Apa sampeyan duwe kuping lilin? Ana obat alami sing migunani banget

lilin kuping

Ing kanal kuping, iku normal kanggo bahan alami dibentuk, sing duwe fungsi saka nglindhungi ing njero saka ngenalake kabeh jinis elemen, bledug, rereget, virus utawa bakteri, sing bisa mbebayani.

Sanajan lilin kuping duwe fungsi alami, yen ana kaluwihan, sampeyan bisa duwe krasa ngelu, ngelu, gatel, pegel, keprungu, lsp.

La ngresiki kuping iku penting, lan semono uga kanthi rutin.

Panyebab build-up lilin kuping

Kita kabeh wis nggunakake misuwur swab utawa "swab" kanggo nyopot lilin saka kuping. Efek sing bisa diasilake piranti-piranti cilik kasebut, sanajan kayane kayane ora kaya, bisa uga ngelawan apa sing dikarepake. Yaiku, luwih saka ngilangi lilin ing kuping, padha push menyang lan nglumpukake.

lilin

Uga lilin bisa diwiwiti nggunakake obyek runcing, kayata garpu utawa peralatan sing padha, sing kabeh digunakake kanggo mbusak lilin permukaan.

Gejala apa sing ana ing keluwihan lilin?

Kajaba sensasi gatel khas, sing arep diatasi kanthi ngenalake kabeh jinis alat menyang kuping, lilin bisa nyebabake pusing, buzzing, pusing lan nyeri. Ing kasus sing paling parah, bisa uga bisa ngrungokake.

Mupangate uyah

Larutan uyah sing apik ditemokake kanthi nyampur sendok uyah ing setengah tuwung banyu, nganti larut kanthi alus. Yen wis dicampur, sepotong katun dicelupake, nyelehake sawetara irungnya solusi ing kuping, lan endhas sirahe munggah.

Peroksida

Hidrogen peroksida minangka produk sing biasane ditemokake ing omah, kanggo ngobati tatu, disinfeksi, lsp. Nyampur hidrogen peroksida 3% karo banyu bisa dadi obat alami sing apik kanggo ngilangi lilin kuping.

 

Sumber gambar: Dr. David Grinstein Kramer / ORL-IOM Institute


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.