Пако Марија Гарсија

По долги години работа во правни советодавни, административни и преговарачки позиции во јавната администрација, сега се посветувам на она што отсекогаш сум сакал да го работам. Уште од најмала возраст чувствував дека имам посебен талент за пишување и секогаш го манифестирав со секакви раскази, раскази итн. Иако започнав како хоби, дојдов до заклучок дека можам да го претворам хобито во професија. Сега соработувам во различни медиуми и дигитални весници, тематски блогови, развој на веб-страници, пишување водичи и дидактички прирачници, промотивни текстови, рекламни и маркетинг кампањи, статии за мислења, стории и скрипти и деловни проекти од сите видови за кои се потребни текстови со квалитетна содржина , добро документирано и прегледано, како и кураторство и дебагирање на текстови. Јас сум во постојан личен и професионален раст и отворен сум за нови соработки.