Visualisasi kreatif

Visualisasi kreatif

Visualisasi minangka cara utawa teknik nggoleki sampeyan dhewe, kanggo nggambarake sampeyan minangka tujuan utama. Kayane ora mungkin utawa ora biasa, nanging kalebu praktik kasebut bisa digunakake kanthi apik kanthi cara psikologis.

Praktek imajinasi kanthi objektif, bisa mbantu sampeyan luwih siyap kanggo urip iki. Lan kasunyatane kasunyatane ana gandhengane karo pikiran kita. Kita kudu ngisi pikiran kanthi ide lan gambar sing positif supaya entuk apa sing dikarepake.

Apa sing diarani Visualisasi Kreatif?

Saka bayangake dhewe yen lagi nyekseni kahanan sing pengin dialami, ing endi sampeyan bisa ngrancang lan nyusun masa depan supaya luwih urip saiki. Babagan mikir lan bayangake kahanan sing bisa dadi angel kanggo sampeyan, ing endi protagonis sampeyan, lan coba fokus carane urip lan ngatasi kahanan kasebut kanthi cara sing positif.

Kanthi wujud iki kita nggambarake kanthi jinis visualisasi lan konsentrasi iki, wayahe sing dipengini. Sampeyan kudu mbayangake wektu sing stimulasi lan cukup kuat kanggo bisa nggawe kahanan kasebut kanthi arah sing paling apik.

Bentuk visualisasi iki bisa digunakake banget kanggo wong sing isin, kanthi sawetara mundur kanggo njaga hubungan karo wong liya, utawa uga ngrasakake fobia amarga bisa ngomong ing ngarep umum. Sampeyan bisa nggambarake dhewe, nampilake adegan nalika ndeleng nalika ngomong, malah dadi protagonis lan ngrampungake kahanan kasebut kanthi sukses, ya sampeyan kudu ngerteni wektu kasebut kanthi tenang lan aman.

Visualisasi kreatif

Kepiye cara nindakake visualisasi?

Visualisasi dudu babagan nggawe kahanan ing endi wae, utawa kapan wae. Sampeyan kudu ngetrapake praktik iki Ing papan sing sepi, kepenak lan ing ndhuwur kabeh santai. Iki nyedhaki meditasi, amarga kekuwatan konsentrasi. Sampeyan kudu nutup mata lan ngendhokke sawetara napas lan nyoba nggambarake wektu kasebut.

Sampeyan kudu aja nganti ana pikiran sing bisa nyampur karo ide sing pengin digawe maneh. Yen sampeyan entuk target, bayangake detail kasebut, lan bayangake obyek lan elemen sing bisa dadi bagean saka lingkungan kasebut. Nalika iku sampeyan kudu timbang pemandangan lan bayangake nggawe adegan kasebut.

Bayangake wayahe kanthi jero: kepiye carane sampeyan bakal disandangi, suhu, mambu, lan coba coba rasakake emosi apa sing bakal dakwujudake ing awak. Sampeyan kudu nyenengake pemandangan kasebut kanthi bangga, seneng lan marem.

Iki minangka tujuan utama, yen adegan kasebut bisa dadi nasib utawa kompromi, sampeyan dhewe wis nglatih lan ngrancang supaya bisa dirampungake kanthi cara sing memuaskan. Yen sampeyan ngleksanani latihan iki, paling ora kaping pindho saben dina, sampeyan bakal bisa ndeleng carane bisa ngatasi wektu-wektu sing angel banget kanggo sampeyan, mesthine mesthine kasunyatan sampeyan wiwit ganti.

Visualisasi kreatif

Apa visualisasi padha karo imajinasi?

Iku ora padha. Visualisasi yen rampung kanthi bener, fokus ing kabeh jinis rincian, luwih nyata lan luwih subur. Imajinasi nggambarake adegan kaya yen ndeleng film tanpa rincian liyane. Nanging bener manawa kaloro istilah kasebut digabungake, imajinasi minangka bagean saka teknik iki, nanging kudu digunakake kanthi cara sing praktis lan persuasif.

Nalika laku, sampeyan kudu nggunakake visualisasi mbayangake detail cilik lan menehi stimulus sederhana cilik. Kanthi cara iki sampeyan kanthi bertahap latihan kanggo fokus ing detil kasebut. Acara sing paling dibaleni lan digambarake umume minangka momen konflik ing saben dinane, carane njupuk tes nyopir, bukak wawancara kerja, kencan kaping pisanan, utawa kanggo atlit profesional, ing endi dheweke bakal pindhah menyang profesional supaya bisa ngatasi kahanan sing kompetitif lan ing endi dheweke kudu yakin yen bakal menang.

Visualisasi kreatif

Kepiye pengaruh visualisasi ing otak kita?

Isi eling karo ide lan gambar sing positif, iku bakal dadi cara kanggo nglatih pikiran kita kanggo visualisasi sing bener, tanpa nglarani kita. Jinis repetisi iki yen dikekang dheweke bakal nuntun kita golek dalan sing bener.

Jinis pikirane diukur karo kapercayan saben wong. Yen sampeyan ora ngowahi cara mikir, mesthine kabeh kedadeyan ing saben dinane, dibaleni maneh. Kanthi cara iki, yen pikiran sampeyan males bisa uga motivasi sampeyan tetep mantep.

Mula, visualisasi kudu ditindakake kanggo kabecikan, nanging kanthi cara ngormati. Wong sesambungan kanthi wicaksana, nanging kanthi akibat sing bisa ngasilake mupangat kanggo awake dhewe.  Sampeyan kudu ngerti cara mbedakake tumindak egois ing ngarepe wong liya, yen kita nggambarake prekara kaya kepribadian, sampeyan bisa uga ora nggambarake kahanan nyata.

Mulane andhap asor kudu ana ing njero wong kasebut lan aja bingung karo altruisme. Kita kudu nyoba ngisi ruang mental kanthi fakta, afirmasi lan ide positif lan ing ndhuwur kabeh kudu selaras karo apa sing pengin dipikolehi. Praktek iki suwe-suwe bakal mbantu kita ngetrapake adegan sing pengin diwakili mula dheweke direncanakake lan diresmekake sedina muput.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.