Kepriye busana otaku?

Otaku

Sadurunge ngerti carane otaku sugih, kita kudu ngerti apa iku otaku. Kaya sing bisa kita waca ing Wikipedia, Otaku nerjemahake minangka sampeyan lan umume digunakake ing Jepang lan ing saindenging jagad kanggo ngrujuk marang penggemar anime utawa manga.

Siji-sijine yaiku sampeyan seneng anime utawa manga lan nggunakake konten jinis iki sacara sporadis. Ing kasus iki, wong ora bisa dianggep otaku. Otaku yaiku wong sing mung nggunakake konten anime utawa manga.

Nanging, saliyane iku, dheweke uga seneng melu acara lan acara sing ana gandhengane karo tema iki, melu konvensi, seneng musik lan video game Jepang, seni penggemar, fiksi penggemar, ngerti budaya Jepang lan seneng nganggo sandhangan sing padha karo karakter favorit sampeyan.

Otaku

Proses dadi otaku diwiwiti kanthi nganggo kaos lan/utawa aksesoris karakter anime favorit. Sajrone wektu, yen ekonomi ngidini, dheweke bakal miwiti nganggo sandhangan kanthi warna sing padhang kaya sing katon ing pirang-pirang anime, nanging ora kanthi rutin.

Artikel sing gegandhengan:
30 iku apa ing tanggal kapisan

Suwe-suwe, sampeyan bisa uga bakal nggawe crosplaying karakter favorit. Sampeyan ora kudu duwe dhuwit akeh kanggo dadi otaku lan nganggo sandhangan sing padha.

Sing dibutuhake yaiku imajinasi lan kekarepan kanggo ngganti cara sampeyan kanthi radikal lan kritik sing bakal ditampa nganti sampeyan wis biasa ora nggatekake.

Otaku fashion lan crosplay

Otaku

Crosplay minangka portmanteau saka dress-up lan play, mula tegese muter busana. Senajan crosplay biasane eksklusif kanggo konvènsi, iku dadi liyane lan liyane umum kanggo ndeleng anime lan manga penyayang disandangi minangka karakter favorit.

Yen sampeyan pengin nggawe sensasi ing manga lan anime acara utawa konvènsi sing rencana kanggo rawuh, Aku ngajak sampeyan tindakake tips sing aku nuduhake sampeyan ing ngisor iki:

  • Pilih karakter sing padha karo dhuwur, mbangun, bobot lan, ing ndhuwur kabeh, pribadine. Aja nyoba nganggep awake dhewe minangka karakter sing makili sampeyan, sanajan sampeyan seneng.
  • Yen sampeyan ora bisa nemokake kostum karakter utawa metu saka budget, miwiti nggawe awal.
  • Setelan kudu nyaman lan prasaja sabisa. Ing acara lan konvènsi sampeyan biasane nglampahi akeh wektu ngadeg lan lumaku, supaya sampeyan kudu nyoba kanggo dadi nyaman sabisa.
  • Nalika sampeyan milih karakter, nyoba kanggo nggawe iku uga dikenal. Yen sampeyan nganggo busana kaya karakter sekunder ing seri, mung sawetara wong sing bisa ngenali sampeyan.
  • Wig mesthi dadi pilihan sing luwih apik tinimbang pewarnaan rambut. Yen ora ana pilihan, pilih pewarna rambut sing dicuci sawise ngumbah rambut.

Umume penggemar anime seneng nganggo sandhangan sing diwarnai kanthi ekspresi awak sing padha karo karaktere. Gaya saben wong kudu nuduhake kabungahan, kepositifan, lan kasenengan sing dirasakake otaku kanggo acara favorit.

Aja wedi yen seneng karo publik, sanajan bisa dianggep bocah utawa isin kanggo wong liya. Conto sing cetha bisa ditemokake ing donya videogames.

Video game tansah digandhengake karo pamirsa bocah, nanging ora kabeh game fokus ing jinis pamirsa sing padha.

Akeh game sing, amarga isi kekerasan sing dhuwur, ora diklasifikasikake kanggo bocah-bocah ing umur 18 taun.

Kajaba iku, kemampuan sing dibutuhake, mental lan fisik, ora bisa digayuh sing paling cilik, ora ana regane video game.

ngerti budaya Jepang

Otaku

Bagean gedhe saka kesenengan dadi otaku yaiku sinau babagan budaya Jepang supaya kita bisa ngerti kabeh pengalaman sing dituduhake.

Iku ora proses prasaja. Ora mbutuhake kita miwiti sinau buku, nanging kanggo nglengkapi informasi sing dicritakake ing crita kasebut.

Kanggo mlebu ing jagad otaku, perlu, kita bisa ujar penting, duwe kawruh babagan:

  • Basa kasebut, akeh penggemar seneng tantangan sinau Jepang.‎
  • Kimono, gaman lan waja samurai, lan barang kostum tradisional/sejarah liyane.‎
  • Filsafat Jepang, kayata Buddhisme Zen, Wabi-Sabi lan Bushido.
  • Festival lan perayaan Jepang.
  • Cerita rakyat lan mitologi, utamane yen ana hubungane karo anime populer.‎
  • Jajanan, panganan cuci mulut, permen, delicacies Jepang.

seri lan komik

Otaku

Penyayang anime umume luwih seneng anime Jepang asli kanthi subtitle, amarga dubs cenderung ngganti dialog asline kanthi tujuan ngganti lelucon budaya, panganan, festival, lan liya-liyane menyang negara sing padha.

Akeh otakus sing seneng ngomong babagan beda antarane versi anime saka seri lan manga.

Yen sampeyan manggon ing kutha sing relatif gedhe, sampeyan ora bakal ngalami alangan kanggo nemokake toko komik ing ngendi sampeyan bisa nemokake versi loro kasebut.

Nyatane, akeh toko kasebut duwe bagean khusus kanggo kabeh konten sing asale saka Jepang.

Nanging, yen sampeyan nemokake apa sing sampeyan goleki, sampeyan bisa milih ngunjungi Amazon, ing ngendi sampeyan duwe akeh konten saka kabeh jinis lan ora mung ing format digital.

Yen sampeyan ketemu penggemar anime liyane, mesthine yen sampeyan menehi komentar babagan sing disenengi, ngaku sampeyan durung tau krungu, utawa nyebutake komik favorit sampeyan, dheweke bakal menehi tampilan sing ngremehake. Yen sampeyan pancene penggemar anime apik, sampeyan kudu mbukak pikiran lan sinau bab liyane.

Saben pangguna duwe sawetara genre favorit, nanging ora nate ngganggu seri utawa genre anyar sing durung nate menehi kesempatan kanggo alasan sing ora ana alesan. Ing ora aku gusta, dudu kabeneran sing abot.

ngendi kanggo nonton anime

Yen kita pirembagan bab seri utawa film, paling dianjurake tansah format DVD, anggere kasedhiya lan ing rega cukup. Seri DVD utamane kalebu akeh konten tambahan ing format audio, video lan gambar.

Salah sawijining platform paling apik kanggo nonton anime ing Cunchyroll, platform ing ngendi sampeyan bakal nemokake luwih saka 30.000 episode anime. Iku kalebu forum ngendi sampeyan bisa njaluk isi anyar, ketemu pangguna karo raos padha.

Kajaba iku, kalebu bagean video game kanggo nggedhekake kawruh lan rasa. Crunchyroll kasedhiya liwat web lan ing format app kanggo iOS y Android. Platform iki mbutuhake langganan kanggo ngakses kabeh konten sing kasedhiya.

Ing Amazon Prime lan Netflix, kita uga duwe katalog seri anime sing akeh, kayata:

  • invasi dhuwur
  • Baki
  • Periode Biru
  • tresna kucing
  • Kotaro urip dhewekan
  • Scissor Pitu
  • naruto
  • Inazuma sewelas
  • Goblin Slayer
  • Detektif Conan
  • Seri Emas lan Perak Pokémon
  • Seri Pokémon Diamond lan Pearl
  • Ikan Pisang
  • Evangelion: 1.11
  • Winx Club
  • My Hero Academia: Two Heroes
  • Wali ing wayah wengi
  • nyerang titan
  • Josee, macan lan iwak…
  • Dororo

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.