Apa duwe tali sepatu minangka tandha apik?

Apa duwe tali sepatu minangka tandha apik?

Yen kita olahraga sok-sok utawa terus-terusan, ing sawetara titik bisa uga nyeri otot pungkasan sing diarani nyeri otot. Nyeri otot cilik iki bisa nyebabake rasa ora nyaman lan kasunyatan manawa kita duwe tali sepatu nggawe kita ragu yen iku tandha apik.

Penyakit iki bisa uga katon kaya gangguan normal gaweyan fisik sing tepat wektu. Nanging masalahe yaiku nalika sampeyan nglatih terus-terusan lan kanthi periodik lan lara kasebut katon bola-bali. Yagene kedadeyan kasebut? Apa iku tandha apik? Apa dheweke butuh wektu suwe kanggo ilang?

Apa tali sepatu lan kenapa bisa kedadeyan?

Tali sepatu utawa "DOMS" iku pain otot asal pungkasan sing katon ing otot sing wis digunakake kanggo jam lan sawise ngleksanani mboten umum. Malah bisa uga ora dikoordinasi kanthi apik utawa wis ditindakake kanthi intens lan ing ngendi kontraksi eksentrik luwih dominan.

Kepriye rasane yen duwe tali sepatu?

Pain minangka salah sawijining tandha sing paling khas. Ana sensitivitas ing wilayah sing nyebabake nyeri, sampeyan malah bakal ngrasa yen ana area abuh bakal ngrasakake ora bisa mindhah wilayah sing kena pengaruh, senajan kabeh bakal gumantung saka lara sing dirasakake, malah bakal digatekake kaku nalika nggawe pamindhahan. Yen sampeyan pengin palpasi area utawa pengin nggawe kontraksi utawa babagan, sampeyan bakal sok dong mirsani akeh sensitivitas.

Apa duwe tali sepatu minangka tandha apik?

Kenapa tali sepatu bisa kedadeyan?

Ora ana jawaban sing rinci kanggo nyangkut kasunyatan kanggo akibat iki. Ana macem-macem teori sing digawe lan kabeh nuduhake karusakan digawe dening kontraksi eksentrik bola-bali lan nyebabake inflamasi ing wilayah kasebut.

Latihan sing bola-bali banget nggawe karusakan saraf akut sing mrodhuksi komprèsi ing endings syaraf saka spindle otot, utamané mengaruhi ing serat otot.

Kanthi cara iki pain iki diprodhuksi amarga kanggo ngleksanani terus-terusan lan kekuatan sing ditindakake ing otot sing ora nduweni tanggung jawab cukup kanggo nahan tekanan kasebut digawe karo pasukan anyar. Ngonsumsi suplemen gula ora bakal mbantu nyegah rasa lara ing teori, nanging sawetara obat sing rinci bisa ditrapake.

Apa duwe tali sepatu minangka tandha apik?

Apa duwe tali sepatu minangka tandha apik?

Akeh wong sing percaya yen ngalami lara nyebabake pangarepan latihan bisa digayuh, malah nganti yakin yen iki gejala wutah otot. Iku ora luwih saka pain saka otot disebabake owah-owahan olahraga utawa dening imposition saka latihan anyar.

Sampeyan kudu ngrancang latihan utawa olahraga kanthi apik supaya laces ora ditrapake. Duwe perih ora mesthi dadi tandha apik ing pungkasan latihan. Kanggo entuk efisiensi sing luwih apik, perlu kanggo mesthekake yen sel satelit teka kanggo ndandani karusakan sing disebabake dening latihan.

Nalika sampeyan nindakake latihan, sampeyan kudu nggawe manawa beban sing diprodhuksi cukup, supaya ora nyebabake pati sel. Kanggo entuk olah raga sing apik sampeyan kudu nindakake latihan konsentris malah eccentrics lan mboko sithik nambah kakiyatan. Cara olahraga iki minangka cara sing paling apik, amarga ing jangka panjang yen sampeyan ora meksa otot, awak bakal matur nuwun lan asil sing apik bakal digambarake ing jangka panjang.

Kontraksi otot eksentrik ing jangka panjang ndadekke efek sisih. Kanggo mangerteni jinis latihan iki, perlu kanggo njlentrehake yen ditindakake liwat kontraksi isotonik, ing ngendi ketegangan diprodhuksi ing serat otot.

Profesional sing nggarap indoctrinating seri latihan iki kudu digatekake risiko latihan kanthi latihan eksentrik, kanthi cara iki kudu dikurangi kanthi maksimal supaya otot ora cilaka.

Yen awak ora ngaso karo jinis olahraga iki lan mulane tansah lara, Recovery Panjenengan ora bakal mungkasi lan mulane, bakal ana jalaran Samsaya Awon. Karusakan bakal saya tambah lan bakal saya elek. nyebabake ciloko liyanekalebu luh otot utawa ligamen ambruk.

Apa duwe tali sepatu minangka tandha apik?

Obat kanggo nyuda rasa lara

Menehi dhewe pijet ing wilayah Iki minangka salah sawijining obat sing nyuda rasa lara. Bisa sampeyan njupuk ibuprofen ing wektu, nanging aja njupuk kakehan supaya ora nyebabake masalah usus lan mengaruhi panyerepan nutrisi.

aja nganggo es amarga bisa uga ora obat banget efektif, nanging nggunakake sawetara jenis semprotan penghilang rasa sakit mentol bisa nemen nyuda pain lan dadi gedhe.

Sanajan ora bisa dipercaya olahraga bisa ngredhakaké banget, kang saka resistance elastis. Cara iki malah bisa dadi luwih efektif tinimbang pijet.

Kaping pirang-pirang dikandhakake yen njupuk gula sadurunge olahraga bisa entuk manfaat asam laktat, nanging uga ora bisa digunakake. kayu manis lan jahe Dheweke duwe sifat anti-inflamasi sing mbantu nyuda rasa lara. Malah ing Suplemen asam lemak omega-3 Dheweke uga mbantu inflamasi.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.