Phimosis, sawijining penyakit sing umum umum ing zakar lanang

Phimosis

La phimosis es salah sawijining penyakit sing paling umum sing bisa nyebabake zakar ing priaSanajan kasunyatane umume kedadeyan ing bocah-bocah, sing 95% ing umur enom biasane nandhang penyakit iki, bisa uga katon amarga macem-macem sebab ing wong umur apa wae. Sanajan akeh sing percaya, iki duwe solusi ing kabeh kasus lan sanajan penyembuhan biasane nglarani lan ngeselake, pungkasane bisa diatasi kanthi wektu.

Yen sampeyan pengin ngerti informasi babagan masalah iki, gejala sing ana, masalah sing bisa ditrapake lan sawetara tips kanggo perawatan, njupuk kertas lan potlot, sampeyan kudu nulis pirang-pirang perkara sing bakal ditindakake pitutur marang kowe lan jelasake sajrone artikel iki.

Apa sing diarani phimosis?

Sadurunge menehi pitunjuk babagan cara ndeteksi manawa sampeyan nandhang fimosis lan kepiye sampeyan kudu nyoba ngrampungake masalah iki, sampeyan kudu ngerti fimosis kasebut kanthi jelas lan jelas.

Ngomong kanthi teknis kita ngadhepi ora teratur ing kulit sing nutupi bagean terminal zakar, sing dikenal minangka kulup. Kulit iki ing pungkasan organ seksual pria sempit banget, sing ora ngidini glans diungkap, kadang kanthi lengkap lan kadang parsial. Fenomena kasebut bisa uga ana ing zakar erect lan ing kahanan santai.

?‍⚕️ Nduwe phimosis utawa ora mengaruhi ukuran penis. Nanging yen sampeyan isih salah siji saka wong-wong mau sing looking for sawetara saran kanggo nambah zakar kanthi aman, kita menehi saran download buku Master Penis saka kene

Salah sawijining kebingungan sing umum yaiku percaya yen sampeyan duwe phimosis, yen nyatane sampeyan duwe frenulum sing cendhak. Yen ana keraguan utawa ndeteksi sawetara masalah kasebut, penting golek ahli kanggo ngenali penyakit kita lan menehi perawatan sing tepat.

Napa phimosis muncul ing penis pria?

Bakal keprungu aneh banget nanging kabeh bayi sing nembé lair, lanang mesthi nandhang lara a phimosis fisiologis sing umume kasus bisa dirampungake tanpa intervensi utawa perawatan. Klompok cilik kudu mbutuhake perawatan supaya bisa ngatasi tanpa kakehan masalah utawa komplikasi.

Secara teknis, phimosis muncul amarga wis dijlentrehake ing ndhuwur, yaiku amarga penyimpangan ing kulit sing nyakup kulup. Sayange ora ana panjelasan konkrit babagan munculnya phimosis.

Iki minangka gejala utama phimosis

Fimosis ing pirang-pirang kasus yaiku gejala ing ngisor iki kanggo pasien;

  • Kincir saka zakar ora katon sebagean utawa lengkap. Nalika nyoba nemokake, rasa nyeri biasane saya abot
  • Nyeri nalika nguyuh Aliran cipratan apik lan bakal dibelokake ing akeh kasus. Kajaba iku, bisa uga kulup dadi radang nalika nguyuh. Elinga terus gejala kasebut amarga biasane salah sawijining gejala sing paling umum
  • Nyeri nalika ereksi ing sawetara kasus, bisa dadi intens banget, kadang-kadang ngalangi kita ora nindakake hubungan seksual
  • Kerep banget glans lan kulup sing asring nyebabake rasa sakit banget
  • Residu keputihan asring katon ing glans sing dadi sebab kebersihan intim sing salah amarga ora bisa ngilangi kulup. Menehi penting sing penting, amarga kadang bisa uga amarga prekara liya lan dudu fimosis kaya ngono

Yen sampeyan duwe sawetara gejala sing kasebut, luwih becik sampeyan lunga kanthi cepet supaya spesialis nindakake pemeriksaan babagan wilayah kasebut lan bisa ngatasi masalah sampeyan kanthi cepet. Yen sampeyan ngatasi masalah sampeyan, bisa uga sawise sawetara dina utawa sawetara minggu kabeh bakal dadi luwih rumit.

Jinis-jinis phimosis

Jinis-jinis phimosis

Biasane ora umum sing wis dingerteni, nanging ana rong jinis phimosis

Fisiosis fisiologis

Kita wis ngobrol babagan jinis phimosis ing wiwitan artikel iki, lan Iki minangka bayi sing kedadeyan ing bayi nalika lair. Nalika pirang-pirang dina, kulup bayi sing bayi bakal entuk elastisitas lan bakal saya gedhe nganti bisa mundur tanpa ana masalah. Yen masalah isih ana pirang-pirang taun, kita bakal ngomong babagan jinis phimosis liyane lan dudu masalah patologis.

Phimosis patologis

Jinis phimosis iki arang banget, nanging bisa kedadeyan ing pria ing sembarang umur amarga infeksi utawa luka sing mbentuk jaringan anyar sing, sawise mari, ora ngidini glans ditemokake kanthi cara sing normal banget. Yen ngalami masalah iki, sampeyan kudu golek dhokter kanggo menehi diagnosis lan menehi perawatan.

Derajat phimosis

Maneh, wong lanang bisa ngalami phimosis, nanging bisa uga kalebu siji jinis utawa jinis liyane, bisa uga siji derajat liyane. Gelar kasebut kalebu saka V ing endi kita bisa nemokake glans kanthi sampurna, nganti aku sing glans ora ditemokake kanthi cara apa wae.

Ing ngisor iki kita nuduhake lan nerangake macem-macem derajat phimosis sing ana;

  • GRED I: punctate, kulup ora bisa ditarik kabeh, glans ora katon ing kasus apa wae
  • Kelas II: tusukan, kulup bisa ditarik minimal, meatus kemih bisa dideleng
  • Kelas III: kulup bisa ditarik menyang tengah glans
  • Kelas IV: kulup bisa ditarik maneh ing ndhuwur mahkota glans
  • Kelas V: bakal ana mundur total kajaba cincin fitmosis sing bisa dideleng

Apa perawatan kanggo fimosis?

Gumantung saka jinis lan derajat phimosis sing nandhang sangsara, perawatan kasebut bakal dadi siji utawa liyane, lan ing kabeh kasus kudu diresepake dening dokter. Diagnosa lan ngobati awak apa wae jinis lan derajat phimosis bisa dadi omong kosong, uga bisa uga nemen.

  • Pangobatan kortikosteroid. Jenis perawatan iki dituduhake kanggo bocah sing umur 3 taun utawa luwih. Biasane, krim kasebut sing bakal bisa misahake kulit kulup kanthi sithik kanggo kulit, lan elastisitas kulit luwih gedhe. Ing kasus paling umum, perawatan iki sukses, sanajan ora bisa dituju, kita kudu bali menyang spesialis kanggo diagnosa maneh lan menehi resep perawatan anyar.
  • Perawatan bedah. Dikenal minangka sunat sing ditindakake kanggo wong diwasa lan bocah, umume nganggo anestesi lokal. Iki kalebu ngilangi bagean kulup sing nyegah glans supaya ora kena kabeh. Yen komplikasi ora muncul, sing ora bisa kedadeyan, iki kalebu intervensi klinis sing cukup sederhana.
Artikel sing gegandhengan:
Keuntungan sunat

Bisa uga komplikasi phimosis

Phimosis

Phimosis ing sawetara kasus bisa nyebabake sawetara komplikasi. Iki bisa uga serius ing sawetara kasus, nanging umume nglarani ing sawetara kasus.

Ing ngisor iki minangka komplikasi sing paling umum sing bisa ditindakake amarga phimosis;

  • Bisa uga komplikasi paling umum lan serius yaiku paraphimosis, sing kasusun saka pembengkakan glans nalika kulup wis mundur ing pangkal iki lan ora bisa bali kanthi cara apa wae, miturut posisi normal.
  • Infeksi urin. Amarga ora bisa ngakses wilayah kasebut kanggo reresik sing tepat, bisa uga infeksi saka jinis iki
  • Peningkatan kemungkinan kena penyakit kelamin
  • Kemungkinan saka nandhang kanker penis mundhak
  • Bisa uga rasa ora nyaman nalika nindakake hubungan seksual amarga glans ora bisa ditemokake kanthi lengkap
  • balanitis minangka akibat saka kurang higienitas sing tepat, nyebabake pembengkakan lan abang saka glans lan kulup
Artikel sing gegandhengan:
Balanitis: Gatel lan abang saka zakar

Ana sawetara komplikasi sing bisa uga ditrapake amarga phimosis, nanging ing umume kasus kasebut ora umum, mula kita mutusake ora bisa mbukak.

Pengarepan kanggo ngatasi phimosis

Phimosis Iki minangka penyakit, kaya sing wis diandharake, umum ing pria, lan iki biasane diatasi kanthi cara sing gampang lan cepet, sanajan kadang-kadang ngalami rasa nyeri lan kudu nyingkiri praktik-praktik sing ora biasane. Yen wis telat dideteksi, bisa nyebabake kita komplikasi maneh, nanging ing umume kasus sing normal bisa ditindakake kanthi cepet.

Rekomendasi sampeyan supaya bisa nyembuh banget tanpa ana komplikasi sing bisa dideteksi sekaligus, ing bocah utawa ing awak dhewe, sawetara gejala phimosis sing paling umum, sampeyan menyang dhokter spesialis kanggo njelajah wilayah kasebut lan bisa njupuk keputusan tanpa kasep. Ing umume kasus, phimosis rumit nalika sampeyan nyoba ngrampungake dhewe kanthi maca artikel khayal sing ana atusan jaringan ing jaringan utawa nyoba ndhelikake, sawijining perkara sing ora bakal bisa ngrampungake.

Siap ngadhepi phimosis informasi lan wis siyap?.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

30 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   diego mamani ancasi ngandika

    Nuwun sewu, jebule kulup kasebut ora ketinggalan karo aku ing antarane kelas 2 lan 3 sawise njupuk kulup kanthi total mbabarake glans nanging banjur ora bali lan aku nindakake kanthi manual kanthi rasa nyeri, nalika kencing aku ora duwe Masalah, uga ora ana pembengkakan, yen zakar saya mundhak, aku ora krasa lara utawa komplikasi nganti saya masturbasi lan ora krasa lara, ing operasi iki prelu, umurku 16 taun. reputasi saya tetep padha ora ketinggalan glans mung glans sing bisa digatekake sithik. apa aku butuh ciscuncicion?

  2.   mayra ngandika

    Nuwun sewu, bayiku duwe cincin sing bisa ditarik, ana kekuwatan, sunat wis umur patang taun

  3.   rodrigo ngandika

    Hai, jenengku Rodrigo, umurku 17! Apa sing dakkarepake yaiku aku bisa mundur kulup mudhun saka glans nanging kanthi gaweyan aku duwe frenulum sing cendhak lan cincin phimotic katon nanging aku ora masalah karo rasa sakit sing kobong nalika kasebut ing urin! Apa bisa dadi masalah ing frenulum? yaiku yen aku duwe frenulum yen benang kulit ing pinggir frenulum aku wis nempelake bagean saka kulup lan aku mikir yen ngethok kulup ing kana bakal saya gedhe! HELP lan matur nuwun sanget

  4.   Andreas herrera ngandika

    Halo! Sugeng enjing kabeh!
    Aku bisa narik kulit kulup kanthi cara normal kanggo mbukak kabeh glans, nanging nalika zakar saya mundhak, cincin kulit katon ing makutha glans lan nutupi sebagian. Aku krasa lara nalika pengin nyuda maneh, dakkira duwe kulit berlebihan, apa aku duwe phimosis? Apa aku butuh sunat? Apa bisa diatasi nganggo salep kortikosteroid?

  5.   Francisco ngandika

    Halo, sawetara wektu, yen aku duwe hubungan seksual karo garwaku, kulupku pecah lan lara banget lan dadi radang, bisa uga minangka phimosis sing aku kudu lunga menyang Urologist.

    1.    Wilter Zambrano ngandika

      Halo, aku umur 52 taun, penisku duwe frenulum sing cendhak banget saben aku duwe hubungan seks, ana erogenisasi lan dosa lan nggawe aku kaya quason ing endhas sing gedhe lan lara yen dipasang

  6.   Ricardo González ngandika

    Aku rumangsa yen masalahku luwih parah Aku umur 30 taun. Kayane aku wis suwe ngelingi, nanging aku ora menehi wigati ing wektu iki, aku ora bisa mbusak penis kanthi cara apa wae lan amarga iki aku bisa ndeleng bekas putih ing jero kemerahan saka zakar, aku malah ora bisa duwe jinis maneh tanpa kondom, amarga yen nindakake kaya ngono, getihen akeh, aku njaluk tulung menehi rekomendasi spesialis ing Florida Selatan, matur nuwun

  7.   Diego ngandika

    Siji pitakon, aku saka Cordoba lan duwe masalah iki, nanging iki wis lara banget lan aku ora ngerti apa sing kudu ditindakake kanggo nambani, ora nate lara ati

  8.   jose ngandika

    Halo, maaf, konsultasi saya sawise entuk ernia inguinal, lapisan penis saya nyelehake
    Amarga coklat iki nyusut ing macem-macem sisi, akeh daging babi sing ngganggu, lapisan ora mlaku kanthi apik
    Apa sing bisa daklakoni ing kasus kasebut?

  9.   david ngandika

    Halo, aku umur 53 taun lan iki sepisanan kedadeyan kaya aku, aku duwe kulit sing nutupi kulup, yen aku normal ora ana sing kedadeyan, nanging aku ora bisa narik kulit maneh, aku kaya cincin tertutup sing ora pas lan aku ngeculake kulup, iki opo ??? apa ana krim utawa sing kudu dilebokake?

  10.   Jose ngandika

    Halo, aku umure 15 taun lan aku kelas V nanging aku kuwatir banget yen nalika (tenang tanpa degdhang) yen bisa ditarik, nanging nalika menehi ereksi, nyoba ditarik lan lara nanging ing Mungkasi aku bisa lan ana wong sing bisa ngomong apa sing kudu aku lakoni !!!

  11.   Darius ngandika

    Yen sampeyan pengin ngerti sebabe kulup dadi kenceng lan tembok kasebut lara lan nalika sampeyan ndemek iku kaya ngeruk utawa dadi panas kulit

  12.   Jorge ngandika

    Halo, jenengku Jorge, aku mikir kasusku nomer 2 lan aku ora ngerti apa sing kudu daklakoni, lan nalika kena zakar aku ora lara lan aku nyoba ndemek glans lan lara banget, kaya-kaya nggaru aku. Apa ana tamba tanpa krasa lara lan ora bisa ditemokake?

  13.   anthony fernandez ngandika

    Halo, piye kabarmu? Jenengku Anthony, aku umur 21 taun. Kayane aku nandhang Phimosis iki, nanging aku ora ngerti persis pinten umurku. Perlu wektu & muga-muga durung kasep. Yen sampeyan bisa ndeleng seprapat kulup, yen aku krasa lara nalika sesambungan karo pasangan, meh kaya tertutup & ditandur ing endi mung ana siji balung kothong utawa kurang ing endi aku nguyuh. Punapa panjenengan kersa nulungi kula. Aku bakal ngormati

  14.   MARINO SANCHE CUESTA MAIL ngandika

    Aku umur 44 taun akhir-akhir iki nalika aku duwe hubungan seks, nggawe ragitas cilik ing prepusio lan akhir-akhir iki nalika aku nambani, aku dadi putih ing papan sing disembuh lan angel kanggo aku nuduhake glans.

  15.   Dámaris Martínez moral ngandika

    Halo, kepiye yen bojoku duwe masalah iki lan aku pengin ngerti apa sing nyebabake masalah iki amarga dheweke durung nate kedadeyan lan dheweke wis setaun setengah taun yen kita ora bisa duwe privasi

  16.   Jorge Ake Rodriguez ngandika

    Hai, aku Jorge, umurku 59 taun, lan aku duwe masalah amarga aku ora bisa mundur kulit utawa kulup kanggo ngekstrak glans lan saya kobong nalika kencing, nanging sing aneh yaiku aku sadina sadina sawise hubungan seks lan sing paling aneh yaiku sadurunge yen bisa ngumbah glans ……. Muga-muga lan bisa nuntun aku ing babagan iki. Salam lan matur suwun sadurunge ...……………

  17.   Adrian Vera ngandika

    Halo, aku wis nate nemoni masalah iki lan nuwuhake krasa lara yen kudu sesambungan karo pasangan, aku ana ing tahap 4 lan aku pengin ngerti apa salep utawa obat sing bakal digunakake

  18.   Aku wedi karo vasquez ngandika

    Masalahku yaiku penis sing nggawe megas utawa ngethok kulup lan katon putih lan kenthel.

  19.   jhoss ngandika

    Halo, aku jhoss, penis pacarku ditutupi lan ora bisa mudhun, apa sampeyan bisa nulungi aku?

  20.   arthur ngandika

    Halo, kira-kira rong dina kepungkur aku hubungan seksual tanpa kondom, nyatane, iki pertama kaline tanpa nggunakake kondom, sing ringkes, masalah sing dakkirim yaiku nemokake kulup kanggo ngilangi endhas anggota, aku duwe hubungan seksual tanpa masalah, aku ngrampungake sesambetan, nanging kulup ora bali menyang papane lan saiki wis rong dina kepungkur aku ora bisa bali lan sejatine ora kepenak amarga krasa sensitif banget lan aku wiwit akeh ereksi ing wayah awan, masalahe saya lara saben-saben duwe degdegan lan ing endhas penis katon rada abuh lan semu abang, sejatine aku wedi banget lan pengin lunga menyang dhokter masalahe yaiku aku ing njaba negara lan aku bali menyang dheweke nganti patang minggu kanggo ngunjungi dokter, nanging sejatine ora kepenak meh kabeh wektu aku rasa ora kepenak, muga-muga ana wong sing bisa menehi rekomendasi apa sing bakal ditindakake utawa mung teka mudhun dina iki

  21.   Jorge ngandika

    Aku duwe masalah yen aku ora bisa narik kulit utawa kulup kanggo ngekstrak glans lan banjur kobong nalika kencing, nanging sing aneh yaiku nalika aku sadhar sawise nindakake hubungan seks lan sing paling aneh yaiku sadurunge yen bisa nindakake kanggo ngumbah glans ……. Muga-muga lan bisa nuntun aku babagan iki. Salam lan matur suwun sadurunge ...……………

  22.   Daniel ngandika

    Dheweke ngoperasikake atiku lan menehi tabung kanggo urin lan nyebabake infeksi sing gedhe banget, ahli urologi menehi antibiotik sing diarani citrofloxacin 500mg. Aku wis njupuk akeh lan padha ngusir infeksi liwat urin lan aku isih kena infeksi, sing paling ala yaiku kulit sing nemplek ing glans lan nalika nyoba ngilangi glans sing kobong lan rasa lara saya lara, saliyane banget macet nalika narik kulit bali, kulit saya lara lan asring banget saya getihen kanthi semangat, aku pengin ngerti apa ana krim kanggo mbantu aku alon-alon, matur nuwun kanthi rumiyin.

  23.   Julian ngandika

    PHIMOSIS BUKAN PENYAKIT !!!!!!!

  24.   RAUL ngandika

    HELLO ING KALINGKU SAKA Kasedhiya ING KABEH HUBUNGI SEKSUAL, AKU SIRI KULIT KAKING BRAKE LAN KITU KANG GOLEK, LAN KALI-KALI BANYAK. ITU CUKUP. Aku ora ngerti yen ana kasus FIMOSIS utawa yen duwe tamba

  25.   Javier ngandika

    HELLO ING KALINGKU SAKA Kasedhiya ING KABEH HUBUNGI SEKSUAL, AKU SIRI KULIT KAKING BRAKE LAN KITU KANG GOLEK, LAN KALI-KALI BANYAK. ITU CUKUP. Aku ora ngerti yen ana kasus FIMOSIS utawa yen duwe tamba. 04247004823

  26.   Justin lempung ngandika

    Halo, nuwun sewu:
    Kanthi p *** mung bolongan uretra sing ditemokake (Garis rambut p ***). ora mudhun nganti glans ditemokake kabeh ...
    Mangga sampeyan bisa menehi saran !!!

  27.   carlos lopez jimenez ngandika

    Halo, sawise sanggama karo pacarku lan aku ngalami fimosis, nanging nalika nuroni, kulit sing nutupi zakar pecah lan saiki aku wis kobong lan getihen lan nalika mlebu kamar mandhi kobong.

  28.   JOHN RAMOS ngandika

    HELLO Nuwun marang GUSTI AKU NGANGGO OPERASI FIMOSIS, KANGGO INGKANG KANGGO NGANGGO LAKU PALING LUCU KANGGO KANGGO AKU, [Amarga SAKTI AKU BISA NGARASA HUBUNGAN SEKSUAL Amarga LIRU KANG KANGGO ROSI

  29.   Jorge ngandika

    Umurku 35 taun lan biasane masturbasi saben dina mung sepisan lan tanpa ejakulasi, lan akhir-akhir iki aku ngamati yen sawise saben sesi, glans saya mundhak akeh banget lan ora ngidini aku nutupi kulup. Sawise sawetara dina, bali menyang kahanane sing normal, nanging nganti kedadeyan aku ora bisa masturbasi. Apa sing bisa tak lakoni? Matur nuwun