Blazer utawa Amerika?

Blazer utawa Amerika?

Minangka dheweke blazer, blazer minangka jaket, duwe ing umum tegese padha, nanging ing kasunyatan saben wong duwe konsep tartamtu. Istilah-istilah sing dianugerahi saben wong duwe maksud, amarga ing sajarah lan amarga evolusi, desain sing jenenge dhewe wis digawe.

Apa sampeyan kudu milih blazer utawa jaket? Apa prabédan antarane loro? Nindakake tampilan ing ndhuwur, kita bisa nemokake rincian cilik sing saiki bisa dingerteni ing toko sing ora kaetung. Bedane antarane modern lan luwih santai, lan antarane elegan lan formal.

Kita ngerti istilah jaket minangka jeneng umum kanggo njlèntrèhaké blazer utawa jaket. Asal-usule dirangkep saka a Jahit Inggris tradisional, ing kono banjur diekspor menyang Amerika lan jeneng Americana ditempelake ing kono.

Perlu dicathet yen jaket minangka istilah sing diwenehake kanggo rong jeneng kasebut. Dina iki kita ngerti, nanging lair ing Inggris ing ngendi banjur diekspor rancangane menyang amerika. Ing kana wiwit diprodhuksi minangka sandhangan unik lan resmi lan ing ngendi jeneng Americana dianugerahi. Perlu dicathet yen sawetara desain jaket wis digawe ing siji potong.

Blazer utawa Amerika?

unik Iku bakal gumantung ing wong lan wayahe. kang bakal digunakake. Kaya sing wis dakkandhakake, blazer kasebut elegan banget, nanging nduweni sentuhan sporti. Jaket kasebut luwih elegan lan bakal gumantung ing acara utawa wayahe sing bakal ditampilake.

Blazer lan blazer Iki minangka rong konsep sing wis ana ing pirang-pirang taun, sanajan kita tansah nganggo jaket utawa blazer. Rincian lan bedane bisa ditemokake ing aksesoris lan potongan kain lan kita nemtokake ing ngisor iki.

Blazer utawa Amerika?

Amerika

Jaket minangka sandhangan formal banget. Lair ing Inggris ing pungkasan abad kaping XNUMX lan digawe kanthi kudu ngethok buntut jas rok. Kanthi cara iki jaket digawe luwih gampang digawa, luwih fungsional lan tanpa ilang keanggunan.

Ing abad kaping XNUMX digawe jaket sing luwih cocog kanthi jeneng “jaket jas” lan thanks kanggo aristokrat Beau Brummell (parfum Brummell kaleksanane tokoh dicithak) fashion ngembangaken minangka kang dadi pathokan fashion ing wektu sing.

jaket Amerika

imigran Inggris uga nggawe dikenal gaya jaket iki. Padha nggawe sawetara owah-owahan, mung ninggalake loro saka telung tombol lan bukaan siji wis diganti dening loro bukaan fungsi liyane ing saben sisih sandhangan.

Ing Spanyol Model jaket iki teka abad XIX lan wis dibaptis minangka jaket Amérika, diwenehi asal. Gaya formal sawijining stands metu, karo placket saka rong tombol peteng lan kanthong tutup. Jaket Amerika iki dirancang kanggo cocog karo celonone lan kanthi mangkono ngresmikake setelan kasebut.

Iki minangka sandhangan sing cocog kanggo acara khusus lan resmi, kayata turnamen utawa perayaan. Sandhangan jinis iki becik kanggo nyandhang kanthi kancing pisanan sing diikat. Senajan kita wis dipasang minangka rasukan formal kanggo ngiringi celonone lan sing padha arep cocog, kita uga bisa nggunakake individu lan Luwih informal, nggabungke karo celonone Cina utawa jins.

blazer

Sampeyan wis asale saka angkatan laut saka data iki kita bisa nggolongake iku soko liyane olahraga . Iku uga elegan, nanging kanthi sentuhan sing luwih santai. Ing wiwitane dibedakake kanthi nggawa tombol metallic lan kanthong patch. Sawetara wong nggawa sawetara jenis insignia ing kanthong payudara lan minangka tandha sandhangan sing bakal dianggo ing kompetisi Cricket ing Inggris.

Blazer lanang

Ratu Victoria saka Inggris ing abad kaping XNUMX pengin nggawe jaket, adhedhasar Amerika, ing ngendi digawe nganggo kain sing luwih tahan, kanthi kanthong potong lan tembelan sing padha. Ing gaya iki kita bisa ndeleng manawa luwih sporti lan santai.

Ing taun 20-an, blazer dadi modis, ngendi kombinasi karo celonone putih ngadeg metu. Dina iki kita bisa gabungke karo celana apa wae, umume gaya slim, ing sembarang werna lan malah karo jins. Bisa nggawe tampilan luwih santai.

Kanggo ngrembug loro jaket kasebut, sawetara aspek kudu digatekake. Padha rincian banget prasaja ngendi Amerika luwih formal, karo placket tombol peteng lan kanthong tutup. Biasane nganggo celana. Nanging, blazer luwih santai, kanthi kain sing luwih tahan lan nganggo kanthong tembelan. Padha sampurna kanggo sugih ing cara sing luwih informal lan padha sampurna karo jins.

Sampeyan bisa maca kita ing kita "ide kanggo nganggo 3 jinis blazer" lan ing "Carane nggawe gambar sing elegan nganggo blazer klasik".


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.