован dijo

  Здраво, дали знаете крео к имам баланитис хк имав односи и км 2 дена м пикаба пенис и када км бања м лисја 1 бел слој покривајќи ја главата м кито но следниот ден е повторно таму ах видени к кажи к и кита со канстен, но дали знаеш колку да аплицираш? или некоја друга крема или апчиња?

 254.   роберто dijo

  Мислам дека информациите се многу добри затоа што во моментов мојата кожичка е иритирана ... би сакал да знам дали некој знае решение за овој проблем (и)

 255.   Јас dijo

  здраво Имам мали непријатности во гласот пред една недела, почнав да чешам и црвенило во него. Имав околу два дена кога видов дека станува многу црвено, ставав крем и почна да се подобрува, го ставав околу 5 дена. и бев подобра но сега повторно станува исто и ме чеша околу тестисите, што ќе биде ??????

 256.   вазон dijo

  Користев маст на глансот затоа што се повредив со патент од панталоните, користејќи премногу маст можеше да ми предизвика ова имам симптоми чешање и црвенило и добро мислам дека со маста ставив вишок влага

 257.   Старо лице на Пендорчо dijo

  Здраво убави луѓе и Penecoete! што треба да направат се масажи на пенисот! Тие мора да посветат барем 2 часа на ден на тантричка јога со пенисот! поврзете се со себе, почувствувајте го воздухот што го гали вашиот пенис, утешете се со себе! .. тогаш подготвен! пенисот е во оптимални услови за да започне просперитетен ден! Да навистина! кога имаш можност, мора да ја ставиш! така што членот прави гимнастика и води чист и здрав живот!:. Се надевам дека бев корисен со советите! Поздрав Пријатели на клубот пенис! ..

 258.   лало фигероа dijo

  Здраво, имам и црвени точки на главата на пенисот, што е тоа?

 259.   Фабрицио dijo

  Здраво, пред повеќе од една недела почнав да ме чеша и ми се зацрвени главите и потоа почнав да добивам црвени точки, во тоа време е на плажа и многу одев на базен, не беше заради тоа, во последно време тие почнаа да ги ставаат точките заедно во истата област и другите се расфрлани на скоро сите мои глави, освен на врвот. Може ли некој да ми помогне? Те молам, можеш ли да ми кажеш како да го излекувам или што можам да направам. Имав односи со мојата девојка на тие плажи датира 3 пати расфрлани во различни денови

 260.   антуан dijo

  Пенисот ми гори и ми се затрупуваат мали бели нешта кога ќе го извадам. Дали некој би знаел што да прави?

 261.   Мајк dijo

  Мајк, здраво Имам црвени дамки на глансот и малку гребнатини на кожичката ме боли кога сакам да ја повлечам за да мочам или кога се бањам кога имам секс откако ќе го сторам тоа изгоре малку, користам вазелин бидејќи се чувствува како сува кожа да кажам мене што да користам како најдобар лек благодарам

 262.   Џејсон dijo

  Добро попладне, пред некое време, меѓуножјето почна да ме чеша и кога гребев, имаа гребнатини и кожата стана тенка текстура, фрлив алкохол, но тоа не направи ништо и кога тестисите почнаа да поцрвенат, отидов кај д-р препорача мултидермален низок оток, но наскоро започна со многу силно чешање, тогаш го избричив меѓуножјето и добив осип и тестисите ми станаа црвени, потоа отидов кај дерматологот и ми препиша аквазол, но кога одев многу и се потев почна да го зголемува чешањето и некои видови бели мозолчиња на тестисите кои многу ме болат да кажам дека не можам да одам затоа што бев розова со нив, но тие веќе исчезнаа со тој крем, по многу чистење и вода наречена алибур осипот исчезна , но моите тестиси се уште се многу црвени и чешањето не поминува и имам еден вид рана поради чешањето и сè уште е премногу вознемирувачка. Повторно отидов кај дерматологот:

  - Тој ми рече дека не се должи на сексуален однос, не на недостаток на хигиена, туку на употреба на креми како што е бетаметазон блолол оние работи што ги правев во тоа време, но тоа не ме убедува многу: јас препишувам RET 8 (капсули ), SEC SOLUTION 2, SIL A (крем), но јас навистина сакам да знам што е тоа, од каде потекнува или дали може да се излекувам. те молам ми треба помош

 263.   Џејсон dijo

  Добро попладне, пред некое време почнаа да ме чешаат меѓуножјето и кога гребев имаше гребнатини и кожата стана тенка текстура, фрлив алкохол, но тоа не направи ништо и кога тестисите почнаа да ми се црвени, отидов кај д-р, тој ми препорача мултидерма под оток, но набргу потоа започна со многу силно чешање, тогаш го избричив меѓуножјето и добив осип и тестисите ми станаа црвени, потоа отидов кај дерматологот и ми препиша аквазол, но кога одев многу и се потев започна да го зголемат чешањето и некои типови бели мозолчиња на тестисите кои многу ме болат да кажам дека не можам да одам затоа што станав со нив, но тие веќе исчезнаа со тој крем, по многу чистење и вода наречена алибур осип помина, но тестисите ми остануваат многу црвени и чешањето не поминува и имам еден вид рана поради чешањето и сè уште е премногу вознемирувачка. Повторно отидов кај дерматологот: - тој ми рече дека не се должи на сексуален однос, не на недостаток на хигиена, туку на употреба на креми како што е бетаметазон клолол оние работи што ги правев во тоа време, но тоа не ме убедува многу : Назначив RET 8 (доксициклин), SEC SOLUTION 2, SIL A (прокит), но навистина сакам да знам што е тоа, од каде потекнува или дали може да се излекува. те молам ми треба помош

 264.   josue dijo

  Здраво пред неколку месеци пенисот почна да ме чеша одвнатре во раката кога станав имам нешто бело што го покрива пенисот и нешто погрешно, но кога ќе го измијам го отстранува но потоа повторно се враќа проблемот на кое решение може да се надевам дека ќе одговорам

 265.   Хавиер Гарсија dijo

  Имам пукнатини во перпузиото и сувост во истата кога ја повлекувам перпузата, пукнатините се отвораат и ме боли, заедно со деформација на пенисот, мислев дека френулумот на пенисот е скршен и повторно заздравува предизвикувајќи виткање на пенисот, но ова го сфативте што ќе биде причина за деформација на пенисот, некој да ми помогне

 266.   Хозе oseозе dijo

  Добив прилично вознемирувачки црвени дамки на глансот, отидов на лекар и тој ми препиша маст наречен нистазолон и 12 кетоконазол еден ден и одеднаш ова му помогна на некого

 267.   Sandra dijo

  Здраво, мојот сопруг има проблем што кога имаме секс, неговиот пенис се чеша

 268.   Bryan dijo

  Чувствувам чешање и печење на врвот на пенисот во моментот на сексуален однос, што е тоа и што треба да направам? Некој ми помогне, ве молам

 269.   Себастијан Белтран dijo

  Дали сакате да знаете како да престанете да мастурбирате? Shameе ти кажам без срам и слава, вклучи се со измама и потоа прочитај ги симптомите на сите сексуални болести, вклучително и ХИВ и ќе го видиш стресот толку кучки што ќе го генерира, бидејќи во некои пишува дека можеш земи сперма со крв, ќе го видиш стравот што ќе го имаш дека нема да сакаш да ја гледаш својата сперма од страв да не откриеш некоја болест, ти кажувам затоа што во моментот за жал го живеам, јас сум хипохондрик пред какво било заболување и само размислувањето за мастурбација ме прави болен затоа што

 270.   Роџер мена dijo

  Би сакал да знам каков вид на вирус или можеби е габа? Пред 15 дена имав секс со три жени истовремено, но околу два дена по сексот добив болка во вратот на пенисот, и зедов ацикловир, намачкав маст за квадридема и не мина, само малку ме контролираше што морам да го направам? Би сакал да знам, благодарам

 271.   Лукас dijo

  Тој или неуката жена на почетокот од објавата ме насмеа, што укажува на одење на гинеколог ...

 272.   Олибер dijo

  Пенисот ми е излупен и изгледам густо и секој ден ме прашуваат што можеш да ми препорачаш?

 273.   елпупило dijo

  / пред една недела главата на кур ми се чеша како роговидна
  Она што се случи е дека немаше вода за да се измие, имам фунта и пол канчири коска од лој и мириса на смрт, кој може да ми ја измие, благодарам-

 274.   Иран dijo

  Здраво, имам чешање, го оставам пенисот и многу ми пречи, што да направам, може некој да ми помогне

 275.   Мајк dijo

  Пред 3 недели имав чешање околу пенисот и не знаев дека се случило, сеуште немав секс и чистотата ми е постојана… пред да ме чешам се избричив… те молам пропиши ми нешто

 276.   Едуардо dijo

  Здраво, ви донесувам добра вест, за мажите кои имаат воспаление на кожичката (кожа околу пенисот) црвенило, чешање, печење, тешкотии при истегнување на кожата на пенисот (особено оние кои немаат обрежување), вклучително и еректилна дисфункција ( тешкотии за ерекција или слаба ерекција) ова се нарекува „БАЛАНИТИС“ се лекува, но многу досадно, тоа се должи на лошата хигиена или вишокот хигиена (силно триење и користење на груби сапуни) и многу чести габи, сексуални односи со некој што е со оваа болест или мастурбирање и добро не миење на гениталиите по самозадоволување, лекот варира според потребата, по можност консултирајте се со доктор, но ако не можат да го сторат тоа, или поради недостаток на пари, срам или далечина и сакаат да заздрават сега, давам им неколку совети. ПРВО: за време на туширање / бања многу внимателно измијте ја погодената област, не бидете нагло, направете ја мека и отстранете ја нечистотијата што ја создаваат, при напуштање обидете се да ја исушите иритираната површина на отворено, можете да користите крпа или крпа уникатно да се измие тој дел, да се купи нов и да се измие по можност или да се користи некој што никој друг не го користи дома или да го предупреди / скрие, при сушење направете го тоа деликатно само отстранувајќи вишок вода или нечистотија од гледање дури и остатоци од ова, оставете го малку влажно и нанесете ако можете да купите крем што содржи бетаметазон (има и други, го препорачувам ова), обидете се да не бидете алергични на него, нанесувајќи го претходно на друга област на кожата или влажната површина на телото , продолжете да го нанесувате во оштетената / иритирана / заразена област со многу претпазливост, нанесете слој од жартиера обидувајќи се да го избледите што е можно повеќе во областа и светлосната околина без да оставате ексцеси, почекајте да се исуши неколку минути и нежно чувајте ги гениталиите,обидете се да не вложувате многу напор или ненадејни движења за да избегнете поголема иритација, кога одите во тоалет обидете се да ја отстраните кожата на пенисот за да мочате (како на пример кога уринирате после секс или спиење) обидете се да го сторите тоа седејќи на тоалет за да бидете полесни и да не влажите сè наоколу, пред повторно да го скриете гениталиите, користете кутија тоалетна хартија и малку апсорбирајте ги можните остатоци од течност, одете да заштедите сè и повторете го овој процес цел ден, се препорачува да го правите само 1 пат на ден по капење (чистење и нанесување на крем), но знам дека требаше да направите нешто како трчање, повторно да се извалкате или епидемијата е многу агресивна, можете да се обидете да го направите 2 пати на ден (еден ден друг навечер) ) но на Ова се обидува да оди на лекар и да му каже за вашата ситуација. Се надевам дека ќе успее и ако имате повеќе прашања, коментирајте и ќе ви одговорам

 277.   Алекс dijo

  Дали го пробавте мудрецот на АЛОЕ ВЕРА?

 278.   Диего dijo

  здраво, каков лек може да се пие во случај на чешање и осип на главата на пенисот што можам да го земам

 279.   Томас dijo

  Здраво ,. Добив црвени дамки на глансот и чешање на вратот на пенисот. таму во расцеп меѓу вратот и глансот. Престанав да користам нормален сапун затоа што ме остави малку сув, но сега кога излегоа дамките и ме чеша, престанете да го миете и користете благ сапун со ниска pH вредност или неутрален како што велат. Јас исто така користам Quadriderm, кој е антифунгален со широк спектар на вакви случаи.

 280.   Исус Балдемар Круз Лаласиос dijo

  Имам чешање на пенисот, некои црни точки и дамки и имам одличен јадеж што не можам да го поднесам и кога мочам, гори, може да биде, сакам да ми помогнете или да ми замерите од нешто домашно, ве молам, затоа што не можам повеќе да издржам.

 281.   Себастијан dijo

  Добро попладне, пред некое време имам како осип на мојата жлезда неколку мали црвени дамки кои понекогаш нервираат и чешаат, ги направив сите тестови за да видам дали станува збор за сексуално пренослива болест, но сè излезе негативно, ми кажуваат дека тоа е нешто дерматолошко од кожата некоја габа не знам заради влага некој што може те молам да ми каже дека имам крем или лек како да го излекувам, вистината е многу досадна и многу ме чеша се надевам дека ќе препишат нешто, благодарам однапред!

 282.   Џозеф dijo

  Имав баланитис и отидов на лекар и ми даде третман, 7 дена, но после тоа имав секс со кондом и само некои црвени точки ми се вратија како 3, и малку црвенило и имам воспалена уретра, што да правам направам и што имам ???

 283.   Мигел dijo

  Здраво
  Некој може да ми помогне
  Имав секс со жена и не користев заштита, пред 3 дена имав малку чешање во вратот на Пене

  Може ли да ми препорачате нешто, ве молам

 284.   Алонсо dijo

  Имав баланитис одамна и мислам дека симптомите сè уште доаѓаат кога ќе престанам да ја повлекувам кожичката и правилно да го мијам пенисот. Подоцна открив дека тоа е недостаток на дневна хигиена што ги предизвика овие симптоми. Еден ден не знам што се случи, се разбудив „роговиден“ врел - врел; Земав и намачкав масло од onsонсон (производ за бебиња) на мојот пенис за да ми направам лизгава слама пред да се бањам. Голема грешка, бидејќи оваа супстанца предизвика сериозна иритација во мојот пенис, а потоа кога видов дека не се отстранува со вода, бидејќи е мрсна и парфимирана, решив да го пенам петелот целосно и потоа да исплакнам со вода. Дури и сè е нормално, но следниот ден почувствував екстремно чешање, го игнорирав до попладневните часови, кога решив да ја истрчам кожата за да се прегледам во светлината и о изненадување; Каква рака на рани што се појави на глансот, таа живо кожеше, истекуваше течност слична на гној од стружените делови на коленото или лактите кога пескавте со земја во пад или нешто слично. Ме плашеше до смрт и многу размислував за тоа што можеше да се случи, тоа сигурно не беше сексуална инфекција оттогаш; тој немаше секс одамна. Барав информации и ги видов симптомите, дознав за Баланитисот и зошто се јавува кај човекот. Тоа е она што се случи, маслото од јонсон ми предизвика алергија и кога го измешав со сапун за да го измијам, тоа предизвика инфекција, што повеќе од инфекција како таква, мислам дека тоа беше промена на pH на таа област или нешто такво, откако прочитав толку многу информации, ја претпоставив оваа хипотеза. Овој Баланитис ми донесе повеќемесечни спорадични иритации и единствениот начин да го смирам и привремено да го залечам беше со тематски креми, бидејќи како што некои се прашуваат, зошто не отидовте на лекар? Не сакав да одам затоа што ми беше жал, и немав EPS во тој момент, се чувствував несигурен и лут на себе за таквата бруталност направена со маслото од Johnонсон. Инфекцијата се повторуваше и не престана по неколку месеци, единствениот начин да се излечи беше локалниот крем Клотримазол, добро познат по тоа што е антифунгален 1% со концентрации на бетаметазон. Многу лесен за купување и економски ефикасен, за само неколку часа ја смирува иритацијата, но и покрај тоа не ме излечи целосно, јас поминав една ноќ без да ја истрчам кожичката на пенисот и следниот ден кога миев веќе почувствував кратко црвенило. Тогаш, почна да ми поминува низ умот што ми предизвика многу непријатности и не можев добро да ја повлечам кожата на глансот за да мијам и да имам секс, веројатно ми требаше итно обрежување. Оваа постапка е многу скапа во моето место на живеење, а исто така не ми се допаѓаше идејата да се направи оваа постапка веќе е толку стара, бидејќи е малку трауматично да се остават гланите изложени на триење со облека, и оние кои знаат ; Тие можат да го опишат ова чувство како огромно и вознемирувачко поради чувствителноста на овој дел од нашиот пенис. Она што го направив е, пробав повторно со клотримазол, постојано, но со глави изложени цело време. Така се облекував и ја оставав кожата цело време зад себе, сè до новиот миење и новиот крем, и ќе ти кажам; Добив одлични резултати, тоа беше гол што изгледаше невозможен. Успеав да имам 8 дена поента без горење и иритација, очигледно она што се случи е тоа; кремот имаше добар ефект на антибиотик и тој заздравуваше, но има покриена гланка, температурата ноќе и преку ден додека ги извршував моите дневни задачи, создаде исцедок што ја направи црвената област. Кремот во исто време беше дел од таа тајна и продираше во иритираното ткиво. Конечно, веќе ги немам тие симптоми, благодарение на фактот што навикнав да сум со отстранувана кожичка подолго време, ноќе кога спиев и цело време додека дејствуваа кремите, и други пати со пенисот се сплеска на отворено додека бев сам дома. Тогаш веќе не беше потребно да се нанесува кремот, бидејќи мојот пенис изгледаше потполно здраво, тој веќе не зацрвенуваше, но се обидов неколку пати бидејќи кожичката не ми течеше долго време. Јас сериозно размислував да добијам обрежување, не поради овој проблем, туку затоа што долго време, од рана возраст забележав дека имам проблем со парафимоза, кожата не се повлекуваше нормално лесно и кога го правеше тоа, ми го задави гласот малку, се чувствуваше многу грдо за време на сексот, како да кожата ќе пукне од тоа колку е повлечена, исто така во моментот на секојдневно чистење, но еј тоа е друга приказна. Единствено што можам да кажам е дека овој систем многу ми помогна да избегнам обрежување, ако не ја имав оваа иритација (Баланитис) немаше да бидам толку методичен и посветен на водење на кожичката цело време, повеќе од нормално. Бидејќи, како што реков претходно, парафимозата предизвика многу непријатна болка во моментот на вадење на кожичката, обично кога се секса и кога се користи кондом. Така, надминав два проблеми во еден чекор, Парафимоза и Баланитис. Кожичката е нормална, тоа е; Се протегав прилично за сето тоа време што го чував со изложениот гланц и со примена на овој крем бетаметазон, кој ја натера кожата да не отекува поради притисокот што го задави тој дел околу глансот, спречив пукање на кожата, и во исто време, стана многу флексибилно, целосно лекувам, кожичката е нормална, работи непречено и сама за време на ерекција, изгледа како латекс кожа. Мојот комплекс заврши, сè драматично се подобри кога станува збор за доживување на секс, или нормално самозадоволување. Завршувајќи со ова искуство, мора да рефлектирам малку бидејќи избегнувам да одам на лекар, но како што сите знаеме, уролозите во моментот на сослушување на случај на фимоза, баланитис или каква било иритација во оваа област, првото нешто што го кажуваат е; Мора да направите обрежување, лоша хигиена, природна работа е да се обрежите, но тие не престануваат да мислат дека еден веќе 28 години, скоро во полуживот немаат идеја зошто не ја правеле оваа постапка во детството, на соодветна возраст. Она на одење со гол пенис, триење со облека и давање шокови на болка за секое неволно триење во моментот на правење лош потег, е многу непријатно и тешко се поднесува. Тоа е исто како да сакате насилно да го дехидрирате гласот, кој обично е многу чувствителна област бидејќи не е изложен. Кожичката го чува на тој начин, како што треба, здрава, влажна и чувствителна. Сите природни. Не како суво грозје, грубо и збрчкано. Денес сè уште го користам методот за откривање на глансот подолг период кога забележувам каков било знак на иритација, што обично е од тоа да не се бањам еден ден, или затоа што носам многу тесни панталони и, топлината и потта во таа област го фаворизираат раст на бактерии и природни секрети во таа област кои брзо се размножуваат, размножувајќи ги бактериите што можат повторно да предизвикаат баланитис.

 285.   Sergio dijo

  Пред да одат на лекар, многумина треба да одат на училиште и да научат да пишуваат ... очите болат да читаат ...
  Честитки!

  1.    волк dijo

   БЛАГОДАРАМ СЕРGИО ЗА ДА МИ КАELLЕШ СВОЕ ИСКУСТВО ДА СЕ ТЕПАШ БАЛАНТИТИС, ITЕ ЈА КААМ САМО ПРИЈАТЕЛ, САЛУДИ

 286.   ivan dijo

  венекер !!!!!

 287.   џуанчо dijo

  искрено, тажно е да се види како луѓето толку многу се малтретираат со шпанскиот јазик. Едноставно е, добриот правопис зборува сам за некоја личност и како што вели Серхио, треба да нанесувате готика на очите затоа што ве боли да видите огромни правописни ужаси

 288.   волк dijo

  ИСТО ИМАМ БАЛАНТИТИС, но го контролирам со суфрексална маст, на 2-ри или 3-ти ден не исчезнува

 289.   Геомар dijo

  Одлична информација, друго прашање, пенисот тешко ми е да застанам, како можат да ми помогнат без да пијам апчиња

  1.    yoyo dijo

   Прво треба да утврдите дали немате ерекција под никакви околности, како што се гледање порно, мастурбација, продолжена и постојана сексуална врска со иста личност. Ако немате ерекција во која било од овие опции, потребно е да побарате специјалист. Во мојот случај кога ќе имам сексуален контакт за прв пат со момче, општо ситост и нерви бидејќи сум нервозен не ми дозволуваат да имам ефикасна ерекција, но ако одам кај истата личност одново и одново кога ќе чувствувам дека веќе имам доверба, сите сум моќни како кога мастурбирам имам многу добри ерекции, кога ќе се разбудам во лоши периоди итн. Затоа тој веруваше дека немам проблеми во врска со тоа. Ако ви помогне моето искуство, можете да донесете заклучоци.

 290.   Дилан наваро dijo

  Здраво, имам неколку бели точки околу вратот на пенисот и ме прави многу чешање
  Што би бил домашен лек за ова или за тоа што имам болест

  1.    Нелсон хозе Пиња Херез dijo

   Јави ми се и ќе ти го дадам лекот за живот бесплатно

 291.   Нелсон хозе Пиња Херез dijo

  Јавете ми се ова е мојот број и ќе ви го дадам лекот засекогаш со природни производи ова е мојот број 0982869749

 292.   Нелсон хозе Пиња Херез dijo

  Јас сум од земјата на Еквадор ова е мојот број 0982869749 Јас ќе ти го дадам бесплатниот лек сто проценти готовина

  1.    Себастијан Санчез dijo

   Би сакал да ми помогнеш во мојот случај дека со што иритира кожата на глансот не сум cccccised тие ми помагаат благодарение на поштата sebasloco24@hotmail.com илјада благодарност

 293.   Ариел dijo

  Здраво, може ли некој да ми помогне ако има осип на мојот пенис, сè околу мене може да ми помогне или што треба да направам? Се надевам дека е вашиот коментар или можете да ми испратите порака преку gmail arielvromero1989@gmail.com

 294.   хме 45 dijo

  Мислам дека страдам од БАЛАНИТИС, не знам за кој станува збор, се лекував со уролог и првото нешто што ми рече е дека ќе морам да направам операција на обрежување,

 295.   Мигел dijo

  Почнав да правам вежби на пенисот на крајот на август и морав да суспендирам во октомври затоа што многу силно го зграпчив гласот и добив баланитис, ставив крем и се излекував (или така мислев), но овој понеделник продолжив вежбите и четвртокот повторно го повредив гласот. Покрај тоа што одам кај специјалист, сакам да знам што можам да направам во врска со тоа, не сакам да ги правам вежбите повторно и дека глансот повторно отекува. Може ли некој од тука да ми каже што да правам? Ви благодарам

 296.   Борис dijo

  Имам баланопоститис повеќе од 4 месеци имам многу третмани без тотален успех, секогаш е делумно, многу ми помага методот на напуштање на жлездата, но од еден момент во друг се појави црвенило што гори и повеќе не се контролира со клотримазол, некој може да ми каже дека можам да направам

 297.   Едгар Гарсија Гранило dijo

  Здраво, не знам од каде да започнам, но страдам со години нешто што доаѓа и си оди, здрав сум со месеци, но потоа одеднаш чувствувам печење на кожата на пенисот или кожичката и откако ќе се случи малку мене Тоа горење, изгледам како сув прстен од металик бела боја околу кожата на кожичката и моето прашање е дали е тоа баланитис? Јас ставам кетоконазол затоа што мојот лекар го препишал одамна откако имав некои црвени дамки на глансот. Но, во денешно време не гледам отечени или црвени дамки на глансот, проблемот е практично во кожата на кожичката што, поради овации, ми доаѓа печење и после тоа горење се појавува сув прстен или сува кожа металик бело и не знам дали е баланопоститис затоа што подоцна, исто така, кога сакам да ја повлечам кожичката изгледа исто како и фотографиите на луѓе кои страдаат од фимоза што ги имам видено на мрежата… дали е тоа баланопоститис? Дали ми помага примената на кетоконазол?

 298.   Gustavo dijo

  добар ден; читајќи ја статијата ми се чини дека овој вид на кандида Баланитис, како да закажеме состанок?

 299.   Замокот Токајо dijo

  Добра ноќ, ми се извинувате, нешто различно ми се случува, само чувствувам мало чешање од глансот и е досадно, немам осип, плускавци или нешто слично, би сакала да знам што можам да направам да го отстраниме тоа чешање благодарам

 300.   Замокот Токајо dijo

  Добро утро, можете да ми помогнете, ништо друго не ме чеша на главите што можам. Препорачајте ова е мојата е-пошта mbrahamcuero@hotmail.com и мојот WhatsApp +57 3004284791

 301.   Elvis dijo

  Добро утро имам чешање и непријатност на врвот на гланцот Загрижен сум дека некој крем или антибиотици се досадни, ве молам пишете ми преку е-пошта
  Elvis_Gonzales_0683@hotmail.con
  Ви благодарам многу

 302.   Belen dijo

  Здраво, моето прашање е следново .. пред осум дена имав проблеми при мокрење. Имав чувство дека сакам, но одев во тоалет и честопати ништо. Малку нервози. Отидов кај мојот лекар и тој ми навлече лента и сè беше совршено. Но, денес мојот партнер се појави со мозолчиња на пенисот и црвенило. Те молам, можеш да ми помогнеш. Благодарам

 303.   д-р Себастијан dijo

  во некои случаи мора да ампутирате

 304.   Сантијаго dijo

  Во КОЛОМБИЈА постои компанија што продава национални и увезени производи за здравјето на пенисот. Тие имаат креми за елиминирање на баланитис, лош мирис, сувост, лупење, чешање, иритација, недостаток на чувствителност итн. 100% препорачано. нивната виртуелна продавница е на Фејсбук, како „Здравје за мажи“ и ве советуваат од страна на ws 3102860240

 305.   Едгар албишо станисладо dijo

  Добро попладне, најпрво, доктор на врвот на пенисот, околината е зацрвенета, од што кога мочам понекогаш ми се појавува малку чешање, сакав да знам што се должи на она што излезе и како можам да го поправам таа непријатност. Затоа што единственото нешто беше што се искапив во понеделник, а потоа до сабота.

 306.   Фернандо dijo

  Здраво, како ми треба помош од она што го читам? Јас го имам истото ... кога имам врска со мојата девојка ме чеша и кожата на пенисот се суши ... Ми треба лек за помош исчезнат ова за фавориз

 307.   Pablo dijo

  Добро утро, чувствувам чешање на мојот пенис, немам ништо белузлаво или федир, тоа е само чешање во предизвици, бидејќи со часови сум добро и Надамас одеднаш ме чеша. Што правам ?
  5525288886
  irak50@hotmail.com
  Јас сум од градот МЕКСИКО
  Венестиано Каранза

 308.   Елисео кастро dijo

  Имам постојано чешање во пенисот што можете да ми препорачате, пишете на мојата е-пошта

 309.   Ianијан dijo

  Бидејќи ќе биде дека сите мажи ќе страдаат од ова, јас ќе го купам мојот крем утре затоа што не можам да го издржам чешањето и црвенилото

 310.   Франциско dijo

  Па, истото ми се случува, само што отидов отидов да го видам докторот, тој ми препиша крем што ме чешаше повеќе и се вратив ми препиша нова маст со антибиотик за една недела, тоа ме направи подобро но Се враќам со деновите кога ја ставаше мастата повторно и повторно со антибиотик, но беше подобро, но не беше исто и побарав да ме упатат на специјалист и отидов да видам 3 пати првиот што ми даде дека е добро, но Му реков дека имам чешање мора од време на време и имам бело место тој ми рече дека е добро, го погледнав втор пат кога ми ја даде истата маст што ми олесни за малку, но тој ми рече ако продолжи решението е операција да биде обрежување и ќе ми дадам уште неколку недели да видам дали ова има подобрување Она што сакам да ти го кажам е дека анимо е габа, но ако не се подобри, тоа ќе биде решението.

 311.   Едуардо dijo

  Здраво, помогни, мојот пенис е црвен (и глансот и „хаубата“) и многу гори, но ме пече кога ќе дојде во контакт со вода и ja..не зборуваме дури и за сапун ..., случајот е следново, имам 15 години, навистина не знам што имам, но сметам дека одржувам прилично нормална хигиена (се бањам 3 или 4 пати неделно), и токму кога се бањав како и обично, јас сум ќе го пренесам сапунот на мојот пенис и гледам дека е црвен, го допирам за да видам што ќе се случи и гори, го потопив во топла вода, но го натерав да изгори уште малку, како што многу пати тие работи се обично е прашање на ставање сапун во него и тоа е тоа, ставам сапун (очигледно издржувајќи го ужасното горење), а вистината е дека не знам што се случува, ми треба нечија помош и добро ... ајде, јас m 15 години, каков адолесцент не би се срамел да им каже на своите родители? Ве молам, ми треба одговор или препорака пред да го трпите срамот и да побарате помош од моите родители, се надевам дека ќе ми одговорат, Ви благодарам.